Filmmys

Smaskar på en satsumas och inväntar filmvisning av what to expect, when your expecting. Många kändisar med, ska bli spännande!


Nästan klart

När vi va på loppis så körde sambon järnet med taket.

Jag och Maximilian tog en promenad till huset efter lunch. Då hade han gjort ena halvan. När han nu kom hem vid 17 tiden va det nästan klart, sånär på att det saknades 12 nockpannor. Men det visste vi att det skulle saknas, bara inte riktigt hur många.
Vilken karl jag har! Well done darling <3


Barnloppis

Jag och Maximilian drog iväg på barnloppis. Den skulle börja 10 och sist vi kom dit 15 över så va det smockfullt, så idag tänkte jag att jag skulle va i tid. Va tom där 5 min innan. Tyvärr va jag inte ensam om den idén. Den här kön fick vi stå i. Väl inne så va det ännu mer saker än förra gången. Det va bra organiserat med strl. Det fanns vagnar, åkpåsar, ytterkläder (mest rosa :( ), mammakläder, leksaker, böcker, vantar, mössor, madrasser, spjälsängsskydd och drivvis med kläder.
Träffade på lite kända ansikten som man inte träffar så ofta nu längre när vi inte går på öf, babysim och sånt.

Det jag hade tänkt att köpa va vinteroverall att ha på dagis, fodrade stövlar, vinterskor, mössa, vantar å så lite kläder.
Overall va bara att glömma. Fanns två som inte va rosa och dom såg ut att vara från 90-talet å inte ens snö/vattentåliga alls.
Kängor fanns, men för trånga för lilla herr klumpfot.
Jag köpte två tröjor, en tjock fleece, sleepover, mössa (som va ganska precis) och fodrade stövlar.
Sen fanns det en bortskänkeshörna. Där hitta jag ett par byxor med ett litet hål och vantar med dålig resår. Men det går ju lätt att fixa. Bra att ha i reservklädeslådan på dagis! Allt för 120:- Nice price :)


Bebismys och husvisning

Träffade Hanna och Philip idag. Så himla söt han är, lillplutten.

Nu på kvällen blev vi bjudna (bjöd vi in oss ;)) hos Frida och Lirre på middag i nya huset. Riktigt stort hus, med mycket potential! Kan ju bli tokfint om en sisådär 5 år! Men med deras renoveringsbakrunt vet jag att även om det är ett stort hus, med mycket att göra, kan det bli riktigt fint och bra!


Biker

Syster och Viran va här idag. Vi kika på huset och lekte massor!
Maximilian visade Viran sin hoj och hade ju ganska passande kläder ;)

Sambon kom hem, hämta släpkärran och åkte till huset. Han skulle sätta sista ströläckten. Men när han kom hem fick jag se den här bilden, omg! En dag till så har vi takpannorna på plats. Han fick lite hjälp av en kranbil för att få upp pannorna, men fasen så han hade jobbat på!


Jag hinner inte med

Är lite mycket som händer just nu.. Många tankar och ideer. Kommer berätta så fort jag är helt 100% säker på att jag gör rätt.
Våga satsa, våga vinna! Brukar man väl säga ;)


En bit på vägen

Va förbi huset för att se hur det går för kakelgubbarna. Hallen och tvättstugan är färdiga. När jag va där höll dom på med varsit badrum. Blir verkligen supersnyggt!


Plattsättning i huset och rita trädgård

Ett bra tag har det inte hänt något i huset. Det har varit massa trassel med ägarskifte av husleverantören. Vilket i sin tur har skapat förseningar.
Vi har ju fått ett slutdatum 25 okt. Fram tills idag så va huset inte mer färdigställt än färdigtapetserat, taket målat och flytspacklat där det ska vara klinkers.
I och med att vi inte har panik med boende, har vi sagt att vi hellre får det bra än snabbt gjort. För varje vecka dom är försenade får vi 2500:- i vite. Inga stora summor, men endå bra att det är så.

När sambon åkte förbi idag så va dom i full gång med att kakla hallen. Imorgon skulle dom göra badrummen och tvättstugan.
Jag tror nog att det blir ett litet besök dit imorgon :)

På morgonen idag skickade jag en tomtkarta med inritat hus, garage, altan och uppfart/gång till huset till min moster. Hon håller på med att arkitektera trädgårdar. Så jag fick i födelsedagspresent att hon ritar våran å hjälper oss med det! Ska bli jätte roligt!


Vad hände i helgen egentligen

Från en dag till en annan har Maximilian verkligen börjat prata i mer sammanhang. Han har väldigt länge nu kunnat mycket ord. Men det har mest varit kakka= katt, bila, traktor, macka, mjölk mm. Han har bara sagt orden var för sig. Ibland kanske Hej å så lite tyst sen pappa. Så då tänker man att det är hej pappa. Men nu bubblar det ur sammansatta ord i ett. Ajaj, kakka, där. Å så pekar han på sin hand och visar ett märke molly gjort efter att hon har blivit dragen i svansen 10ggr. Eller som när vi äter, mer mjölk eller bläpple lamla. Det tjata han hela dagen om i lördags efter att vi ätit på Max och han tappade en äppelbit på golvet. När det hänt en sån grej måste han berätta det om och om igen och gärna för alla :)
Ett litet utvecklingssprång helt enkelt. Har även märkt på honom att han har haft väldigt nära till gråten. Så jag märkte att något va på väg, han brukar inte riktigt vara så i vanliga fall.
 
Nu på morgonen när vi åt frukost, ringde jag sambon för att prata lite. Körde på högtalaren. Då fick jag knappt en syl i vädret. Pappa, traktor. Ja, svarar sambon. Pappa kör traktor på jobbet. Stooor traktor, svarar Maximilian. Ja, precis, säger sambon. Han kör hjullastare i en grusgrop. Å så pratar vi vidare lite. Stooor lul, ten, säger M. Ja, svarar sambon, traktorn har stora hjul och i skopan har jag sten.
Hahaha så gullig han är. Så va det hela samtalet. Han skulle prata om allting. I vanliga fall brukar han gärna vilja prata i tel men när han väl får det blir han tyst, men inte nu inte :)

Syltat marmelad

På förmiddagen va det faktiskt riktigt fint väder här. Jag och Maximilian passade på att vara ute. Vi hittade ett moget päron på päronträdet. Resten vill nog ha ett par dagar till innan dom är redo att ätas. Till mellis blev det då päron och plommon som vi satt på trappen i solen och åt. Myyyys!

Sen va det dags för dagens höjdpunkt! Plommon och äppelmarmelad. I år blev det tyvärr nästan inga äpplen här. Men jag fick äpplen som fyllde en liten hink hos Mirah och en halv kasse med äpplen från Micha och Cissi. Plommon har vi här så det räcker och blir över.

Vi fyllde nästan en 5L kastrull. Sen va det i med lite vatten och syltsocker. Jag fattar verkligen inte varför det ska va så grymt mycket socker i. Vi valde att halvera mängden. Det gick tydligen också bra, kallades lättsockrat då. För att få det där lilla extra hade vi i ingefära. Men det tänker jag inte berätta för sambon innan han smakat, för då blir det bara massa pip å gnäll ;)

Det blev iaf väldigt gott och en hel del marmelad!

 


Räddade en ko

Idag åkte vi till barkarby för att knata i lite affärer. Kollade lite olika tvättmaskiner å torktumlare till huset på media markt.

Sen vidare till tant Cissi och farbror Micha. Fikade, snacka skit, kolla film och åt middag. Super trevligt!
Fick med med mig en halv påse äpplen. Super stora och fina.
Imorgon blir det stora moskokardagen :)

När vi åkt ungefär 2/3 av vägen hemåt så fick vi tvärbromsa för.. En ko! Ungdjur från iår. Den stod helt stilla på vägen. Rörde sig inte ens när vi stod 2m ifrån. Sambon körde ut lite i mötande fil och jag slog på varningsblinkers när vi såg att det kom en bil från andra hållet en bit bort. Då gick kon in på en tomt med ett grindhål. Vi körde in å spärrade vägen. Tomten låg precis brevid kossans hage med alla kompisar i. Jag tänkte först att jag skulle leda in den genom grinden en liten bit bort om den hade haft någon halskedja. Men det fanns ingen. Huset som kon stod på va släkt å tomt. Men innan hagen fanns en större gård, så jag antog att det va deras kossor. Sprang dit och det stämde mycket väl.
Bonden och hans bordercollie kom ut å va mycket tacksam över att jag sagt till och att vi stängt in den. Hans hund va mycket duktig på att valla. Hö, ligg, framåt, ligg. Jag hjälpte till att få in den och bonden blev väldigt glad över vårt agerande. Kan tänka mig att flertalet bilar redan hade kört förbi utan att bry sig. Jag sa att jag bara hoppades att någon skulle göra det samma för mig.


Kvällsshopping

Tog en sväng till Ica. Frukostbrödet va slut och så passade vi på å köpa lite fredagsmys.
Maximilian invigde sin fina höstjacka.
Körde även kundvagn, lyssnade för ovanligheten väldigt bra och gjorde som vi sa. Tänk om det kunde vara så jämt!


En liten del av allt

För en gång skull så är ju jag hemma när sambon kommer hem en fredag. Dessutom har vi huset för oss själva. Farmor och farfar ska in till fjollträsk och lillebror är hos sin tjej. Synd att jag inte är på topp bara. Ska försöka hålla mig vaken genom en film iaf :)

Det är så roligt när man pratar med vänner (utan barn) som inte riktigt fått grepp om hur det är att vara förälder frågar. Vad ska ni göra ikväll då? Ang fre eller lör.
Det är ju inte så att vi sitter hemma varje helg året om. Men betydligt mer än innan M kom.
Nu brukar det bli antingen jag eller sambon som går ut eller gör något annat. Eller så får man ju ordna barnvakt. Men det är ju inte alltid så lätt att fixa i en handvändning.

Det tråkiga i det hela är att jag förstår ju att efter vänner har frågat en typ tio ggr om man ska hänga med på något så tröttnar dom ju tillslut om man alltid säger nej. Å så vill jag ju verkligen inte att det ska bli.
Å andra sidan så har man jobbat hela veckan och inte hunnit träffa varken M eller sambon särskilt mycket alls.
Verkligen svårt att få balans i det.


Gullungar

Igår va vi hos Mirah och Elmina. Vi hade med oss Elminas nya bilbarnstol som dom köpt via mitt jobb. Det blev genast en populär lekfotölj av både Maximilian och Elmina. E ville gärna sitta där samtidigt som M, men det va lite för trångt.

Till lunch fick vi smarriga pannkakor. Å oj va barnen åt. Mirah stekte pannkakorna och jag satt å portionerade ut. Tillslut va dom mätta så vi fick också fick äta :)

Promenad upp till stallet för att rida lilla Hedvig. E somna. Maximilian hjälpte till att både borsta och kratsa hovarna. Hade lite svårt att inte gå för nära hästens rumpa, men va väldigt duktig för övrigt. På med sadel å så bar det iväg till ridbanan.
Maximilian red i båda varven och snett igenom och andra ridvägar. Inte illa för att bara sitta å hålla i sig i sadeln ;)
Man märker att det är bra träning för knattarna och att det inte är helt lätt att hålla ordning på kroppen. Benen åker lätt bakåt å så tippar dom framåt.

E sov sig igenom ridningen. Å vi släppte ut Hedvig å gick tillbaka. Blev massa bus på altanen, en vurpa ner för trappen och sen bort till fåren å traktorerna för att spana. En toppen dag!


Hur är det möjligt

Skulle ju åka å jobba idag. Men igår kväll börja jag känna mig hängig å frusen. Även om jag tog en stekhet dusch så stod jag där å skakade. När jag låg i sängen va det nästan så ja studsade ur :( Så jäkla trött på den här förkyldningen. Har fått en läkartid idag. Hoppas dom kan göra något. Nu har jag varit hemma en vecka, så då är det jobb som gäller om doktorn inte säger annat.


Huslig

Jag borde nästan ha på mig förkläde när jag leker husmor :)
Men tyvärr så har jag inget.
Har brynt på två rostbiffar och slängt in dem i ugnen. Blir stek med potatis, broccoli och brunsås (som självklart baseras på skyn från steken).

Inte varje dag jag är såhär duktig å lagar sån mat. Men vi håller på å äter ur frysen.
Snart är det dags att åka upp till Dalarna för att stycka årets kött. Det blir en salig blandning av köttfärs, grytbitar, biff, entrecote, filé, högrev, innan och ytterlår. Kan vara någon mer del som jag har glömt. Sen är frysen fylld för ett år framöver.


Hösten smyger sig på

Det känns faktiskt ganska ok att det börjar bli lite svalare och mörkare. Då får man ju chansen att tända ljus och sätta på sig den där mysiga halsduken.

Just nu ligger min lilla värmedyna Molly å myser på mina ben. Härligt <3

Trodde att jag skulle vara frisk nu, men nej.. Tror att huvet ska explodera av allt snor och jag blev helt slut bara av att vika lite tvätt å hänga två maskiner. Fy.


Ren tur

Är hemma sjuk. Har sovit å tagit det lugnt hela dagen. Nu tittar jag på 16 and pregnant. Kan inte hjälpa det med tårarna sprutar när det kommer bubbisar.

Maximilian är på dagis. Hade ju inte lika bråttom som vanlig, så jag tittade på info-tavlan. Å tur va väl det. Såg att det va fotografering i oktober och föräldrarmöte 17/9. Tänkte inte mer på det, men ringde sambon för att berätta om det på vägen hem.
Sa du 17/9, det är ju idag.
Va? Är det? Jäklar vilken tur att jag såg det då.
Hade ju varit bra mycket värre om jag sett det en dag efter.


Sjukling

Ligger i kökssoffan å tycker lite synd om mig själv. Har haft feber hela helgen.
Maximilian va ju hemma å va sjuk förra veckan. Tänkte först att jag blivit smittad av honom. Sen funderade jag vidare å undrar om jag har blivit nojjig eller om det kan stämma.
Tror ev att jag fått lunginflammation. Har i princip varit förkyld sen jag börjat jobba med en hosta som jag skulle kunna byta ganska mycket mot. Nu har jag haft feber sen fredags natt med frossa till och från. Trodde att jag den natten hade sovit rejält konstigt, för jag hade grymt ont från från ena armhålan å över till mitten. Typ hö lungan. Googlade luninflammation. Allt stämde in, men det där med förvirring, det har jag jämt ;)


Hammrar och spikar

Full fart framåt går det med garaget! Sambon och farbror Marcus har kört järnet idag.
Råsponten är på å nu håller dom på med pappen. Innan dagen är slut ska pappen vara på och läckt läggas.

Jag och Maximilian passade på å åka in till Norrtälje för att träffa faster Moa. Vi tog en lunch/fika och gick i lite affärer. Supermysigt!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_5054aaeeddf2b3705f00176a.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_5054aaeeddf2b3705f00176a.jpg" class="image">


Självdisciplin

Av någon anledning så har vi alltid godis som ligger i små korgar på allas skrivbord i kundmottagningen. Det är väl för att kunderna ska få upp blodsockret på em och inte få dåndimpen när dom hämtar bilen och ska betala :)

Men jösses va folk kan sitta å goffa i sig, speciellt mekanikerna kommer titt som tätt å roffar åt sig. Jag har sagt flertalet gånger att vi borde byta ut det mot frukt, men då är chefen så rädd för flugor.
Då tycker jag vi inte skulle ha något alls.

Duktig som jag är har jag inte tagit en enda godis sen jag kom tillbaka. Ska verkligen försöka att hålla det så. Är faktisk inte alls sugen på godis nu för tiden. Har med mig frukt som jag har till fm å em. Är inne i en älskar äpplenperiod just nu :)


Pyamashjälte

På kvällarna när Maximilian ska komma ner lite i varv eller när jag ska laga mat brukar jag låta honom titta lite på tv. Sätter på något barnprogram eller något med djur. Men det tar inte lång tid innan han ylar, nej mamma, bilar ojjar! Då ska jag sätta på någon motorkanal där dom visar något race med bilar eller mc. Är det någon annan som har det så här? Liten motornörd :)

Till middag blev det köttgryta med rotmos. Grytan blev sådär supergod så man inte kan sluta äta, fast man är mätt.

För ovanlighetens skull så behövde jag inte laga mat till ett helt kompani, bara till oss och Marcus.

När vi ätit klart ringde sambon lillebror å behövde akuthjälp. Han häll på å snickra på garaget i vanlig ordning, va på taket. Å så ramla stegen omkull.. Jobbigt. Så lillebror fick rycka ut :)

Till helgen har vi även FFF, farmor o farfar fritt! Dom åker mc på Gotland. Så vi ska passa på att ha lite mysmiddag. Funderar på bakpotatis, en smarrig sallad å röror till. Någon som har något annat bra förslag?


Friska vindar

Tog en sväng på byn. Apoteket för att fylla på Alvedon förrådet.

Sen ner till Väddö möbler där jag sett en fin sänggavel och kökslampa. Är inte så säker på sänggaveln, men kökslampan kommer det att bli. Blir perfekt i nya köket.

Avslutade med att gå längs kanalen och strosa runt i skogen lite. M tyckte att det va sådär å ville åka vagnen. Inte den mysigaste skogen. Blev lite sandlådehäng me!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_50520452ddf2b31f76001b94.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_50520452ddf2b31f76001b94.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_505204999606ee068efe5090.jpg" class="image">


Mysig dag

För Maximilian och morfar idag. Dom hälsade på hos Lillkusinen, Elvira. Åt pannkakor, promenerade. Åkte en sväng till norrtan. Sen vidare ut till håtö. Så underbart att ha nära å kära som ställer upp å hjälper till. Eller den här gången va det inte ens en upp offring. Morfar ville vara hemma med M och tyckte bara att det va roligt att få vara med honom.

När jag å syster va små så hade hon en dag i veckan som hon inte gick på dagis utan va med farfar. Det kanske vore nått :) Lite körigt blir det kanske, antingen alla tre barnbarn samtidigt, eller vara hemma en dag med varje. Blir ont om dagar att jobba på.

I vilket fall som hellst så tycker M jätte mycket om att vara med morfar. Pratar alltid om båtar när han varit med eller hos honom :)


Bästa morfarn

Maximilian har nu varit hemma två dagar från dagis. Jag har varit hemma en å sambon en. Om det inte hade varit kris på personal på jobbet hade jag varit hemma idag med.
Eftersom lillplutten hade 38,7 idag på dan, bestämde vi att han skulle vara hemma imorgon med. Jag sa till chefen att jag måste va hemma följande dag med vab.
Men då kom min pappa med iden att han skulle vara hemma med M ist, han hade många kompdagar att ta ut.
Jag å pappsen jobbar på samma ställe. Han på verkstaden å jag i kundmottagningen.
Det tyckte chefen va en bra ide. Bättre en mek kort ist för nästan obefintlig kundmottagningspersonal.
Hur snällt och bra va inte det. Att morfar sen kommer ha jätte mysigt å roligt med M är ju bara en bonus!


Hur mycket kläder kan man behöva

Alltså, det är ju helt galet va mycket kläder barn måste ha när man går på dagis. Speciellt nu när det är sådär mellanväder. Ibland kallt å blåsigt, soligt men inte jätte varmt, å så regn och rusk. Så det måste finnas galonisar, fleece, skalkläder, mössa, snart vantar, stövlar, gympadojjor och så ska dom ha både varma och svalare kläder till att ha under. Omg! Sen vill man ju även att dom ska ha något klädesplagg hemma med. Klart att M har på sig jacka å skor till å från. Men man kan ju inte släpa hela garderoben fram å tillbaka. Är det så här det är, eller är jag överdriven?? Känner inte att jag riktigt vant mig vid behovet av kläder på dagis riktigt än...


VAB för första gången och maskvåfflor

För första gången är jag hemma med Maximilian och vabbar idag. Natten va riktigt grönjävlig.. :( Inte många timmars sömn..
Är endå ganska glad över att han har hållt sig frisk så länge. 5v på dagis.
 
Igår skulle jag och Ida göra våfflor till lunch. Vi hade ett oöppnat färdig våffelmix från ica. När vi hällt i pulvret och vattnet, rört runt lite. Skulle Ida bara skaka ur det sista ur påsen för att sen slänga den. Då ramlar det ur en liten larv på ca 3-4mm, som RÖRDE PÅ SIG! UUUUUuuuu va äckligt. Slängde allting och köpte blåband istället, utan larvar..
Ringde idag till ica och reklamerade. Dom tackade för informationen och skulle skicka värdecheckar. Alltid något :)
 

Kalashelg

Igår va vännerna här och åt tårta. Idag kommer släkten.

Morgonen började redan halv sex, då det va färdig sovet enl Maximilian.
Tog en promenad med Ida, M och sambon runt kanalen, rumpudden å så hem. Perfekt prommisväder.

Igår när alla skulle åka hem, körde vi en guidad visning borta vid huset. Gissar på att det blir det samma idag :)


Kalas-prepp

Nu har jag tvättat två maskiner tvätt. Gjort tårta. Städat och dammsugit huset. Ätit lunch med Maximilian och lagt honom.
Bara byta om lite och invänta gästerna kvar :)

Sambon bygger på garaget. Så fort det finns lite tid så ilar han dit. Lite myror i brallan där :)


Middagsplaner

Pratade med sambon om va vi skulle äta till middag. Han hade ide-torka. Jag beställde grillad kyckling med rotfrukter i ugn, kall sås och tomat å rödlöksallad. Eftersom jag jobbar sent får han både handla och laga maten. Stackars.
Funkar ju bra nu när vi bor hos svärisarna. Då lagar jag mat på tors å svärmor å älskling delar på resten av veckan. Men sen får han laga maten jämt, förutom tors. Det har sina fördelar att bo här :)


Hjälpredan

Maximilian har haft det fullt upp i em. Både hjälpt farmor att städa badrummet och suttit i sitt kontor och jobbat :)


Provkör

Nya västen som jag fick av sambon i present. Super skön och snygg. Inköpt på Hollister.


Varit hos vetrinären

Molly va en riktig skruttis när jag kom hem igår :(
Hon hade legat nere i källaren hela em å troligen hela dagen med. Va inge vidare pigg på att gå alls och när hon gör det hänger bakdelen inte med alls. Jag trodde att hon fått vingelsjukan som hon haft en gång förut.
Fick en tid hos kvisthamra veterinärklinik mitt på dan.
En kontroll, hon såg problemet, ett blodprov å så va vi klara. À 1770:-, hon kunde inte förstå va det kunde vara å rådde mig till att gå hem å avvakta å se om det blev bättre.. Suck.
Man kanske ska bli veterinär. Timpenningen verkar ju vara ganska bra.


Min dag

Nu är det dags för go-fika. Köpte en tårta till jobbet. Lite lyx måste man ju få ha på sin födelseda :)


Kort/lång dag

Upp vid halv sju å igång med morgonbestyren. Stressa ut till bilen å där rasar allt samman. Ungen har skitit å läckt ut i brallorna.
NEJ, vi har inte tid...

Lämnad på dagis å susa iväg till jobbet. Det knasiga i det här är att den tiden jag börjar jobba, 9. Då äter sambon lunch :S
Första dagen jag jobbar mina nya tider. Det va segt att jobba till 18 å komma hem strax efter 19.

Min lilla älskling fick många pussar. Jag ville bara hålla i honom å aldrig mer släppa taget. Fy för att få träffa honom så lite.
Jag värmde mat, åt å så gav jag honom välling. Sen va det kväller för plutten.

Jag vet att det här är det bästa för Maximilian. Att inte ha så långa dagar på dagis. Men det är fasen inte kul att bara få träffa honom 1,5 tim om dagen... Snyft..


Paket på posten å Täby c.

Igår tog vi en sväng till Täby centrum. Kom dit vid lunchtid så det va dax för mat. Men jag förstår inte vad som händer där. Förut fanns det sushi å lite annat under en av rulltrapporna. Den är borta. Borta vid BK va det taco bar, pizzeria å wok ställe. Nu bara BK. Men dom har byggt en till espresso house. WTF... Varför? Blev Burger King å det blev fel i best å maten va kall å smakade blä. Maximilian fick en burk barnmat, 100 ggr godare än vårat.

Jag shoppade upp mitt födelsedagspresentkort på the body shop. Älskar deras produkter. Blev en ansikts kräm, skrubb å ögon kräm.

När Maximilian hoppat i sängen hojjade jag iväg till Ica å hämtade ut ett efterlängtat paket. Maximilians kläder från Me & I. Dom va verkligen super mysiga å fina.


RSS 2.0