Kalas

Vi va hos syster på kalas idag. Det va hennes man som nästan blev gubbe, 29 ;)
Maximilian lekte järnet med kussarna å hade jätte roligt.
 
Stora städdagen hade vi här på fm, svärföräldrarna kommer hem från sin semester iimrgon. Jag körde järnet med dammsugaren, älskling röjde i köket å så körde vi med lillebror så gott det gick ;)
 
Det blev lasange till middag idag, va evigheter sen jag gjorde det sist. Såå gott!

Såg på pappas pengar på ettan precis. Haha! Helt stört. Men det värsta är att jag tror till en viss del att endel har det lite så..


Bikers

Igår kväll när vi skulle bära in lillplutt från bilen så satt han och sov med sin nya dumper. Vissa barn har snuttefilt eller gossedjur och Maximilian har sin dumper. Hahaha!
 
Idag har vi lagt all frigolit klart, så imorgon börjar vi med armeringen och sedan golvvärmen. Går riktigt bra för oss tycker jag. Om man inte är helt handlingsförlamad klarar man av en heldel! Hade säkert gått 10ggr fortare om vi hade lite mer efarenhet, men å andra sidan lär vi oss massor på vägen.
 
Efter lunch tog vi en cykeltur. Vi hade först bara tänkt en liten sväng, men sen blev det förbi senneby och runt gåsvik. Blev en glass på det så det jämnade ut sig ;)
 

Det närmar sig

Vi fäste ihop hela ramen till grunden och satte dit skarvarna på fm. Det tog lite längre tid än det hade behövt då vi fick extrahjälp av lilleman en hel del, dra i snörena och skyffla in sand på frigoliten.

Vi drog in till byn efter lunch, shoppade lite å mötte upp morfarn å åt glass vid vattnet.

Närmare em åkte vi hem till H o H. Slängde ihop en pastasallad och till efterrätt blev det go gubbar o H:s hemgjorda glass, smaskens! Maximilian satt på egen stol å åt, jätte duktig!
Vi pratade hus å bebis mest hela kvällen. Deras guldklimp kommer i augusti! Så roligt att så mycket kompisar får barn :)

Det tar sig

Hur är det möjligt att vi på fm frös när vi jobbade vid huset trots att vi hade arb kläder och jacka. Maximilian hade täckbyxor, skaljacka och mössa å va endå kall om fingrarna. Vilken härlig sommar vi har... Sen på em kom solen och det blev varmt så man kunde gå i t-shirt... Ganska så växlande.

Iaf, efter dagsverket drog vi till gårdsmejeriet och åt glass. Mums!
Å det va öppet, tjoho!

Vi åkte in till byn å åt middag. Tog en promenix, först förbi parken så Maximilian fick springa av sig, sen vidare runt kvisthamra.

En dag som startade med regn å rugg å slutade med strålande sol. Ja efter regn kommer ju sol som man brukar säga!

Fått en del gjort

Direkt efter frulle åkte vi till huset och satte igång med garagegrunden. Vi satte upp snören runt om för att få raka linjer att gå på, grävde ner avloppsröret och sen fick vi åka hem för att äta lunch. Jag gick tillbaka till huset med Maximilian i vagnen, det år endå över en km dit men inte somna han inte. Det va ju asfalt. Bara 100 m från huset blir det grusväg, jag fick gå förbi sambon som jobbade för fullt å knatade vidare ner på en liten väg en bit. Tog bara ett par min på grusväg så slocknade han.

Jag körde med lasern och mätte höjden på hela grusbädden. Sambon gick med raka å fick jämna till och dra till mer eller mindre grus efter mina order ;)
Sen la vi ut sand och det va det petigt med, ska vara i perfekt höjd. Vi gjorde bara ett varv ytterkant å la dit några L-block. Jätte kul när man ser att det händer grejer!
Maximilian sov hela det passet, perfekt. Då kunde vi jobba på utan att behöva jaga efter honom.
 
Blev en ganska smarrig middag, räkmacka! Vi toppade det med jordgubbar och glass. Mums!

7 år

Tiden går ju fort när man har roligt brukar man säga :)
Igår hade jag och min älskling varit tillsammans i 7 år, en bra stund tycker jag. Mycket har vi upplevt, både roliga, tråkiga, glada och ledsna stunder. Hoppas att det ska vara vi förevigt <3
Här är en bild från vår första sommar ihop, va små vi ser ut att vara :) 

Lilla Björn

Vi har varit på besök på Maximilians förskola nu på morgonen. Det va inte alls många barn där, lugnt och skönt.
Så fort M fick av sig ytterkläderna satte han igång å leka och undersöka. Han va me lite när det va samling, dom sjöng imsevimse spindel, en av favvo sångerna. Så gulligt när han gör ner faller regnet hela tiden, enda rörelsen han kan :)

Jag trodde nästan inte att vi skulle komma därifrån, så fort vi gick dit där han va sprang han iväg åt andra hållet å börja leka med någon annan eller annat.
Jag tror nog att det kommer gå jätte bra med inskolningen och han kommer säkert trivas bra.
Båda grupperna lilla och stora Björn skulle bara vara ca 18 st tillsammans i höst. Bra tycker jag, då hinner fröknarna med och det blir inte så stojigt å stimmigt.

Söndag

Vi tog en cykeltur idag. Tänkte åka till gårdsmejeriet och äta glass, men när vi kom dit va det stängt. På väg tillbaka började det regna OCH det va broöppning. Som tur va så va cafét öppet. Vi susade dit, fick både skydd från regnet och fika. Mysigt.

Semester i Kavlebron

 
Vi kom hit ner till mamma i onsdags. Ända sen dess har jag haft på mig ridbyxorna, nästan :)
På torsdagsmorgonen skulle jag gå ut för att släppa ut några av hästarna. Capones box va öppen, men grimman hängde utanför... Frågade Krister om han hade släppt ut honom? Nej det hade han inte... Han hade släppt ut sig själv, gått ner till travarnas hage (som är en bra bit bort men inne på gården) och gått in i den utan att riva något staket. Bra jobbat! Tänk om man hade flera sådana hästar som gick in och ut ur hagar och stall när det är dags, helt själva, haha!
 
Senare på dagen skulle Maximilian få rida Freddy, men han hade fått stå inne två dagar pga att han höll på och få fång, så han behövde gå lite innan. Då hoppade jag upp och red en sväng, han drog tom på ordentligt i en galoppbacke. Det såg ganska så roligt ut när jag red, han är nämligen en liten herre på 116cm, förvuxen shettlandsponny. Sen va det Maximilians tur, han älskar verkligen att rida. Började gråta när han fick gå av.
 
På kvällen red jag ridlektion på Capone, det va nästan ett halvår sen jag red lektion sist. Vi red först på volten och sedan i en hage med ett naturhinder som blev ett litet skutt. Det va jätte roligt att få rida honom för tränare, men jag kände att jag hade tappat grymt mycket. 
När lektionen va över tog vi med oss Baronessa hem från ridskolan. Hon har gått där några månader och ska få komma hem över sommaren på semester. Det är en liten ridskola och hon går bara 3 dagar i veckan, helt perfekt.
 
Idag hade mamma lovat att hålla i ponnyridningen vid midsommarfirandet här nere vid campingen. Det va Baronessa och Capone som gick. Så fort vi kom ner med transporten så samlades det en liten klunga med barn. Det va blandat med små, stora, erfarna, rädda, tjejer och killar som ville rida. En kille frågade om hästen kunde välta när han satt på. Allt gick jätte bra. Båda hästarna skötte sig exemplariskt och de barn som va rädda i början va sedan dom hoppat av väldigt glada och nöjda över att ha vågat rida!
 
En gång i slutet så gick Baronessa tom, då passade Maximilian att rida ett varv. Han va överlycklig och skrattade och pekade på allting! Inte så bra bild på mig, men M va så söt.
En annorlunda men trevlig midsommar.
 

Birka Paradise

Hoppade på båten igår em. Mysigt att komma iväg på en liten mini semester, bara jag å sambon.
Det första vi gjorde va att hoppa i bubbelpoolen ute på spa avdelningen. Den ligger högst upp i fören, så utsikten va riktigt fin speciellt eftersom solen bröt fram på kvällen. Till det drack vi några underbart fruktiga drinkar. Bättre än så kan det inte bli!

Vi åt gott, drack gott å hade det hur mysigt som hellst!

I morgon åker vi ner till mamma, vi ska fira midsommar där.
Längtar så oerhört mycket efter min lilla prins.
 
Bilden är från i höstas, nu är han nästan dubbelt så stor ;)

En fantastisk helg

I fredags åkte jag hem till Mois. Det blev ett gäng härliga människor som festade lite hemma. Spelade twister, galet kul. Sen gick vi ner på Teatern.
När vi kom in vid tolv va det nästan tomt, men en halvtimme senare fullt.
Vi dansade hela kvällen, satt bara i tio min. En helkväll i höga klackar, lång promenad ner å hem, 3 tim dans resulterade i att det kändes som om mina fötter va skinnflådda...
En resorb på det å hopp i säng.

Efter 6tim sömn satt jag i bilen på väg till M o C:s bröllop. Tyvärr så hade vi inte vädergudarna med oss. Regnet föll mestadels av dagen.
M o C va så fina å man kunde verkligen se hur mycket dom älskar varandra.

Jag förstår inte vad det är med kyrkor, men så fort jag kommer in i en kyrka och musiken börjar spelas så känner jag tårarna bränna i ögonen. Spelar ingen roll om det är bröllop, dop eller begravning. Det är så laddad stämning.

Festen efteråt va riktigt lyckad. Super god mat, bra underhållning. C stod för den bästa underhållningen.
Sen fick vi dansa till ett band som dom flugit in från Scottland. Jag kommer inte ihåg va det hette det vi dansade. Men det va någon sorts folkdans, man dansade parvis vissa danser å sen allihopa ibland. Mycket armkroksnurrar å polkaskutt. Som tur va så hade vi expert hjälp av ett par från scottland. Mannen bar traditionsenligt sin kilt, knästrumpor, väst, samt skjorta.
Jag å sambon har inte dansat styrdans så där jätte mycket, men det här va verkligen bågot för oss. Vi lärde oss snabbt å tyckte att det va jätte roligt! Fick beröm av flera som sa att det såg ut som att vi dansat detta förut.
Den här kvällen va en av de bästa någonsin!

Tack M o C för att vi fick dela denna dag med er! Jag går å småskuttar här hemma å längtar efter att dansa snart igen :)


En helt fantastisk helg

I fredags åkte jag hem till Mois. Det blev ett gäng härliga människor som festade lite hemma. Spelade twister, galet kul. Sen gick vi ner på Teatern.
När vi kom in vid tolv va det nästan tomt, men en halvtimme senare fullt.
Vi dansade hela kvällen, satt bara i tio min. En helkväll i höga klackar, lång promenad ner å hem, 3 tim dans resulterade i att det kändes som om mina fötter va skinnflådda...
En resorb på det å hopp i säng.

Efter 6tim sömn satt jag i bilen på väg till M o C:s bröllop. Tyvärr så hade vi inte vädergudarna med oss. Regnet föll mestadels av dagen.
M o C va så fina å man kunde verkligen se hur mycket dom älskar varandra.

Jag förstår inte vad det är med kyrkor, men så fort jag kommer in i en kyrka och musiken börjar spelas så känner jag tårarna bränna i ögonen. Spelar ingen roll om det är bröllop, dop eller begravning. Det är så laddad stämning.

Festen efteråt va riktigt lyckad. Super god mat, bra underhållning. C stod för den bästa underhållningen.
Sen fick vi dansa till ett band som dom flugit in från Scottland. Jag kommer inte ihåg va det hette det vi dansade. Men det va någon sorts folkdans, man dansade parvis vissa danser å sen allihopa ibland. Mycket armkroksnurrar å polkaskutt. Som tur va så hade vi expert hjälp av ett par från scottland. Mannen bar traditionsenligt sin kilt, knästrumpor, väst, samt skjorta.
Jag å sambon har inte dansat styrdans så där jätte mycket, men det här va verkligen bågot för oss. Vi lärde oss snabbt å tyckte att det va jätte roligt! Fick beröm av flera som sa att det såg ut som att vi dansat detta förut.
Den här kvällen va en av de bästa någonsin!

Tack M o C för att vi fick dela denna dag med er! Jag går å småskuttar här hemma å längtar efter att dansa snart igen :)


Go gubbar

Satte upp pallkragar på tomten. Två omgångar med jordgubbar blev planterade. Hade så många så jag fyllde båda pallkragarna. En saknar dock ett varv. Fixar det sen..

Sen va det lite jord över, så det la vi där jag tänkte ha land.
Två små hallonplantor sitter me.


Nästan klart

Som det ser ut utifrån så skulle man kunna tro att huset nästan är klart nu. Idag har dom slängt upp stuprören och tagit bort byggställningarna. Igår gipsade dom innertaket och satte lister. Riktigt snabba å duktiga är dom. Inte så mycket mer att göra inne nu på ett tag.
Nu ska det "bara" stå å torka i ungefär 12 veckor.

Vi stod i hörnan å njöt av solen en liten stund, kl va ca 20 å vi gissar på att det är sol iaf till halv nio. Det kommer bli riktigt smutt med en stor altan där sen!


Ska bara

Idag ska vi mysa runt inne i storstan. Men innan vi åker in ska vi bara... Slänga massa skräp på tippen, som blir när dom bygger huset. Lämna tillbaka vibban å så slutligen åka till sambons jobb för att lämna släpkärran där som svärfar tar hem med jord.

Sen åker vi in till stan.. :)


Min nya vänn Mr Vibb

Satan i gatan va jag är trött i kroppen efter idag. Klockan ringde vid 7, upp å i med frukost sen iväg mot huset.

Det första vi gjorde va att flytta på 3 plankhögar. Bra att jag sträckte en muskel i ryggen vid andra högen..not.. Inte hade jag tid med sånt, bara bita ihop å köra på.
Grävde ner rör för el in till huset å garaget, dräneringsslang runt garaget. Ut med den enorma grushögen å få den i nivå. Efter det va det dags att vibba grunden. Jag fick köra den. Det va lite svårt i början, han försökte rymma med mig några gånger innan jag fick in snitsen. 5 vänder körde jag, sen fick sambon köra dom två sista vänderna. Till sist la vi ner avloppsröret i garaget.

När sambon började lasta in i bilen fixade jag i ordning pallkragar för att sätta jordgubbar i, la fiberduk i botten.
Bredvid den har vi satt två hallonplantor. Det börjar arta sig :)

När vi kom hem va klockan halv sex å jag kände mig helt död. Lite mat å ett bad på det så börjar jag bli människa igen.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206540252.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206540252.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206540252.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206540252.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206540252.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206540252.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206540252.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206540252.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206540270.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206540270.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206540270.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206540270.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206540270.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206540270.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206540270.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206540270.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206543625.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206543625.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206543625.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206543625.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206543656.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206543656.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206543656.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206543656.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206544058.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206544058.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206544085.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206544085.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206544850.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_206544888.jpg" class="image">


En överraskning

När Maximilian kommer hem väntar en överraskning på honom. En ny vagn. Han kanske inte kommer hoppa av glädje, men lite glad iaf :)

Den är smidig å bra! Svänghjulen är låsbara så då kan man oxå köra offroad. Fin va den me :)


Börja på dagis

Fick precis ett samtal från dagiset (förskolan, ja jag vet, men dagis låter mycket gulligare) Maximilian ska gå på. Vi ska dit veckan efter midsommar för att hälsa på.
Jag fick bestämma helt själv vilken vecka vi skulle börja med inskolningen. Sen så skulle det byggas ett nytt dagis som ska vara klart 2013. Då ska båda dagisarna bli ett, det har varit samma enhet men uppdelade på två byggnader. Härligt med nya lokaler så småningom.

Men hallå, om Maximilian ska börja på dagis. Då är han ju inte min lilla bebis längre, än värre är ju att jag oxå ska börja jobba då.. Panik! Hjälp, var är handbromsen?????


En hel vecka

Nu sitter vi i bilen påväg till Västerås. Där ska vi möta upp mamma och lämna Maximilian. Han ska vara hos henne i en vecka, bo på bondgård. Rida å köra hästar, gosa med lammen å busa med katterna.

Undertiden ska jag å sambon, som nu har börjat sin semester, börja jobba med grunden för garaget. I helgen ska vi på bröllop. Sen på måndag åker vi båten.

Jag har aldrig varit ifrån mitt lilla hjärta så här länge. Det kommer bli galet jobbigt.


Att det ska vara så svårt

Hittar ingen bikini. Hur svårt kan det vara kan man tycka. Men nu har jag sprungit runt i alla affärer nere på stan å jag hittar inte en enda som jag tycker om. Får nog ta mig in till storstan å leta vidare.

Jag MÅSTE ha hittat en till på måndag. Då ska jag å sambon åka med Birka Paradise. Ska bli så härligt!


Svensk sommar

Idag har det varit en typisk svensk sommardag.
Vi gick upp redan kl 6... Så det va en lång dag vi hade framför oss.
Morgonen började med strålande sol, sen från ingenstans kom svarta moln å regnskurar. Dom har avlöst varandra i ett, solen å skurarna. Lite svårt att tajma med att hänga ut tvätten på tork.

Nu sitter jag och gör en lista över Maximilians packning. Han ska vara nere hos mamma en vecka. Den är ganska så lång å jag tror inte jag har kommit på allt.

Sambon såg precis slutet på resident evil, min enda tanke va... Skojar du! Hur kan man titta på detta å tycka att det är bra..


Go fika

Smarrig sommartårta. Marrängbottnar med fyllning av citronkräm och passionsfruktsgrädde å så massa jordgubbar på. Mums!

Sen har vi partypinglan nr 1 för kvällen ;)


Var är solen?

Jag hade ju beställt sol, INTE regn å mulet :(
Ett grillparty i regnet blir ju sådär.. Tur att vi har inglasade altanen att sitta i. Får fixa lite sommarkänsla där!
Om det här vädret hade varit igår å igår idag, då hade allt varit mycket bättre.
Men en välkomstbål ska nog fixa till värmen i kroppen iaf ;)


Mys

Finns det något härligare än att mysa med en nyvaken liten goskille. Inte enligt mig <3


Lyckan på landet

Så igår när sambon kom hem hoppade jag in i bilen å åkte mot Mirah för att rida. Det va två månader sen jag red sist.

Vägen dit gick förbi den lilla hästgården jag växte upp på. Jag sniglade förbi för att kunna se lite. Mycket va förändrat, en ny infart, carport, ett par träd va borta och grinden va annorlunda. Men vårt lilla ankhus va kvar :) Såg dock inte om dom hade några djur, varken i ankhägnet eller i stallet.

När jag åkte där på småvägarna med intensiv grönska vart än man såg tänkte jag:
Det är så här man ska leva livet. Inte nära naturen utan i naturen och djur runt omkring en. Häst och kohagar som ligger precis över allt. Härligt!

När jag kom fram till Mirah möttes jag av stora fina hagar och ett stort stall. På gården finns ett trettiotal hästar och Russin va det sto jag skulle få rida. En pigg och mjuk tjej, precis som jag gillar! Vi tog en sväng ut först och sedan en stund på volten. Mina få ridmuskler jag hade haft och balans va som bortblåst, men det gjorde inget. Det va bara så härligt att vara tillbaka på hästryggen igen.

När jag va där kände jag hur mycket jag hade saknat hästarna och den livsstilen. För två år sen va det min vardag. Jobba, åka till stallet, hem och sova. Ibland blev det inte bara min häst jag red utan någon till som behövde röra på sig. På helgerna kunde jag vara där en halv dag, inte för att jag måste utan bara för att det är så härligt att va med hästarna och människorna i stallet.
Kruxet nu är ju att det är lite mer i mitt liv än då. En underbar liten kille som jag älskar mest av allt på denna jord. Om jag skulle kunna dela på mig. Då skulle jag kunna göra allt det jag så gärna vill.


Hur många kan det komma?

För bara 2 mån sedan hade Maximilian bara 4 tänder uppe och 3 nere. Sen pluppade båda huggtänderna uppe fram nästan samtidigt. Efter det har det kommit en tand i veckan ungefär. Nu har han 7st nere, 4st är bara gryn o 7st uppe. Den senaste såg jag idag, en hörntand. Trodde inte dom skulle komma förrän dom va lite äldre. Men M verkar ju få alla på en gång nu, så varför inte passa på.


Vi är faktiskt ganska bra :)

Halv nio började med att kratta, skyffla, ösa ut jorden över den blivande gräsmattan.
Redan vid frukosten kände jag av träningsverken från igår.
Men bästa sättet att få bort träningsverk är väl att träna mer ;)

Vi fick hjälp av lillebror, Jocke å Ida. Ett stort TACK för ett bra jobb! När middagen började närma sig va vi klara. Hela tomten är på 1500kvm, dra bort huset å infarten på det så blir det ungefär 1300kvm. Det gjorde vi på en kväll å en dag. Nu ska vi bara så lite gräs oxå.

Nä, slänga Maximilian i sängen å sen glo på dumburken lite. Det är det enda mina degiga armar pallar.


Gräsmatta och tak

Sambon hade med sig en mini hjullastare. Den ska vi ha till å bära ut jorden från högarna istället för att köra tusen ggr med skottkärra. Sen är det bara till att kratta ut det jämt å fint. När det har växt upp gräs å det är något vi inte skulle vara nöjda med har vi bara oss själva att skylla. Å andra sidan får vi bestämma allt från början, in i detalj hur det ska vara. DET är något jag tycker är extremt kul!

Dom har lagt på alla takpannor på baksidan me. Bara framsidan kvar.
Sen har det hänt en hel del inne. Nästan alla väggar är gipsade. Elen och avloppet håller dom på med nu. Sambon å en kompis installerade ett larm igår. Det är bra. Hade tydligen varit en hel del inbrott i pågående byggen senaste året.


Förberedelser

Idag va jag å Maximilian iväg å
storhandlade.
I morgon kommer några kompisar å hjälper till när vi ska lägga ut jorden för gräsmattan. Så då ska vi grilla lite gott.

Sen på lördag ska vi ha grillfest. Då kommer alla som hjälpt till med grunden. Typ 20pers blir vi. Det vill säga mycket mat! Handlade på både Lidl å Willys. Man kan hitta så mycket smarrigt på den förstnämnda å till bra priser.

Maximilian va mycket tålmodig å snäll. Jag mutade med lite smoothie när det började pipa lite ;)

Kändes lite konstigt att langa upp 7 flintastekar på bandet. Haha.
Nu hoppas vi bara på bra väder så blir det nog en hejdundrande fest!


Ålands hav

Det blev en båtresa med Eckerö Linjen idag. Jag, Maximilian, pappa, syster, Gabbe å Viran åkte.
Lekrummet är som att vara hemma hos Alfons Åberg, jätte fint. Vi va där typ halva resan :)
Till lunch blev det smörgåsbord, hur gott som hellst! Ingen annan slår deras.


Släktträff

Vi har haft en helmysig helg. Släktträffen började med glass å jordgubbar, mums. Fortsatte med 5 kamp. Första grenen va gräsklippar robbot, vi förlora. Sen vann vi pilkastningen, tvåa i luftpistol, vann boule å så vann vi även jätte plockepinn. En solklar seger! Vi vann en juicepress :) Sen va det middag. Trotts ösregn så grillade vi.
Under efterrätten va det auktion. En flyttkartong med diverse leksaker å böcker skulle Maximilian, Gabriela å Elvira ropa in. Jag å syster hade varsin låda med mynt som vi hade att använda till budgivningen. Ibland blev det hett å det drog iväg i köphets några ggr :)

Hela orsaken till att vi träffades va för att mormor å morfar firar guldbröllop.
Bilder från förr visades på oss alla.
Sen va det höjdpunkten på hela kvällen. Uppträdandena som nästan alla va me på. Roligt å få sjunga i mic, blir inte så ofta :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_205201346.jpg" class="image">


Nu förstår jag

Varför Maximilian alltid vill vara med farmor å baka å laga mat :)

Vi hade tänkt å gå på custombike show, har biljetter å allt. Men.. Det här vädret gör en inte så sugen på det.

Men dagen blir inte innehållslös för det. I em ska vi ut till Ekerö på släktträff. Då blir det till att ta med galonisar till M. Sen kommer vi sitta i det inglasade uterummet å mysa :)


Vilken resa

Igår em när sambon kom hem från jobbet packade vi in oss i bilen å åkte ner till mamma.

På dagen hade vi sällskap av Elmina och Mirah. Blev promenix, lek å bus :)

Nere hos mamsen blev det sängen bums.

Idag käkade vi frulle å begav oss iväg. Maximilian fick vara kvar hos Oma. Det beslutet va jag rejält nöjd över flera ggr om.
Dagens mål va Karlsborg, vi skulle titta på nät sambons lillebror fick ta emot medalj efter tjänstgöring i afganistan.
Från vi kom till vi åkte regnade det. Vi stod från 9-11:20 i 5+, blåst å regn. Fyyyy va kallt. Jag va aningen gnällig när vi stod där å frös.
Men när vi kom in i värmen å jag fick lite ögongodis blev allt genast mycket bättre!
En avslutande lunch på Idas brygga va som grädden på moset :)


RSS 2.0