Ångesten

Den kommer sakta krypande å påminner mig om att kaoset är nära. Jobbiga kunder, trasiga bilar å datakrångel kan jag nog räkna med direkt. Nu ska jag plocka fram arb kläder, hoppas att dom passar... Sen leta reda på nycklar å mapp med alla inlogg å lösen. Sugen... Inte direkt.. Men det ska bli skönt att mjukstarta med kort vecka å jag ser redan nu fram emot helgens glöggparty!!!

Underbara busunge

Idag är det sista dagen hemma med min underbara lilla kille. Vi ska inte göra några tråkiga hemma sysslor alls. Bara gosa å mysa :)
Tänk.. När jag kommer vara hemma med honom igen, om 2 mån, då har han fyllt 1 år å kan ev gå.

Riktigt dåliga arbetstider fick jag veta att det blir. 9-18.. Bra, då är jag hemma strax före 19 å M går å lägger sig vid 19:30. Förhoppningsvis så blir det inte dom tiderna jämt.. Det skulle ju va kul å få träffa Maximilian nån gång förutom på helgen. Fast egentligen hade jag inte räknat med att dom skulle bry sig om något sånt. Det har aldrig skett förut, så varför börja nu..


Plask å skvätt

Det här är mitt sista Babysim med M, sen är det pappan som får gå.
Direkt när det är slut så susar vi mot Sigtuna för att träffa Petra å Felix. Super kul! Kan nog räkna med ganska så mycket bus när grabbarna sätter igång ;)

Igår fick jag rida två hästar. Wendy i vanlig ordning sen fick jag ta Tor på en liten tur. Han behövde röra på sig lite. :)


Inte långt kvar

Igår blev min lilla älskling 10 mån. Helt otroligt va tiden går fort.. Å på onsdag börjar jag jobba.
Nu ska jag verkligen njuta av våra sista dagar. Kramas å gosa så mycket det går!
Maximilians kusiner å moster kommer snart å hälsar på. Då blir det full fart! Så nu passar vi på å tar en power nap :)


Skansen

Skansens julmarknad stod på schemat idag! På väg in ösregnade det å då va jag inte jätte sugen på å knata runt där. Men när vi kom in så slutade det att ösa ner å blev bättre å bättre.
Jag träffade på en gammal jobbarkompis som jobbade där å stöpte ljus. Det va trevligt!
Till lunch blev det kolbulle, smaskens. Sen köpte vi me oss lite lussekatter. Latmasken slog till.
Det va jätte fint pyntat å julmusik å allt. Men jag har lite svårt å få in julstämmningen utan snön.

Maximilian red på hästen, han va jätte snäll å stod stilla jätte länge ;)


Hemma igen

Nu har vi kommit hem från vår lilla resa. Mottagningen i Närkes skogar är lika med noll. Där av bloggtorkan..

Vi hade det iaf väldigt mysigt å roligt i kavlebron.
Maximilian fick sitta på en häst, träffa massa får å jaga lite katter (jaga katterna fick han egentligen inte göra, men gjorde endå ;)) Men det bästa av allt va att leka i lilla köket som jag å min syster hade när vi va små :)

I onsdags klippte vi Capone, han blir så svettig av all päls när oma rider lektion, han blev jätte fin. På kvällen åkte vi till ridhuset å jag fick rida lektion på honom. Jag hade honom tills ungefär halva graviditeten, sen kände jag att jag varken vågade eller orkade rida honom som han behövde. Men nu saknar jag ridningen å honom ganska mycket.. En riktigt härlig häst!

Sen igår fick vi följa med till kiropraktorn med en liten baktanke ;) Jag har problem med en axel som hoppar ur led, gammal hockeyskada. För ungefär 1,5 år sen va jag där å då knaka han i den så att jag fick tillbaka min rörlighet. Men nu har den krånglat i ca ett halv år igen. Helt galet att man kan ha problem så länge å så fixas det på nån min bara! Har varit hos 2 andra som inte har kunnat hjälpa mig utan sagt att jag behöver operation. Det gäller verkligen att komma till rätt person, vissa verkar ju inte ha koll alls...

Tyvärr så hann Maximilian inte åka traktor den här gången, får bli nästa :)


En landare är aldrig fel

Nu är vi nere hos mamsen å bubbisen ligger å sussar sött. Det va kanon att åka en sån här lång resa efter simningen :) verkade nästan som om att han visste att han skulle sitta i bilen länge. Han körde fullt ös på simmet. Sparkade å sprattlade som en galning. När han satt på kanten å skulle kasta sig i vattnet å dyka själv så hann jag knappt med. Han försökte dyka i innan jag ens släppt honom :) Skönt att han är så orädd.

Nu sitter jag å tar det lite lugnt, bebben sover å oma nattar hästar. Vi lyxade till det med ett glas rött ;) man måste ju få en landare efter en sån här lång resa.

I morgon blir det ridning å ev körning av hästar :D


Gullunge

Det va så jobbigt å äta middag igår så M la sig å vila lite. Självklart så satte han sig upp nästan precis när jag skulle ta bilden. Men den va rätt gullig endå <3


Nu far vi söder ut

Ibland är det sjåigt. Igår va en sån dag. Fullt upp. Först packa massor till dagens resa, å det är bra proppat i bilen fast d bara e Maximilian å jag som åker. Sen ett tandläkarbesök, morfar va snäll å passade M under tiden. Efter det kom syster med barnen å vi lekte å hade det mysigt. Sen fort till stallet å rida.
När jag åkte dit så tänkte jag: Hua, duggregn å mörkt å kallt. Inte så jätte sugen på en tim ute i det här vädret.
Men sen när jag väl sitter där på hästryggen så glömmer jag bort ruskvädret å bara kör på. Blev en sväng ut först å sen ett tag på volten.

Nu ska vi packa in det sista i bilen. När det e klart åker vi till babysimmet å sen blir det ner till Kavlebrons bondgård :)


En investering

Nu har jag precis kommit hem efter en lång dag. Bilen är proppad med mina (förhoppningsvis) framtidsdrömmar. Om allt går bra, å jag får koll på maskinen, så kommer jag att inom en snar framtid spruta ur mig produkter! Bam bam baaam...


Det e lugnt

Idag blev det en lugn dag. Lite lek ute, sen en skön prommis med grabbsen :)
Nu väntar vi bara på att faster Moa å hennes gubbe ska komma! Då ska vi bjuda på biffwok å kladdkaka. Muums :)


Läkarbesök

När vi va klara med utstakningen igår så åkte vi till BVC. Maximilian skulle på läkarbesök (enl rutinerna). När vi kom in där tänkte jag: Å nej inte hon..
Det va två läkare, en manlig som gjorde själva kontrollen å en ung tjej som nog va praktikant (en Jerry, som på Ica reklamen. Nya namnet ist för PRAO är Jerry. Mkt roligare :))
Iaf, M gick igenom kontrollen med en liten "kul" anm.

Den kvinnliga läkaren som va me. Henne träffade jag på vårdcentralen får typ 2,5 år sen. Jag va där för att jag hade utslag på halsen som kliade satan. Hon kunde inte alls förstå va d va jag hade. Tillslut tog hon fram böcker å börja bläddra i. Det kändes ju bra, INTE. Efter ett tag så fråga jag henne: Kan man ha stress exem?
Hon frågar mig då: Är det mycket i skolan?
Jag: Nä inte direkt, den gick jag ut för 6 år sen...
Allvarligt... Hon ser ut å va yngre än mig å trodde att jag gick på högstadiet som ligger brevid vc.
Troligtvis så gjorde hon nog sin AT tjänst när jag va där första ggn, å nu skulle hon antagligen spec sig på barn.


Lite fix

Sitter i bilen med mina favvokillar. Vi ska norr över för att sätta ut lite "pinnar". Sen ska det ritas lite å efter det läggas på lådan. Gaah.. Varför ska det ta så lång tid? Jag vill att allt ska hända NU!


Bättre än väntat

Jag orkade springa mycket längre än va jag trodde ja skulle orka. Vissa dagar är man så där pigg å lätt i benen, andra dagar så väger dom bly. Idag va en bra dag :) Blev 5 km iaf.

Det känns även som om lillkisen håller på å växer ur sin vagn. Han ligger som en packad sill när han ligger i åkpåsen. Jag tänkte från början att, det här blir perfa han behöver bara ha en vagn tills han kan gå å sen kanske en paraplyvagn. Men wtf nu känns det som om vi kommer behöva typ 4. Emmaljunga combin vi har, en paraplyvagn, en sulky å ev en syskonvagn lite senare. Å jag som bara tänkte city crossen å en ståbräda från början... Behöver man så många vagnar??? Eller finns d nån bättre lösning??


Det verkar bli en fin dag idag

Träningen har kommit lite på efterkälken å jag har liksom ingen direkt inspiration. Enda som jag gör kontinuerligt är ridningen som är en gång i veckan. Jag skulle gärna göra det oftare, men det är ganska tidskrävande å jag vill ju hinna med fam oxå. Om jag skulle va borta 2-3 kvällar i v å sambon skulle göra det samma, hur mycket skulle vi hinna ses då? Vilka bekymmer.. ;)
Så fort M har vaknat nu å vi har fått i oss lite lunch så drar vi ut på en promenad. Blir nog den långa svängen idag.

Nästa tis åker vi ner till mamma å hälsar på. Ska bli kul! Måste ju passa på nu innan jag börjar jobba igen. Då får hon ta M, så motionerar jag alla hennes hästar. Perfekt deal tycker både hon å jag :)


Våga vägra bekvämlighets träsket

När man är gravid å precis fått en liten bebbe så lägger man inte (iaf inte jag) så mycket tid på att göra sig fin å ha det senaste modet på sig. Det är jäkligt skönt å glida runt i mysisar å killens kläder. Men det kan bli lätt å fastna där å det vill jag inte. Jag skulle gärna byta ut ecco-skorna till högklackat å jeans mot kjol. Tyvärr så tror jag inte att jag kommer att göra en sån helomvändning. Det känns ju ganska onödigt att sminka å klä upp sig varje dag här i skogen. Men när jag väl gör det så känner jag mig extra fin :) Jag får helt enkelt åka iväg oftare å träffa folk med M så jag får en anledning till att anstränga mig lite mer.


Oj hoppsan

Det krävs inte många sekunder för att M ska skapa kaos. Vi har en pappkasse som vi lägger all reklam i. Den lyckades han riva sönder å slita ut. Strax efter det hade han kravlat in å gett sig på Mollys vattenskål. Gaah.. Jag hinner inte med!


Julförberedelser

I år ska vi fira julafton hemma hos oss. Tydligen så ska man inte behöva åka iväg på julafton när man har barn, det sa iaf svärisarna ;) Det blir första å sista julen för Maximilian i det här huset.
Först tänkte jag, omg ska jag laga all julmat till 8 pers, det pallar ja inte. Men vi kör på knytis. Så jag å sambon kör skinka, köttbullar, prinskorv å potatis. Alldeles lagom :)
Hur sjutton gör man med julgran då?? Det kommer ju va en liten vilde å klättra i den. Vilka problem.. ;)


Lillkillen börjar bli stor

Maximilian väckte mig lite väl tidigt i morse tyckte jag 05:35. Han va pigg, jag va trött. Han vann. Jag tänkte då att idag ska vi bara vara hemma, mysa å ta det lugnt. Det gick bra till 8. Då berättar mob att vi ska va på BVC 10. Nåra min efter det kommer M:s morfar på besök. Han leker med M å jag passar på å röja av köket lite snabbt. Går så mycket fortare utan hjälp ;) I med lite mellis sen ner till Gertrud vår BVC tant.
Hon är hur bra som hellst :) M hade krallat på sig en del. Vägde 9700gr, en ökning på nästan ett kg sen sist. Längden va 71,7 cm, drygt två cm längre än förra ggn.


Toppen helg

Den här helgen har verkligen varit hur bra som hellst! Fredagen bjöd på en underbar ute kväll. Vi va först hemma hos bästaste Ida å åt lite gott jag å gjorde i ordning. Sen bar det av till himmelen för att möta upp resten av sällskapet. Micha fyllde 30 å det skulle firas rejält :) Tyvärr så va d så trångt å ont om bord så vi beslutade oss att dra vidare. Det blev bar 54. Ett uteställe som jag å Ida va ganska mycket på när vi va i 19-20 års åldern. Helt galet länge sen..
Det ordnades ett bord på vip å beställdes in rosa champagne :) Efter mycket dansande så promenerade vi hem till I å sov.

Nästa dag tog vi en sväng på stan innan vi åkte hem. Vi kunde verkligen njuta lite när vi va barnfria för ett dygn. När vi kom hem efter att ha hämtat upp lilleman (som varit hos faster) va det kramkalas :) Kvällen avslutade vi med ett skum/bubbelbad, helt perfa!!!

Idag fick vi besök av min pappa å tvillingarna. Åt en super smarrig chokladkaka jag slängde ihop. Den kunde ha varit lite mindre mastig, men den va sjukt god. På em åkte vi ut till svärföräldrarna å firade vidare fars-dag :) En super helg helt enkelt!


Satan i gatan

Vi va på öf igår. Ganska trevligt. Men mitt under sångstunden så ser jag att jag har ett hål i grenen på brallorna. Skit. Jag som bara just nu har tre st bra. Har 2-3kg kvar tills jag kan använda hela garderoben. Inte så mycket kan man tycka. Men om jag fick ligga ner för att kunna knäppa vissa byxor bara för att dom va nytvättade. Då gör det där lilla sista rätt mycket. Ja ja. Vilka världsliga problem.. Jag får väl köra Robinson dieten eller nått..

Snart bär det av in till stockholmo, ska bli så kul! Har målat naglarna dagen i ära. Hann tyvärr bara en hand, för sen vaknade Maximilian..


Hänger inte riktigt me

Så fort lilleplutt har vaknat å fått i sig lite lunch så drar vi in till byn.
Jag ska för första gången på MYCKET länge handla på systemet till mig själv. Hoppas dom har nå smarrigt! Kan även tänkas att det blir en flarra glühwein, såå gott!

Tänkte försöka handla dyngskort till bussen me, hoppas man kan göra det i förväg. Jag åker så sällan så ja har noll koll. Kollade även va det skulle kosta, hade för mig att det låg runt 50:- sist jag köpte ett. Jo, tjena. Det måste ju vara evigheter sen å dessutom va det då säkerligen till rabatterat pris. Nu va det 115:- som gällde. Hmm.. Jag åker inte så ofta som sagt..


Uppfostran

Det är inte helt lätt å veta hur man ska göra med uppfostringen tycker jag. Tex när jag säger aj aj inte slita i blomman. Då skrattar han åt mig å gör det igen. Onda ögat har alltid fungerat för mig förut. På sambon å lite andra. Men M, det biter liksom inte alls. Å bitas ska han göra mest hela tiden. Brukar va lite gos eller puss först å sen hugger han.
Det måste ha blivit nått fel i beställningen. Jag skulle ju ha en liten snäll bebis som gjorde precis som man sa. Tur att han är söt, det kompenserar ju upp det lite iaf ;)


Längtar

På fredag blir det partaj! Woho! Maximilian ska sova hos sin faster å vi ska går ut å röja :) Blir lite middag hos bästa Ida, i hennes nya lägenhet på söder, sen blir det utgång. Det ska bli så rackarns roligt å få skaka rumpan. Va ju typ 1,5år sen. Helt galet egentligen. Kombinationen att man inte tål så mycket alkohol å att man inte har råd å göra av med så mycket pengar är ju toppen :) Är ju nästan som man va 15 igen å kunde dricka sig full på 3 cider. Haha!


Ont

Syster va snäll å va barnvakt till M när jag va hos tandläkarn. Jag hade fått ett ca pris på 2500-3000:- Omg...mycket pengar när man e mammaledig. Men det tog knappt en halvtimme så jag fick betala 1400:- bara, rea :) Mindre smärta å mindre hål i plånboken.
När jag kom hem till syster igen så va hon å alla 3 barnen ute å lekte. M hade fått låna gabbes galonisar, så söt :)


Vill inte

Jag våndas inför i morgon. Då ska jag få en visdomstand utopererad hos tandläkaren. Är både orolig för smärtan å min lilla plånbok. Hualigen :(


Det börjar bli fullt

Idag har vi varit produktiva. Slängde in utemöblerna 2 st uppsättningar, grill, parasoll, krukor å lite sånna grejer i förrådet. Sen kom pappa med två mc som skulle in där plus min å sambons mc å även sambons cross. Morfar har även gett Maximilian en trehjuling å en fyrhjuling som står där inne. Sen va det våra cyklar å lite däck. SEN va vi klara. Vi byggde carporten med förrådsdel i sommras å vi fyllde den ganska fort. Den som har mest saker när den dör VINNER! Hahaha :P


Ett instrument om dagen

Fick en impuls å plockade fram gitarren. Maximilian tyckte den va jätte fin å ville gärna känna å klämma, men mest slita å slå. Vi hade en liten sångstund å M sjöng faktiskt med ibland. Så gulligt :)

I morgon kanske han ska lära sig saxofon! Kan dock bli klurigt att få honom att blåsa istället för suga :p


Det blir inte alltid som man tänkt sig

Det är rackarns många som har fått barn i år å som ska få. Nästan ett tio tal jag känner som fått nyligen eller är gravida. Jätte roligt!

Men samtidigt är det en hel del förhållanden som tar slut eller går i kras. Tråkigt :(
Fick höra förut, att när barnen kommer till åldern 1,5-2 år. Då har man kommit till den mest avgörande åldern på barnet för föräldrarnas förhållande. Då har allt för det mesta börjat lugna ner sig å man börjar se sin respektive igen. Då kanske förhållandet inte alltid är som man tänkt sig å därför kan det bli ett uppbrott.

Jag vet av egen erfarenhet att barn mår bäst att bo å leva med föräldrar som är lyckliga å mår bra. Istället för att bråka å bara vara tillsammans för barnens skull. Ingen vinner på det, varken barnen eller föräldrarna.

Jag själv försöker att göra det lite mysigt ibland å anstränga mig för att visa att jag tycker om å uppskattar min älskling. Det behöver inte va en hotellweekend eller så( d har man oftast inte möjlighet till som småbarnsförälder) Räcker med lite tända ljus å ett härligt skummbad, ett gulligt sms eller en blomma. Känns som det är väldigt viktigt att inte glömma bort å lägga tid å energi på varandra fast bebben tar den mesta tiden å energin.


Nu är den här

Som jag har kämpat! Tillslut damp den efterlängtade overallen ner i brevlådan. Å inte nog med det. Jag fick me två st bodysar som kompensation för att det tog lite tid innan hon skickade paketet. Tack! Den blir perfa för Maximilian att ha när han ligger i åkpåsen å sussar i vagnen :)


Busungar

Vi åkte till lillasyster å barnen efter simningen. Lekte å busade massor.
Maximilian kröp ut därifrån vi satt å lekte. Då sa vi till Gabbe att hon skulle hämta honom. När vi tittade ut i korridoren ser vi att hon kämpade som bara den med att dra honom i fötterna baklänges mot hennes rum. Hahaha! Vi skratta som bara den. Jag tror att hon sett mig göra så nångång förut :)

Efter middagen gjorde vi smulpaj å kokade en stor sats äppelmums. Så nu har vi ett stort lager i frysen igen.


En liten väntan

Kom lite tidigt till babysimmet, så jag bloggar under tiden Maximilian får sova lite till.
Idag ska det bli första dyket, pirrigt.

1 november betyder att det bara är en månad kvar tills jag ska börja jobba, gaaahh! Hur gick det till? Tiden går så fort. Hualigen!


RSS 2.0