Äntligen fredag!

Jag lyxade till det lite med att äta ute idag! Blev indiskt, mums!
Sen när vi endå va nere på "stan" passade jag på att gå in på deichmann och köpa vinterskor till Maximilian. Blev förvånad när jag såg att det va bj från stallet som jobbade där och hjälpte mig. Va länge sen jag träffa henne, kul!
Nu hoppas jag bara att dom passar på lille herr klumpfot. Har faktiskt köpt mycket bra skor där, me like!
Kollegan som va me sa att jag va förvånansvärt snabb. Jag frågade även va hans flickvän skulle säga om att han sprang med mig i skoaffärer på lunchen. Han vågade inte berätta det. Haha!

Nu är det snart hemgång. Hörde att det är extremt mycket bilar som åker av nu för att det är så halt. Kom en bärigare å dumpade en bil här nyss. Så jag hoppas att jag är hemma innan midnatt iaf!


Fint från insidan

Så har det kommit snö igen. Ganska mysigt att titta på när man sitter inomhus i värmen. Tyvärr så snöar det ju från sidan iom att det blåser så mycket..
Jag å Maximilian skulle gå ut å ställa in cyklarna i garaget, tyckte liksom att det va dags.
Möts av ca 2dm 0 gradig snö. Tänkte att M skulle bli överlycklig. Men det blåste kallt å va svårt att gå i snön, så han tyckte att det va sådär. Det första han gjorde va att hitta en isbit att slicka på. Uuhh.
In med hojjarna och lite annat skit i garaget å så börja med snöröjningen.
Ännu härligare är att våra snöskyfflar fortf är hos svärföräldrarna. Så jag fick ta en trädgårdspade, som snön mest fastnade på, å köra igång. Gjorde en gång bort till bilarna. Tog bort det värsta på bilen och drivorna runt. Sen tänkte jag, nä va faan jag får bara gasa lite extra dom sista metrarna av utfarten. Pallar inte att skotta mer. Foglossningen påminde mig om att jag inte ska köra så hårt.
Efter det va vi båda nöjda med dagens utomhusvistelse. Så det va bara gå in å lägga M bums i säng, somnade på två röda. Å jag hamna i soffan. Skönt!


Vinterklädd

Vi fick mössor på jobbet idag. Så nu är jag redo att möta vintern :)


Tråkdag

Fy vilket ruggigt väder det är ute. Snöblandat regn och blåst, hu.
Maximilian skulle på utflykt i skogen med dagis idag. Fröken sa att dom skulle hålla hårt i barnen så dom inte skulle flyga bort. Haha.

Längtar till helgen. Vi ska på mitt julbord. Det ska bli så himla smarrigt med massa god julmat! Mums!


Babyboom

När Maximilian va på g va det många andra som oxå fick bubbisar den våren. Bl.a. min lillasyster :)

Det verkar bli så den här våren med, förutom syrran då. I feb, mars och april vet jag än så länge ca 4-5 vänner/bekanta som antingen ska få sin första eller andra. Jätte kul!


Bus hos moster

När vi till slut kom upp från sjusovarmorgonen. Planterade jag och Maximilian vinbärsbuske och hallonbuske.

Sen for vi iväg till syster/moster. Vi har gjort trolldeg med handavtryck som står i ugnen och torkar. Ska hälla i gips sen när det är klart.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_50b3befdddf2b348290011db.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_50b3befdddf2b348290011db.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_50b3befeddf2b31b63004717.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_50b3befeddf2b31b63004717.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_50b3beffe087c32ea6be749a.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_50b3beffe087c32ea6be749a.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_50b3bf02e087c32ed86db34b.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_50b3bf02e087c32ed86db34b.jpg" class="image">


Söndag

Vi har haft en riktigt bra helg, men som vanligt gick den fort.
På lördag fm fick jag ordning på kontoret. Så skönt att få bort flyttkartonger.

På em kom min moster hit med vinbärsbuskar, som jag och Maximilian ska plantera imorgon. Hon hjälper oss att arkitektera tomten. Så vi pratade om vilka färger och buskar/växter vi vill ha i trädgården.

Sambon skulle ha killkväll ink M. Så jag susade iväg till Frida. Vi lagade en supergod middag. Blandade grönsaker och färsk torsk i ett litet knyte kryddat med ingerfära, vitt vin, citron, matlagningsgrädde, färsk dill, salt o peppar. Det ska jag definitivt laga igen.
Efter middagen åkte vi vidare till Moa å Bobby. Jag va chaufför såklart och drack cola. Dom andra värmde med vin och kapten Morgan innan vi åkte till bowlingen. Där mötte vi upp cajpe.
Bowling är verkligen inte min grej. Blir överlycklig om jag inte hamnar i rännan.
Efter det körde jag ner folket på stan och jag åkte hemåt. Så skönt att komma i säng hyfsat tidigt å slippa vakna upp bakis.

Idag har vi varit på Ikea och gränby c. Hittade en del julklappar och fixade lite grejer hit hem. Bl.a. en hylla, lampa, ramar och bänkskiva

Nu väntar kudden. Natti natti.


Humör

Att ha en liten kille på snart 2år som testar alla gränser som finns ihop med en gravid, som redan innan grav hade dåligt morgonhumör, är inte alltid en bra kombo. Han kan verkligen sätta mitt tålamod på prov.

Hoppas på att han har ärvt lite mer snälla gener från pappa än de envisa tjuriga från mig.
Fy, jag vet bara hur jag kunde reta gallfeber på min mamma när jag va liten. Det värsta av allt va när hon stod där helt rasande på mig och förmanade. Då kunde jag lugnt å stilla blåsa henne i ansiktet. Som om du blåser på maten när det e varmt.
Ojojoj. Stackars mamma, kan jag tänka nu i efterhand.

Det kanske är bra att det blir två killar. Hoppas det bara blir lite smällar i dörrar och inte så mycket tjurighet och envishet :)
Bara vänta och se.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_50af859addf2b35a8d000501.jpg" class="image">


Inte många knop

Vi har bara varit hemma å fisit runt idag. Jag hade ett Skypemöte på fm. Det gick bra, första gången jag använder det.

Maximilian badade, såklart måste dumpern och traktorn va med i badet :)

Fixat barnvakt till M, så jag och sambon kan gå på mitt jobbs julbord. I år är det på Waxholms hotell. Sen har sambon sitt julbord två helger efter det å helgen efter det fyller han gubbe. Rackarns mycket det alltid lyckas bli i dec. Endå missar vi två kalas och ett glöggmys :(


Våga vägra gravidgnäll

I några veckor har jag börjat känna av foglossning. Jag vill inte vara en gnällspik som ojar sig över gravidbesvär hit å dit. Men det här bär utför.

Med Maximilian fick jag foglossning runt v 32. Så nu visste jag att det skulle komma och troligt ännu tidigare. Men inte fasen trodde jag att det skulle komma redan. Jag VILL INTE ha skiten alls.
Har försökt bita ihop och ignorera det, men det går inte längre. Måste leta fram mitt foglossningsbälte och få en tid hos läkarn.
Våndas för hur det kommer vara i v 30 om det är så här nu. Tänk om det blir kryckor. Hua. Vill inte tänka på det.


Förmiddagsfika

Körsbärs yoghurt med pepparkakskross. Nyttigt: nej. Gott: JAAA!!
Godiset håller jag mig borta ifrån. Men en pepparkaka kan ju lätt slinka ner.

När sambon hämtade M på dagis igår pratade han om pepparkakor. Sambon frågade fröken om ätit det på dagen. Nej, hon visste inte alls va han fått det ifrån. På kvällen sjöng han tom om pepparkakor!
Blir nog ett stort julbak någon helg framöver :)


Kotten

Nu går vi in i v 22. Kulan växer och växer.
Maximilian är så rolig när vi pratar om lillebror. Han drar upp tröjan å pekar på sin mage, där, säger han. Ja precis säger vi, fast i mammas mage.

Å vilken hemsk mardröm jag hade inatt. För första gången har Maximilian sovit hela natten i sin säng. Vaknade vid sex och va redo att möta dagen då. Helt ok. Va säkert därför jag drömde så konstigt.
Jag kom till jobbet, men upptäcker att jag kommit dit en halvtimme för tidigt. Men varför då. Då har jag åkt hemifrån utan att köra M till dagis. Glömde honom sovandes hemma. Fy så hemsk dröm.

 


Mycket har hänt på två veckor

Maximilian blir så stor så fort. Vi har bara bott i vårt hus i två veckor. Endå har det hänt så himla mycket.

Han sover i eget rum i en större säng. Iof kommer han in till oss lite titt som tätt på nätterna. Men tror att han är i en fas, han har mycket mardrömmar nu.
Senaste veckorna har välling inte varit särskilt intressant på kvällarna. Den här veckan har han haft sån hosta. Så vi har skippat välling och han har ätit macka ist. Det har gått så bra så varför börja med vällingen igen.

Omg, vad kommer att ha hänt om ytterligare två veckor. Blöjfri och klär på sig själv? Han har ju inte ens fyllt 2. Nyss va han ju min lilla bubbis. Nu är han snart stora pojken.


Fint besök hela helgen

Å vilken mysig men snabb helg vi har haft.
På lördag fm satte vi upp lite lampor och bakade två pajer.
Lagom till lunch kom M, C och J. Vi skulle få hjälp att installera larmet. Grabbarna körde på för fullt med installationen och vi tjejer hade bebisprat. Hur trevligt som hellst.

Vid middagstid va det klart och vi åkte till pappa och hans I för att bli bjudna på en trerätters supersmarrig middag. Niklas, Nettan och lilla Frida va där med. Maximilian ville klappa och krama på Frida väldigt mycket. Hoppas den förkärleken för små bebisar håller i sig tills lillebror kommer :)

Söndagen fick vi lunchgäster igen. Idag va det L, J och lilla Amanda. Det va ett tag sen vi sågs, tog ett tag innan barnen vågade leka som förut.

Till fika anslöt sig tvillingarna och Lirre.
Så roligt att kunna bjuda hem vänner lite mer nu!


Bebismys och paket

Träffade Hanna och lilla Philip idag. Så mysigt med bebisgos :) Jag har verkligen glömt bort att Maximilian har varit sådär liten.

Blev en smarrig paj till lunch hemma och en promenad ner på stan för en fika.

Storhandling på det sen hem å laga mat. Blev en av mina favvorätter, laxfilé med färskost och pestoröra på, sötpotatis, potatis, morötter och lök i ugn och en vitlökssås till det. En riktig fredagsmiddag! Maximilian tyckte att det va supergott me :)

Såg sen på mailen att jag hade ett paket att hämta ut på Ica. Äntligen hade me and I kläderna kommit!
Susade iväg å hämta det. Nu sitter jag här i mina nya älsklings-mjukisar! M och lillebrors kläder va oxå jätte fina!


Hantverkare i huset

Klockan nio kom tre hantverkare för att börja fixa allt som blev anmärkning på slutbesiktningen. Tur att vi är morgonpigga här. Öppnade med tandborsten i munnen :)

En gubbe va ute och bytte ut vindskivor och knipsade av spikar som gått genom takfoten och dom två andra satte igång med att tapetsera om en vägg här inne. Dom justerade dörrarna, satte på mer fog där det blivit luftbubblor i badrum och kök. Rättade till golvbrädor som inte satt ihop rätt, fogat lister i hela huset som spruckit upp när värmen sattes på, satt på knoppar till tvättstugans skåp under hon, flyttat köksön mm, mm.

Nyss kom en gubbe som ska installera vår fiber i huset. Kanske vi får igång tv, internet och tele till början på nästa vecka! Tjoho!

Ambitionen va att baka bröd när Maximilian sov middag, som han gör nu. Men dom håller på för fullt i köket, så vi får väl se hur det blir med det.


Börja i tid

Nu borde man ju egentligen ha börjat handla julklappar. Så det inte blir sådan panik med att komma på till alla. Sambons 30års present är iaf klar. Väldigt skönt med tanke på att han fyller år 20 dec. Lite dålig tajming av svärföräldrarna där ;)

Jag har iaf börjat på en lista till lite nära och kära. Till Maximilian har jag tusen saker jag skulle vilja köpa. Men jag får hålla igen lite, han fyller ju år i januari med. Är så sugen på en sån liten spis eller ett mindre kök. Han älskar att laga mat och hjälper till så mycket han får. Han är speciellt duktig på att provsmaka! Haha!
Sen ett sånt verktygsbord, det skulle han älska.
Sambon vill köpa ett bilgarage med flera våningar. Kanske ska styra ut lite av det till mormor, morfar, farmor, farfar. Hehe!


Mina fina killar

Maximilian va ju å hjälpte pappa på jobbet i lördags.
På söndagen ville han åka dit igen. Det är ju såå roligt att köra hjullastare!

Vi fick upp garderoben och alla kläder igår me. Så jäkla skönt att slippa ha allt i resväskor och kartonger.


Hur kör du gubbj***el???

Fick höra av sambon av sambon att jag skulle kolla vad en ny stötfångare, galler och lackering kostade till vår bil. Vadådå?
Jo en inkompetent jävla gubbe hade backat in i vår bil när han va inne och tog ut pengar på banken. Han ville hellst inte blanda in försäkringsbolag, så han frågade om inte sambon kunde kolla va det kostade och fixa det på annat sätt.
Eeee... NEJ verkligen inte!

Tur i oturen så va ju faktiskt gubben ärlig och stod å väntade på sambon när han hade gjort det. Han hade ju lika gärna kunnat dra. Å sambon kunde ju oxå inte ha märkt det. Det va mörkt och man går ju inte direkt ett varv runt bilen å synar av varje gång man parkerat.

Så nu måste jag ta bilen till skadeverkstan, som jag inte är ett jätte fan av, skadebesiktiga och boka en tid för. Varför ska jag drabbas av allt det när det är gubben som ställt till det. Inte direkt så att jag sitter å pillar i naveln (som tyvärr nu är obefintlig) och inte har något att göra om dagarna. Grrrr...!!!

Om bara folk som inte kunde köra bil tog bussen. Då skulle allt bli så mycket lättare och bättre!!!

Hotellfrukost hemma

Sitter hemma ensam och äter näst intill en hotellfrukost i lugn och ro. Hembakt bröd, det är grejer det!

Huset kommer stå tomt halva dan. Sambon och Maximilian ska jobba på hans jobb, köra hjullastare. Det är lycka för M :)
Och jag ska jobba på mitt jobb. En fyra tim dag, sen är jag ledig en hel dag nästa v. Det funkar. Är bara var femte helg me.

Såg att det är farsdag imorgon. Det måste jag styra upp idag. Någon som har några bra presenttips?


Fina grävmaskiner och andra kläder

Det blev lite shopping till kidsen igår. Maximilian fick ett par snygga, slittåliga canvas bracker och så fick pappsen välja en tröja till. Då blev det såklart en med grävmaskiner :)
Lillkotten fick en jumpsuit.

M hade på sig tröjan idag till dagis. Så fort jag sa att vi skulle sätta på den nya fina tröjan med grävmaskiner börja han slita av sig pyamasen och peka på tröjan. Där där. Han ville ha den på sig direkt! Sen gick han å drog å tittade på dom färgglada grävmaskinerna och va så nöjd så!

Ganska så nöjd

Vi har kört järnet här hemma jag och Maximilian. Städat och dammsugit hela huset, kan bara säga att det är rackarns stort. Va svettig efter att ha röjt allt. Det är sambon som har gjort det två ggr innan.
Sen handla vi på Ica. Åt lunch. Släppte in en gubbe från veolia vatten, som satte upp en vattenmätare.
Lägga M.

Å så börja baka. Gjorde en kladdkaka som vi ska ha å fika ikväll när alla tjejer kommer. Sen blev jag så inspirerad av Robban igår som hade bakat jätte gott bröd. Så det blev en limpa av Det goda brödet, som den kallas.
När den stod o ugnen så satte jag igång med kvällens middag. Köttgryta med matkorn. Både middagen och brödet blev super gott!

Bara kladdkakan som väntar på att ätas upp!

Jösses sån hemmafru jag varit idag. Nu ska jag bara fullända det med att spendera massa pengar på kläder :)


Det går trögt

Imorgon ska jag ha en visning av me and i kläder. Jossan kommer å visar.
Jag trodde att vi skulle ha hunnit packa upp allt då, men det är ju bara att glömma. Ikväll ska vi försöka få ordning på garderoben så vi slipper ha alla kläder i resväskor. Sen är det kontoret som står på tur.
Det är ju lite ont om tid på kvällarna att pyssla. Jag kommer hem typ 19-19:15. Så ska jag slänga i mig lite mat. Maximilian ska få Välling, pyamas och nattas. Då är kl runt åtta. Man vill kanske ta en dusch. Packa upp lite eller montera upp nått. Sitta i soffan med sambon någon sekund. Sen är det bara sängen kvar.
Ja, ja. Imorgon är det min och Maximilians mysdag hemma. Så då ska vi baka, plocka och fixa så mycket som möjligt.
Vardagsrummet är ju iaf i ordning till visningen :)


Hur blir det sen då?

Innan Maximilian kom funderade jag mycket över hur det skulle vara att få barn och bli förälder. Jag kunde inte förstå varför ingen bara kunde berätta. Han har varit väldigt snäll och lättsam första 1,5 året. Det är först nu han börjar tests gränser och vara ganska bestämd till och från.

Nu borde det ju inte vara så svårt att förstå hur det blir med två barn. Men det är det. Jag förstår ju att det blir mer och mindre av allt, mindre sömn, mindre egentid, mer stress och så.
Kan jag verkligen få en till kille som är lika fin och underbar som M. Tänker hela tiden på att han kanske får allt som M inte hade. Kolik, krupp, vara vaken med 1tim mellanrum på nätterna, inte vilja amma mm.
Å va jag krånglar till det... Inget sånt går ju att styra över. Det blir som det blir. Vilket fall som hellst kommer han vara lika älskad som storebror. Har jag tur kanske det tom blir lättare med honom, eftersom jag kan vara lite lugnare den här gången när jag vet vad som väntar.
Bara vänta och se.


Halvtid

Idag går jag in i vecka 20 (19+0)
Jösses så fort det går. Vips så är det väl dags att klämma ut lillbubben :)

På namnfronten går det trögt. Har fått massa fina förslag av fam och vänner. Men sambon är svårflörtad.


Fixar lite

Maximilian hjälpte pappan att meka lite. Dom installerade tvättmaskin och torktumlare. Händiga killar jag har :)

Sen satte vi upp spottarna i stora badrummet. Igår fixades lilla. Ganska trevligt när vi fått dit dimmer och badkar, myyys :)


Lyckan över ett eget hus

Nu ligger jag i soffan och njuter av vårt underbara hus. Vi har hållt på i ett sen tidig morgon. Och inte bara idag utan torsdag å fredag me. Inte konstigt att jag börjar bli lite trött i kroppen.
Tack alla fina människor med all hjälp! <3

Lyckan är total!
Att bara få sitta i en soffa är underbart :)
Kökssoffan som har varit ett substitut för vår vanliga soffa är grymt mycket hårdare. Som att ha ett rum till kök och ett annat till vardagsrum är fantastiskt.

Självklart är jag otroligt tacksam för att vi har fått bo hos svärföräldrarna och dom har varit mycket snälla, hjälpsamma och tålmodiga.
Men jäklar så skönt det är att efter 7 mån få ett eget hem igen.
Det tror jag nog att dom tycker också.

Sambon håller på å nattar Maximilian. Blir första natten i sitt nya rum. Vi har gått fram å tillbaka mellan hans rum å vårt för att förklara att det är så han ska gå om han vaknar på natten. Lite läskigt är det. Men också det skönt. Håller tummarna för att det går bra.

Jag sa idag, när vi höll på för fullt, till sambon. Asså älskling, vi kommer inte att separera, bara så du vet. Jag pallar inte att flytta igen på ett bra jäkla tag.
Kanske att vi flyttar igen när vi blir pensionärer och drar till varmare breddgrader. Men inte före dess.
Han va helt och hållet med på noterna :)


Inflyttning i nya huset

8:30 hade vi besiktning med husleverantören. Det gick bra, bara några små detaljer som ska fixas.
Efter det fick vi nycklarna!!! Tjoho!!!
Nu är det vårt hus och vi ska bo där nu!

Städade som tokar. Åkte hem till farmor å farfar som hade hand om M. Åt lunch, packade bilarna fulla med grejer. Sen va det bara att ösa in i huset.
M invigde sin säng och sitt rum genom att sova middag där!

Elmina, Mirah och en kompis kom förbi å kikade och hämtade produkter. Elmina ville gärna sitta i knät på M, så gulligt!

Sen va det till att åka till Wahlgrens för att proppa bilar och släp fulla med flyttkartonger. Jag lagade mat och gubbarna bar. Perfekt!
Så nu har vi att göra imorgon med :)


RSS 2.0