Lillebror!!!

Så har vi varit på UL och tittat på Maximilians lillebror :)
Visst har jag en bulle i ugnen som så många anat!
Den 31 mars är BF, men jag tror nog att det blir lite tidigare.
Vi hade en super bra bm som berättade, förklarade och inte alls hade bråttom.
Tydligen är det 70% chans att man får ett till barn av samma kön som det innan. Maximilian låg i säte och vi fick vända honom. Det gick jätte bra och lätt. Livmoderns form är det som gör att barnen ligger i säte, där va det 3% som hade en sån livmoder och jag är en av dem. Så det kan bli så den här gången med. Men jag är inte orolig. Gick ju bra sist!
En liten tumsugare va han :) Vä hand va vid munnen mest hela tiden.
Å vig med! Båda benen drog han upp till huvet som om han skulle göra en bakåtvolt. Haha! Då såg vi tydligt lilla pillesnoppen :)
Lillsnutt <3
Nu blir det till att börja klura på namn.


Första delen av dagen

Sambon va ut till huset på fm. Det va besiktning av det tillsammans med kommunen. Dom hitta lite småsaker som ett kvisthål i golvet i allrummet. Temperaturgivarna i rummen va ej installerade. Handtag på skåp i tvättstugan saknades. Vindskivor är för kort skarvades å ska bytas och spikar sticker ut i takfoten. Annars såg det bra ut!

Nu längtar jag som bara den till i em :)


Tidig inflyttningspresent

När jag kom hem stod fyra fyllda pappkassar och väntade! Bästa svärmor hade varit på Ica och handlat lite saker till skafferiet. Perfekt nu när vi ska fylla på förråden igen :)


Lite motig dag

Den här måndagen har varit helt galet intensiv. Sjukt mycket att göra på jobbet. Telefonen har ringt hela dagen och det har kommit hur många droppbilar som helst. Jag har tom själv tagit in en bil och bytt ut låsbultarna till vanliga själv. Med lite assistans av mek. DET är inget som jag gör ofta. Då blir man ju smutsig om fingrarna ;)

Sen så tänkte jag att jag bara lite snabbt skulle ringa adressändring och fixa det inför flytten nu. Men efter att ha pratat med adressändring som inte kunde hjälpa mig på något sätt. Kommunen som va hyffsat hjälpsamma, tyvärr va hon jag pratade med ute på en ö i skärgården. Så hon hade inte de tel nr hon brukade lämna ut som fattade hur sånt här funkar. Men jag gjorde som hon sa och ringde folkbokföringen. Dom va helt galet ohjälpsasmma. Jag va nära att börja gråta när alla va så dåliga och inte kunde säga hur jag skulle göra. Va faan. Det är väl inte det första nybyggda huset i sverige? Det måste ju finnas nån rutin på sånt här!!! :(

Ikea

Blev en sväng till Ikea idag. Lite småsaker som behövdes tills vi flyttar in. Köksön har supervassa kanter. Så då blir det till att ha gummipluttar där.
Sen fick Maximilian bäddmadrass, lakan och påslakan till sin nya säng. Duschdraperi. Möbeltassar. Skurhink.
Vajer till garderobskynkena och lite annat smått å gott.

Tog en lunch där. 15:- för en barnportion med köttbullar å mos, ett glas mjölk och glass till efterrätt. Att vi inte ätit där förut? Kostar ju nästan som en barnmatsburk och hur tråkig är den inte? Jag brukar dela en portion med M, men ibland äter han nästan mer än mig. Det här kommer vi definitivt göra om!

Fixade i ordning M:s nya säng när vi kom hem. Fällde ner ena förlängningen och kapade den nya madrassen. Sambon ska köpa en planka som ska sitta som urramlingsskydd. Har funnits en där förut. Men den är borta.
M tyckte det va jätte kul att klättra omkring å hjälpa oss när vi grejade.
Tycker att han kommer bli så stor när han får sån säng och ska sova i eget rum. Min lilla snuttis <3


Redo för vintern

Vi har lagt om till vinterdäck på bilarna nu på fm. Det tyckte Maximilian va jätte spännande!
Sen plocka vi undan lite leksaker och sånt på tomten. Riktigt bra hjälpreda :)


Nedräkning

Tills det är helg. Ska bli så skönt att få komma hem till mina killar och inte ha tokmycket planerat den här helgen. Blir middag på lördag hos pappa och tjejen (som gabbe säger :))
Sen är det säkert något mer som redan är planerat men som jag glömt. Typiskt mig att vara så glömsk och förvirrad.

Jag kom iaf ihåg att fylla på glykol i bilen. Det började pipa när jag svängde in till dagis i förrgår. Då fick jag akut fylla på med vatten. Men det är ju inte så bra nu när det börjar är kallt. Men nu är det fixat. Bara det att vi måste hitta orsaken till att det läcker... Det är ett senare problem.

Längtar så in i norden till nästa vecka. Så otroligt mycket roliga saker som händer då! Wiiiiieeeee!!!

Hej mitt vinterland

2cm snö låg på marken i morse när vi skulle iväg till dagis. Bästa sambon hade förberett och lagt min snöborste på sätet när det va dags att borsta av bilen.

Som tur va hade jag hört tidigare i veckan att det skulle komma snö till helgen. Så i måndags köpte jag mössa och vantar till M. Sen va syster på Lidl å hittade fina vinterjackor till Gabbe och M, två för 250:-.
Täckbyxor återstår på shoppinglistan.
Allt det där kom till användning idag!
Egentligen skulle han behöva sin overall, men den ligger nerpackad i en av ca 30 flyttkartonger på systers vind. Men det är ju mindre än en vecka kvar tills vi har det hemma. Tills dess funkar fleecefodrade galonisar eller skalbyxor med fleecebrallor under.


För bra för att vara sant

Huset va såå nära att bli klart här i dagarna. Bara lite foder, dörr och knopphandtag och installationer kvar. Va händer då?
Jo, sotarn som ska besiktiga eller göra klart skorsten, skit samma, TRAMPAR genom innertaket.
OCH elektrikern som ska sätta upp elskåpet i tvättstugan, BORRAR genom väggen ut till vardagsrummet.
Whyyyyyy????
Det va ju så fint innan! Ska vi få några halvtaskiga lagningar nu?
Inte okej enl mig. Jag vill ha ett helt tak, inte spackellagning.
Sen hörde vi att dom bara smäller på en våd ovanpå den skadade. Hoppas inte det stämmer.

Som om inte det vore nog, så har vattenfall grävt av vägen till vår infart. Nu ser det verkligen ut som en byggarbetsplats.


Osäker i sin manlighet?

Mycket märkliga saker har jag varit med om men det här va av toppklass.

En kund kom in på morgonen för att lämna in sin bil. Han fick en skoda citigo som ersättningsbil. Efter en liten stund kommer han instormande i kundmottagningen och gormar om att han tänker faan inte köra runt med de där navkapslarna som sitter på.
Vi har så nya bilar så det ännu inte har kommit några till dessa bilar.
Därför gick vi in till grannen å köpte 3 uppsättningar rosabandet navkapslar.
Vi informerade kunden om att vi ville stödja kampen mot bröstcancer och därför hade införskaffat dessa.
Jag tänker iaf inte köra runt i några sånna, nu ligger dom i bakluckan. Sa han och åkte iväg.
Ja... Vad säger man?


Pendlarbilen

Blev inte vanliga bilen att åka med till jobbet idag. Det blev den snabba ;)
Ingen långfärdsdröm, men rolig att köra.
Mammas gamla rallybil som numer är ombyggd till gatubil. Trygg om man skulle volta med eller nått sånt. Sitter bur i. Men så hårt ska jag inte köra.. den här gången..

Mötte upp morfar i morse som Maximilian skulle spendera dagen med. Vill inte hålla på å krångla å byta plats på barnstol, så vi bytte bil helt enkelt och M fick en ny chaufför.
Dom skulle först till kussen Viran å leka lite sen vidare ut till håtö. Blir en riktigt rolig dag för lillplutt.
Imorgon blir det tillbaka till dagis och alla busfrön där. Det behöver han nu efter att ha varit hemma 1,5vecka. Han börjar bli vild :)

Ingen fara på taket

M klarade sig från vattkoppor den här gången. Det va bara feberutslag. Sköönt!

Va glad jag blev över all support jag fick från er läsare! Super tack <3


Nya tag

Imorgon ska jag faktiskt jobba, har tom längtat lite :)

På onsdag ska jag på produktinformation, ska bli kul!

Torsdag ska jag ha min första visning. Temat är hälsa. Lite pirrigt, men roligt på samma gång!


Va nu då?

När M kom upp efter att ha sovit hade det kommit prickar över hela kroppen. Googlade lite efter att hitta nått som stämde in på symtomen, men fick mest rysningar av alla läskiga bilder. Hua.


Den envisa febern och snart flytt

Ligger i sackosäcken med lillskrutt och läser böcker. Han har haft ännu en natt med hög feber. Kan fasen inte förstå varför. På mån blir det vårdcentralen.
Eftersom han har det lite svårt att ta det lugnt å kör hårt tills han stupar har vi försökt att ibland varva ner framför datorn eller tv:n. Det går bra ibland. Nu har han börjat säga att han vill titta på Shan bip, Shaun the sheep :) Gull unge!

Sambon är vid huset och sätter upp de sista pressarna runt garaget. Dom får agera väggar tills våren. Då gör vi klart det.
Nu ska vi fokusera på huset.
Göra i ordning trappen till entrén och tvättstugan. Inte så kul att ha en sj-pall där. Sen är det massor inne som ska fixas. Tvättmaskin och torktumlare ska in och en bänk som blir skötbord bredvid dem. Duschvägg i lilla badrummet. Badkar i stora. Så ska vi ju även montera ihop de fasta garderoberna. Skjutdörrarna är så satans dyra, till en början tänker jag sätta upp sån lina i taket och ha skynken för.
Det gäller att prioritera nu när det är så mycket på en gång.

Nedräkningen har börjat, bara 11 dagar kvar tills vi får nycklarna till huset!


Snabbvisit till Dalarna

Årets köttstyckning är avklarad. Tanken va att sambon skulle åka med till Dalarna för att stycka för att jag jobbar till 18. Men jag hade ju varit hemma med Maximilian för att han är sjuk. Men så blev det en switch i sista sekunden och jag fick fem min på mig att packa och hoppa in i bilen med svärmor. Så fick sambon vara kvar med bubbisen å ta det lugnt å mysa.

Vi kom upp vid halv sju, åt middag och gick ner i källaren och började arbetet. Det här året va kossan inte lika stor som dom brukar vara. Så kvart i tio va vi klara. Biffar, stekar, grytbitar, rostbiff, ytterlår, innanlår, köttfärs, filé mm paketerat och klart. Helt klart rekord! Vi va hemma igen till lunch idag, hade inte berättat något för resten av klanen att det gått så fort för oss. Så dom blev ganska förvånade när vi kom inklamandes genom dörren.

För ovanlighetens skull har vi huset för oss själva ikväll. Då ska vi passa på att äta ost och kex och titta på en film :)Lördagsmyyyys!!!


Drömmar

Mitt i natten vaknar jag av att Maximilian pratar i sömnen. Där bo, där bo säger han. Såå gulligt! Vi va vid huset å tittade på em. Gissar på att det va det han drömde om :)

Har hänt en del där me!
Köket saknar fläktkåpa och lite tapet ovanför ett fönster, sen är det klart. Köksön blev mycket större än jag trodde den skulle va. Blev aningen trångt på sidorna, men jag hoppas att det är en vanesak. Fint är det iaf!
Golvet är lagt i hela huset. Badrumsmöbeln i stora badrummet är uppe.
Det som är kvar är dörrar, wc, en dusch och lite installationer av panna, elcentral mm.


Svårt att veta

I måndags så va jag hemma med M. Natten hade varit usel och han hade varit lite snorig och småskruttig över helgen. Men på dagen va han pigg och glad. Så igår åkte vi till dagis, glada i hågen. Vi ett tiden ringde dom och sa att han hade feber.
Det är ju verkligen supersvårt sånt här. Han hade ju inte alls haft feber innan och verkade vara som vanligt.
Så idag är vi hemma igen och imorgon är vår lediga dag tillsammans.

Vi kör med färskpressad apelsinjuice till våra frukostar blandad med naturens egen antibiotika. Hoppas att det ska få bukt på de här elaka dagisbasillerna.

Känns som om jag nästan aldrig jobbar. Antingen är det jag eller Maximilian som är sjuk. Inte riktigt van att det är så här än.


Hemma med lillen

Efter att ha varit vaken var och varannan tim inatt pga av envis hosta och massa gråt från lillplutten så bestämde jag att det va bäst för oss att vara hemma idag. Synd om sambon som endå fick åka till jobbet efter så få tim sömn. Sa till honom att ta med en power king, så han skulle överleva dagen.

Vi har tittat på fåret Shaun. Det enda barnprogrammet Maximilian tycker om, annars är det bara bilar, båtar och hojjar som duger.

Va iväg en snabbis innan lunch å handla. Visste inte vad jag skulle göra. Tog lite smått å gott som såg smarrigt ut. Blev stekt kyckling med rotfrukteri ugn. Smörslungade rödbetor och en kall sås med crème fraîche och soltorkade tomater. Smaskens!


Underbara barn

Uppe med tuppen och iväg till Älvsjömässan. Underbara barn, hem & villa och egen företagare stod på besökslistan.

Jag va här förra året med syster, så förväntningarna va höga. Men de höll inte måttet på långa vägar. 1/5 del av underbara barnhallen va tom. Det saknades stors utställare som Lundmyr och Huggies. Sen såg jag inte en enda monter som sålde emmaljungas vagnar. Jag hade ju tänkt kolla på åkbräda. Lite roliga lekavdelningar fanns iaf till barnen. Maximilian uppskattade bilarna. Ovanligt ;)

Vi gick sedan vidare till eget företagande hallen. Där hittade jag direkt det jag sökte. En izettle, så jag kan ta betalt med kort när jag åker runt med mina Aloe Vera produkter.

Till sist så va det hem & villa. Va hade hänt där? Det va mest heminredning och krimskrams. Inte en enda kyl, frys, diskmaskin, tvättmaskin, spis, ugn fläkt eller någon hemelektronik över huvudtaget. Är inte det något man skulle vilja kolla på om man går på en sån mässa? Finns det numera någon spec vitvarumässa? Nä, fy va besviken jag blev.
Tveksamt om jag åker dit nästa år om det ska vara så igen.
Enda bra där va när jag gick förbi arga snickarn. Han såg faktiskt inte alls arg ut! :)


Paket

En stor låda stod och väntade på mig när jag kom hem :)
Vi provade alla krämer under kvällen och dom känns bra och verkar göra nytta. Nu får vi se hur dunkarnas innehåll mottags imorgonbitti.


Det drar ihop sig

Det är så mycket som ska göras nu sista veckorna innan vi flyttar in i huset. Själva flytten ska planeras. Dom ska komma från vattenfall och göra om från byggel till vanlig. Vi ska både ha besiktning från kommunen och husleverantören. Eftersändning och få en tillfällig adress från posten. Fixa sophämtning. Ordna med fiber, tel, tv mm. Puh..

Nu i helgen ska vi på hem och villamässan. Så där hoppas jag att vi ska kunna styra upp lite grejer.


Inspirerande föreläsning

Jag va på en så inspirerande föreläsning igår. Älskar verkligen när folk är så drivande och positiva. Nu är jag eld och lågor och har bokat in min första visning! Superkul!
Om bara det där lilla paketet skulle behaga att dimpa ner i brevlådan skulle jag bli ännu gladare :)
Bli inte förvånade om det kommer ett samtal från mig, då jag berättar om min nya hobby.
 

Snart är köket på plats

Köket är levererat till vårt hus.
Idag har dom börjat sätta foder runt fönstrena i köket, sen ska dom nog lägga golv. Allt står nu i vardagsrummet och väntar på att bli monterat. Så spännande att få se det uppe sen!


Nu kör vi!

Igår kväll la jag min första beställning hos Forever Living. Det betyder att jag numera är distributör av Aloe Vera Produkter. Super bra för både människor och djur.
Inom en snar framtid ska jag ha min första visning och sen hoppas jag att det ska rulla på i ryslig fart :)
Ska bli såå spännande!


Lördagen

Morgonen började näst intill med hotellfrukost :)
Sen gjorde vi stan. Gick runt på mysiga söder och njöt av en chailatte i solen!
Köpte ett gäng vantar till Maximilian. Åt lunch. Gick lite till. Tittade på den fina utsikten. Å så va det dags för mig att bege mig hem.

Jag är så glad för Ida som har fått möjligheten att bo mitt i city en tid i livet. Hade gärna gjort det med ett tag, om jag inte hade barn och va singel. Så härligt att bara kunna leva livet och ha promenadavstånd till alla krogar och uteställen!
Nu är det perfekt att ha en vänn som bor så. Så kan jag komma å gästspela ibland :)


Underbart intensiv helg

Direkt efter jobbet i fredags hoppade jag in i bilen och styrde mot hornstull. Va lite orolig att jag skulle åka fel och inte hitta. Men det gick finemang!

Väl uppe hos Ida va det bara att svida om och på med fredagsfejset. En liten promenad å så va vi framme vid Ramblas, för att äta Tapas. Det va fullbokat, så vi fick sitta i baren och ta ett glas rött innan vi fick ett bord. Helt klart värt att vänta på!
Vi beställde räkor i vitlök å spansk peppar, smörslungade rödbetor med någon ost, honung å pumpakärnorröra, bläckfiskringar, friterad ost av något slag, oliver och kyckling med fajitas. Hur gott som hellst!!! Ett ställe jag varmt kan rekomendera :)

När vi va klara bestämde vi oss för att gå vidare. Efter lite velande så hamna vi på hotellbaren scandic malmen. Perfekt om man vill ta en god drink och bara softa. Vi pratade om ditten å datten. Tog sedan en promenad hem genom Stockholmsnatten och va riktigt nöjda med vår kväll!


Saknar mitt <3

Blir en helg inne i stan med bästaste Ida så fort jag jobbat klart. Ska bli sååå roligt!

Men imorse när jag lämnat Maximilian på dagis så kom jag på att jag inte kommer träffa honom förrens lördag em. Då kändes det som en evighet bort. Jag hade pussat alldeles för lite på honom för att inte få några fler idag. Nästan så att tårarna kom.
När han kom till världen visste jag inte att jag skulle komma att älska honom så mycket som jag gör. Jag skulle göra vad som hellst för min lilla snuttis!


Målat på garaget

Eftersom det är min lediga dag idag med Maximilian hade sambon lagt upp ett schema, som han tyckte att vi skulle hinna med.
Det sprack direkt. M vakna vid 5, jag vägra gå upp, han somna om efter en tim. Sen vakna vi kvart över 9. Då va jag utvilad :)

Jag vet inte riktigt va vi gjorde hela fm. Men vi va inte vid huset förrns halv tolv. Hade med mig en burk med äppelklyftor som muta. Funkade bra! Men lite svårt att hålla M borta från all färg. Han ville gärna känna där jag precis hade målat. Blev bara 2 plankor målade, sen va äpplena och tålamodet slut. Bara att ge upp å åka hem.
Tanken va att vi skulle målat alla.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_506dea64e087c33d49042505.jpg" class="image">


Nedräkning

Nu är det bara tre veckor kvar tills det är beräknat att vi ska flytta in i huset. Men jag är tveksam...
Tror inte att dom kommer hinna klart, så mycket som dom ligger efter.
 
Sen är det lite förändringar som jag oroar mig för.
Maximilian ska få eget rum, med växa säng. Rummet ligger inte vägg i vägg med vårt utan ett rum ifrån och han måste då gå genom lekrummet och vardagsrummet för att komma till oss. Jag är orolig över att han kommer ramla ur sängen och gå vilse på vägen och bara bli jätte ledsen. Det kanske inte alls blir så, bara jag som nojjar. Men tänk om.
 
Va konstigt det kommer att bli att bara laga 4,5 portioner mat. Jag är ju nu van vid 8-12 port. Kanske blir så att jag "råkar laga" jätte mycket bara av farten. Å så måste vi ringa in lite middagsgäster som hjälper oss att äta upp ;)
 
Hahaha.. Vilka bekymmer va?
Svärmor sa att man borde få en avtrappningsperiod, så man vänjer sig vid det nya. Dom är ju vana vid att Maximilian jämt är runt omkring. Nu kommer han ju helt plötsligt bara inte vara där alls. Sen bara hälsa på ibland. Men det kommer ju bli lite oftare nu när vi bor mycket närmare.
M kanske säger: - Äh här är så lungt å tråkigt. Jag tar hojjen hem till farmor å farfar.
 
 

Snart fredag..eller..

För mig är det ju fredag på onsdagar eftersom jag är ledig på torsdagar. Sen är det måndag på fredagen. Å så ska man vara ledig igen. Jag blir förvirrad :S

Jag och Ida håller på å bestämma var och vad vi ska äta på fredag. Jag vill typ ha ALLT! Tapas, libanesiskt, Hermans, Monday Bar, Sushi, Mongoliskt mm.
Det kan ju iof även bero på att jag är hungrig ;)
 
I morgon eller torsdag har jag sålt min gravyrmaskin. Ett steg i riktningen mot nya projekt.  

Tillbaka till skrivbordet

Så va det vardag med jobb igen. Skönt att få va hemma å få bli ordentligt frisk. Men det drar inte in några pengar. Så nu är det till arbete och långa dagar.

Den här veckan ser jag fram emot fredag! Då blir det till att åka in till storstan å träffa Ida. Undrar vad vi ska hitta på, förutom att äta smarrig mat å prata, prata, prata :)


RSS 2.0