Grillning

Mycket ris från granarna blev det. Bra å passa på å elda upp det nu när alla sommargäster är hemma. När det bara va glöd kvar kom sambon på att vi kunde grilla korv på det till lunch. Packade ner korv, bröd å tillbehör. Sen ner med Maximilian i vagnen å ner till brasan.


Dagmar

När Dagmar for förbi oss fällde hon en gran på 26 m som tog med sig två mindre oxå på vägen ner. Så idag ska vi fortsätta ta hand om det. Såga upp kubbar å elda ris.

Maximilian vaknade som vanligt tidigt, 05:45. Fast vi hade hållt liv i honom till 20:30. Det verkar inte spela någon roll om han lägger sig senare. Han är helt enkelt väldigt morgonpigg... Synd att inte jag är det bara...


Nyårsplaner

Satan i gatan så arg jag blir. Hade skrivit ett svinlångt inlägg som försvann när jag skulle posta.

I år firar vi nyår här hemma, syster å man å barn kommer å moffar oxå såklart. Nyårsraketerna får grannarna stå för. Men middagen blir storslagen. Crustader med nått gott mojs till förrätt. Helstekt oxfilé med hasselbackspotatis å bea å kanske rödvinssås. Sen blir det världens godaste chokladmousse till efterrätt å vickning ost å kex. Frågan är om det är värt å va vaken till 12 slaget då Maximilian har vaknat runt 5 halv 6 i en vecka nu. Kan nog hålla liv i honom till 9, men sen e han däckad. Hur gör ni andra småbarnsföräldrar på nyår? Har köpt 1 års välling för att testa om han sover bättre på den. Han har varit ganska hungrig på morgonen nu senaste veckan. Om vi har tur kan det ju även bara vara en tillfällig fas :)


Härlig träningsverk

Faktiskt tycker jag om träningsverk. Det är ju ett kvitto på att man kört på ganska hårt eller att man är otränad. Lite av en tolkningsfråga tycker jag ;)

Idag har jag ont i nästan hela kroppen. Rygg, axlar, mage å lår. Så blir det efter att ha ridit först i skogen å klättrat en del, sen en ökad galopp i typ 15min (bara å klamra sig fast). En sväng på crossbanan på det å så avslutade jag med att rida en 30min på volten. För en gångsskull lyckades jag få hästen lite varm i kläderna :)


Bästa showen

Kollar på Victoria secret show. Så jäkla coola outfits. Om man hade en sån kropp å fick bära sånna kläder, bara för en dag. Då skulle jag bli bra lycklig ;)


Strömmavbrott

För 3:e dagen i rad vaknade lill-killen vid halv 6 å vägrade somna om. Idag va det min tur att gå upp med honom så pappan skulle få sova lite. Det va dock en lite annorlunda morgon då vi har varit strömlösa sedan typ 3 i natt. Med mob som lampa gick vi upp å tände massa stearinljus för att kunna se något alls.
Det va ju ganska spännande att byta blöjor å äta frulle med stearinljus som belysning. Tur att vi har kamin som kan hålla värmen i huset iaf.


God Jul

Om man kliver upp tidigt så blir julafton extra lång. Det kör Maximilian på, vaknade 05:45 å va piggare än piggast!
God Jul allesammans


Dan före dopparedagen

Nu är granen klädd och redo för alla klappar. Smidigt att den stod på vår tomt..eller det va iaf nära tomtgränsen, typ 4-5m ifrån :) Ett par klappar är det kvar att slå in. Pappret tog slut igår kväll, så jag ska susa ner till Ica en snabbis å fixa det.

En liten ridtur ska hinnas med oxå. Just nu är jag inte så inspirerad av vädret, men den känslan brukar försvinna när jag kommer till stallet.
Ha de


Julledig

Nu är det julledigt! Sköööönt! Nu blir det ett par kort veckor ett tag framöver. Härliga juletider :)


Undersökning

Jag å en kollega startade en liten undersökning här på jobbet. Alla tycker att kaffet smakar skit illa. Så jag gjorde en liten lapp å frågade vad kunderna tyckte om kaffet. Stor chefen blev inte jätte glad. Men han vill ju ha nöjda kunder så all breefing är ju bra. Förhoppningen är att kaffemaskinen ska bytas ut. Tyvärr så dricker chefen inte kaffe så han bryr sig inte direkt om det smakar bra eller ej. Vi får väl se om detta ger någon effekt. Men tydligen har den utsatts för sabotage redan...


Bygglovet är nu inskickat

Tjoho! Som jag har väntat å längtat! Idag lämnade sambon in bygglovet på vårt nya hus. Det är helt galet va lång tid det tagit att få alla papper klara för att kunna skicka in det. I augusti började vi titta efter hus å bestämde oss endå rätt snabbt va vi ville ha. Nu är det bara att bygglovet ska bli klart så kan vi sätta spaden i marken :)

Vi har bestämt oss för ett en planshus i vinkel på 139 kvm. Ändrat lite planlösning, flyttat några väggar. Sen ska jag få en köksö med spis på. Allt som allt är det 3 sovrum, 2 badrum, 1 vardagrsrum, 1 allrum/lekrum, tvättstuga å mitt underbara kök. Ett garage på 50kvm är även med på bygglovet men det får vänta ett år. Tomten är på 1496kvm å är en hörn tomt. Knappt 1,5 km till dagis, skola å Ica. Så mycket bättre än det här kunde jag inte drömma om!


Kalas

Idag fyller sambon år! Grattis min älskling <3 Det ska vi fira med lite tårta å mys ikväll :)


Snö

Det har inte snöat alls nästan å nu när det väl kommer, då kan dom inte ploga. Hela vägen hem från jobbet (som är en ganska stor å väl trafikerad väg) va det oplogat. Men sen när jag kommer in på vår lilla skruttväg, då är det rent å fint på vägen. Tack till vår lokala plogförmåga! Det här är vår 4:e vinter å jag har bara fått parkera min bil nedanför våran yberbranta backe 1 gång. Det beror iof även lite på vem som sitter bakom ratten ;) Grannen har parkerat där minst 2-3 ggr varje vinter.

Idag va Maximilian med sin pappa på BVC. Han är nu mera 73,2cm lång å väger 9930gr. Knubbet på benen håller på å försvinna. Han visade oxå hur duktig han blivit genom att gå från väntrummet in till Gertrud å då höll han bara pappa i en hand :) Va han har lärt sig mycket på bara nåra v nu, helt galet!


Det kan väl inte bli värre iaf

Kan det här hjälpa trötta små taxöron? Det har liksom blivit lite annan form av amningen..


Det öser ner

Fatta om det här hade varit snö som kommit istället för allt detta regn. Då hade det varit kaos.

Sitter nu i bilen å väntar på att sambon ska komma tillbaka efter att ha handlat på systemet. Sen ska vi hem, röja av huset å laga middag till kvällens festligheter. Det ska bli mysigt :)


Jorå så att

En tant kom tillbaka in i kundmottagningen efter att jag gett henne nyckel till en lånebil. Hon sa. Ursäkta men det är något fel på bilen, jag får inte i backen. Nähä tänkte jag, vad har dom nu lyckats ha sönder på bilen. Jag hoppar i bilen trycker ner kopplingen å lägger i backen. Tanten står brevid å tittar på. Jag förklarar att man måste trycka ner växelspaken för att få i backen å ibland kanske man måste trycka ner kopplingen en extra gång om bilen stått å är kall. Hon hoppar i bilen å vänder sig till mig å säger: - Jag glömde nog å trycka ner kopplingen när jag försökte lägga i backen.


Vågar man prova?

Vi fick fulsenap på jobbet. Perfa till julskinkan tänkte jag. Men när jag sen läste texten på va som va i blev ja lite osäker om jag vågar smaka den :S


Man får ju passa på

Sitter på carspect å väntar på att en kundbil ska bli besiktigad. Då kan jag ju passa på å blogga lite :)

När jag hade köpt den sista klappen igår så fick jag en fråga av en vilt främmande människa om det går bra för mig med motionen. Jag hade arbetskläder på å han hade sett mig knata förbi hans kontor två dagar i rad. Wooot? Alla känner apan men apan känner ingen ;) Det kan ju iof varit en kund på jobbet som jag inte kände igen..


Perfekt runda

Nu har jag hittat den perfekta rundan. Det blir en 2,6 km prommis på ca 25min. Den kör jag på jobbet 3ggr i v, sen skippar jag rasten 2 dagar så har ja jobbat in massagetiden. Det kallar jag effektivitet, att både få motion å massage på arbetstid ;)


Sista kvar

Idag blir det den sista julhandlingen. Maximilian ska få en pulka å sen är det både födelsedagspresent å julklapp till sambon. I år har jag haft en otrolig ide torka. Jag brukar ha så himla bra idéer till dom flesta, vill inte ge något bara för att. Men i år går det trögt.


Ingen söndags ångest

I vanliga fall när jag har jobbat så har jag haft rejäl söndagsångest. Men nu finns det inte ett spår av den. Det är nästan som om jag inte fattat att jag har börjat jobba. Utan när väckarklockan ringer på morgonen så hoppar jag till å undrar va som händer... Jaha jag skulle ju till jobbet, men då är det väl bara å hoppa i kläderna å susa iväg. Det är faktiskt ganska skönt. Tog ju ett bra jäkla tag å förstå att jag inte skulle iväg till jobbet utan vara hemma med min lille son. Så det verkar ju vara på samma sätt åt andra hållet. Helt ok för mig :)


Julbord och utrensning

Både i fredags och lördag va vi på julbord. På fre va det med sambons jobb och lör med mitt jobb. För en gångs skull va båda lyckade! Super god mat och trevligt sällskap :)

Helgen till ära köpte jag ett nytt nagellack. Det är lite metallic i, så färgen är nästan som på julkulor :) Super snyggt!

Nu har vi även röjt ur förrådet å satt ut massa grejer vi vill bli av med på blocket. Om någon är intresserad av att köpa Golf 1 cab, skrivbord, vardagsrumsbord, persienner, grovtvättmaskin, köksbord i stolar, radiostyrd metanol bil eller dam snowboard skor så har vi det till salu! :)


Hur lyckas man?

Varje gång M ska sova borta så ska vi göra något roligt å det blir sent. Då blir det ju inte att man får sova ut endå. Man är ju lite bedrövlig ibland... :) Vi har iaf haft en väldigt trevlig kväll å det va riktigt god mat på julbordet!


Hoppas på sovmorgon

Två dagar i rad har Maximilian vaknat 04:30. Bristen på sömn å långa dagar på jobbet gör mig tlöööött.. I morgon börjar jag nio så då håller jag tummarna för att han gärna sover lite längre :) Sen blir det första julbordet för i år, ska bli smarrigt!


Den stora saknaden

Nu har jag jobbat i 5 dagar. Det kändes helt ok tills idag... Då kom det in en kund med sin son på 12 mån som va ganska lik Maximilian å dessutom lät han lite som honom när han bubblade för fullt. Jag höll på å börja storböla. Har aldrig saknat honom så mycket som då, blev tvungen å ringa hem för att få prata med han lite. Hade faktiskt lite dåligt samvete innan för att det har gått så bra på jobbet å jag inte har tänkt å längtat så mycket efter min lilla plutt. Att dom va där i typ en halv tim gjorde att så fort han lät så hoppa jag till å trodde det va M.

På bara dom här dagarna tycker jag att det har hänt tusen saker i M:s utveckling. Man skulle kunna tro att han växt en dm, räckvidden är nu enorm. Snackar hela tiden. Han har lärt sig smacka å blinka. Gå i sidled vid tex tv bänken. Släppa händerna ibland när han står å leker mm. Snart flyttar han väl hemifrån...


Massage

Jag bokade massage tills på torsdag idag på jobbet. Ganska så skönt. Vi får det som friskvård :) Det är en super bra massör, ja gick dit tills bara nåra v innan jag fick Maximilian. Blev ju inte så djupt å va lite krångligt, men riktigt skönt att få lite lätt endå när man bär på en tung mage!


Grabbarna grus

Jag å Maximilian va å hälsade på Mia å Ludde igår :) Badkompisar. Det blev en lång skön promenad å sen massa bus :) Dom lekte jätte bra tillsammans, förutom när M klappade på L lite hårt. Bäst va det när dom båda undersökte Luddes vagn å hittade något mysigt på hjulet som tydligen va jätte gott. Först trodde vi det va hundbajs, men det va d som tur inte. Måste vart ruttna löv eller nått sånt.
Ganska kul att vi nästan har exakt lika dana vagnar me, bara att Luddes rand är blå å M har en röd. Måste sett lite kul ut när vi gick där :)


Julkalendern

Jag och Maximilian satt på golvet i vardagsrummet, lekte å tittade lite på tv. Så såg jag att julkalendern gick å bytte till den. M röjde runt i vanlig ordning, men när den kom på blev han som förstenad. Han satt helt fascinerad å bara stirrade på TVn. I vanliga fall brukar han inte bry sig om TVn alls utan tittar till ibland å leker vidare sen. Men det här va bra grejer :) När det va slut så fortsatte han leka med sitt. Helt underbart att se sitt barn upptäcka, även om det bara är små små saker :)


Nattliga äventyr

Va förvånad jag blev när jag vaknade med ett ryck i natt å trodde att Maximilian kröp i vår säng å va på väg över kanten. Jag kastade mig för att ta honom..å så va det ju bara katten. Inte riktigt vaken ;)

Förresten igår, blev jag riktigt glad när 2 kunder å 1 samarbetspartner frågade vart jag varit så länge å tyckte att det va trevligt att jag va tillbaka!


Nya vanor

Konstigt att man kan vänja sig så fort vid nya saker. Igår kände jag att jag verkligen inte ville till jobbet. Bara vara vara hemma med min lilla bubbis. Men efter bara ett par tim nu så känns det ganska bra. Självklart så har jag inte full kolla på allt direkt, men jag kom ihåg förvånansvärt mycket saker. Hoppas det fortsätter så här :)

Tänkte att jag skulle skaffa mig en ny rutin me. Ist för en kvarts rast fm å em så kör jag en halv tim promenad på em. En bra ambition iaf :)


RSS 2.0