Drömmar

Jag hittade ett gammalt kort. Den där magen kan man ju bara drömma om att få tillbaka.


Helt sämst

Igår va det föräldrargrupp. Ingen direkt wow-upplevelse.. Hon som håller i det är helt galet dålig. Förr förra gången kom jag å en annan mamma dit, å så hade det börjat redan för en halvtimme sedan enligt henne. Hon heter inga-lill å jobbar på BVC på familjens hus, håll er borta från henne!!! Iaf så sa hon att det va nya tider å att det stod på pappret. Jag satt svin sur i en kvart innan jag kunde ta del av infon. Vi sa till henne att skicka ut nya papper så det inte skulle ske några fler missförstånd. När jag kom hem kollade jag å såg att jag hade visst sett rätt tid. Sen när vi fick nya pappret så stod det samma där, TANTEN... Grrr.. Nu igår då så skulle vi ha om barnsäkerhet. Då frågar hon va vi vill veta om det. Men va faan vi vill ju veta allt, va tror hon? Om någon inte hade tagit upp va man ska göra om dom sätter i halsen, skulle hon inte berättar det då eller? Å första hjälpen hade ju varit en bra grej kanske.. Nu vet jag hur det funkar, för jag har jobbat med barn som man kan hamna i den situationen med. Å jag har gjort det en gång på en vuxen, som tyvärr inte klarade sig. Så det hade kanske varit en bra grej att lära ut. Känns inte så givande träff, som tur e så har vi andra pedagoger mm ibland oxå.


Lite till tack!

Det är tre saker jag skulle vilja ha mer av. Tid, energi å varför inte lite mer pengar. Är det någon som har lite över?


Anmäld

Nu har jag satt Maximilian i dagiskö. Kan ju säga att det inte är i den här delen av Roslagen ;)

Lek med kusiner

Efter frukost drog vi till syster å Maximilians kusiner. Gabriela tycker att M är mycket roligare nu när han kan krypa. Dom satt i hennes lekhörna i säkert 20min å lekte. Så söta! Vi drog in till byn sen för att handla byxor till syster å jag skulle kolla på jacka till M. Har budat på nåra på tradera, men jag tycker att dom ofta kommer upp i för höga priser, jag räknar alltid med frakten i priset. Så det blev en super mysig å snygg jacka från lindex, va 25% rabatt oxå, ännu bättre. Blev lite mer kläder, monster body å strumpor. Från hm blev det svin snygga kängor, killstrumpbyxor (enl sambon måste man säga så ;)) å en fusk-Olle. För 3:e natten av 4 så har M vaknat vid typ 23-24 tiden å gallskrikit. Vi har försökt trösta på alla sätt, men det funkar inte. Efter typ 30-40min ger jag upp å lägger honom till bröstet. Vi som försöker avvänja amningen :( Det är faktiskt första gången jag verkligen skulle vilja att han hade napp... Nu ska jag natta min lilla prins <3


Mammas hårding



Tuffast i stan :)

Maximilian sov från halv 8 till 6 i morse, sköönt.
Sen va det simskola i vanlig ordning. Lunchade med två mammor å bebbar efter simningen, trevligt :)

Jag skickade efter inlogg uppg för att sätta M i dagiskö. Lite blandade känslor. Om man sätter honom i kö, då betyder ju det att han börjar bli stor å ska börja på dagis (förskola) snart. Å jag vill bara att han ska fortsätta å vara min lilla snutt. Men jag vill ju inte vara sent ute å inte få nån plats.

Blev lite kvällsmys, ost å kex...mums!

En utmaning

Besöket på öppna förskolan blev lyckat. Vi träffade nåra ur vår föräldrargrupp, nåra andra från babysimmet å sen min hovslagare jag hade när jag hade häst :) Hennes lilla tjej är bara några v yngre än Maximilian. Det va riktigt trevligt! Just denna dag va det hand å fot-avgjutning i gips, så det va proppers. Har aldrig sett så många där, minst 30 mammor + bebbar. Man kunde tro att det va stadens skörd i ålder 0-8mån :)

Väl hemma så satte sambon upp grind runt öppnaspisen. Det har varit sjåit idag. Så fort jag har vänt bort ryggen har han krypit till spisen å ska pilla på allt. Spelar ingen roll var han har legat från början, öppnaspisen är ju SÅÅ rolig.

BVC

Vi kom precis hem från BVC. Maximilian är nu 69,8cm lång och väger 8810gr. Han hade dragit iväg lite på längden, för en månad sedan så va han 67,3cm. Fick lite papper om barnsäkerhet i hemmet oxå, det kan ju behövas nu :)

När M har sovit färdigt slänger vi i oss lite lunch å mörsar in till Öppna förskolan. Hoppas det är lite trevliga mammor å söta bebisar där!

Bullmamma

Morgonen började med att jag kokade äppelkompott som Maximilian kan få till mellis eller efterrätt. Inte nog med det, jag bakade även en sats jordgubbs muffins. Blev mycket godare än va jag trodde det skulle bli :)



Vi mörsade sedan till Täby C för att shoppa lite. Jag har verkligen gjort en helomvändning efter att Maximilian har kommit. Förut kunde jag handla kläder lite nu å då, varken om jag behövde det eller ej. Men nu så har jag blivt en snålis när det gäller mig själv, men M får en hel del. Han behöver ju det när han växer ur allt mest hela tiden ;) Det kanske är så att jag tar ut min lilla köpmani över honom. Där hade han tur!

Full fart

Den här natten va magisk. Maximilian vaknar å har fått sin 5:e tand hö fram uppe. Vi går upp för att göra frukost. Han leker på golvet i köket, helt plösligt är han i kattens matskål. Han kryper! Å det är flera steg i taget, å inte långsamt heller. Man vänder bara bort huvet så har han tagit sig någon stanns där han INTE ska vara. Å detta har skett över en natt bara. Helt otroligt!



Efter frukost åkte vi en snabbis in till byn innan vi for vidare till dagens mål.
Pappa och lillasyster körde båttävling i Waxholm idag. Gick riktigt bra, flög fint. Dom vann sin klass :) Roligt att träffa så många båtmänniskor igen. Vi passade Elvira under tiden dom körde. En riktig liten snällis va hon :)



Maximilian spanar på racerbåtar :)

På kvällen åkte jag å M på 18års kalas. Han charmade alla! Tyvärr så ville nåra bli teen moms efter att han suttit i knät hos dom :)Festen va en succé, födelsedagsbarnet ramlade av stolen efter lite dricka...hahahahaa..så söööt ;) Precis så ska det vara!


Blev en riktigt bra fredag

Lillasyster kom på fm med barnen. Full fart. Terése körde hårdträning med Maximilians krypträning, han va så duktig :)

Vi kom på att vi vill prova en ny träningsform, poledance/fitness. Har ju provkört det ett antal ggr nåra vilda nätter på uteställen. Det har oftast dagen efter slutat med endel blåmärken :P Men det finns ju så klart inte i här i byn, så det blir väl att ta sig in till sthlm. Skulle ju vara kul å prova det nyktert, kanske går bättre då ;)

Efter att dom åkt så kom sambon å en jobbarkompis hem å svepte i sig lite alkohol. Sen va det till att vara fyllechaufför, skönt att det va 4 på em. Han skulle gå ut å äta med jobbet. Vi följde med en snabbis in där för att säga hej, va ett par månader sen dom såg Maximilian sist. En kollega till sambon sa: - Va söt han är, jag kan inte sluta stirra på honom.

Middag fick vi hos syster, riktigt smarrigt. Tyvärr hann klockan bli så mycket att vi inte hann äta kladdkakan. Men vi hoppas att vi får lite i morgon när vi ska vara barnvakt till Elvira i Waxholm på båttävlingen pappa å syster ska åka.


Mycket bra

Det blev en mycket givande men lång em. Mycket bestämmande, pratande och skrivande. Maximilian va hur duktig som hellst. Han lekte med två kattungar som visade sig vara mycket tåliga ;) Ev så kan jag avslöja om någon vecka vad allt handlar om...långt :(

Jag har ju fått ganska mycket bättre kondis iaf. Sist jag gick till sambons jobb så såg jag ut som en genomblöt brandbil när jag kom fram. Nu va jag lite varm och fortf pigg i benen, framsteg. På vägen dit så kom jag på att jag skulle kunna ha en tävling här. Kommer ni ihåg barnprogrammet myror i brallan. Där hade dom en tävling som hette gissa bajset. Jag gick förbi bajs som va från hund, ko, häst, katt å något jag inte kännde igen. Så har vi det här på landet, man får zick-zacka sig fram på vägarna. Men det kanske inte är alla som har sån humor, så jag sket i det..haha :P
  


En riktigt rolig skylt hitta jag iaf. Man kanske skulle "hitta" en sån nån gång, en sen natt ;) nä, skoja bara...eller...

Ett steg i taget

Igår kväll satt jag å sambon på golvet å lekte med Maximilian, då helt plötsligt tog han ett krypsteg frammåt!!! Sen efter nåra min så tog han två till! ÅÅÅåhh..han börjar bli så stor min lilla kille :) Men för det mesta kör han sin hasa sig bakåt stil. Det är som att helt plötsligt så kommer han på, jag ska ta ett steg frammåt, nä men nu glömde jag igen..å frammåt.. å så vidare.


Det är ju iaf inte lika kasst väder idag som igår, så jag å M ska gå till sambons jobb efter lunch. En liten promenad på 8km. Det behöver jag. Väl där så lassar jag in barnvagnen i bilen å så drar vi iväg på äventyr

Det blir lugnt

Idag har vi inget planerat, ganska ovanligt för att vara oss :) men skönt oxå.

Jag tänkte att vi skulle ta en lite längre promenad, men så tittade jag ut genom fönstret å ångrade mig. Sen så tänkte jag att jag skulle göra något mer med alla äpplen vi fått. Kollade i rutiga kokboken å blev sugen på att göra äppelkräm, men så skulle man ha hel kanelstång, det hade jag inte hemma :( Nähä. Men ååhh äppelchutney det ser gott ut, det kan jag göra. Nä, färsk ingerfära skulle man ha.. :( Det verkar inte bli något av dom där äpplena idag..


Lite simma och lite baka



Lillasyster kom förbi på morgonen med tjejerna. Dom va utbuffade ur huset, det skulle vara visning. Jag håller tummarna för att dom får det sålt. Vi myste å lekte en stund tills jag och Maximilian blev tvugna å åka till Babysimmet. Men eftersom dom inte fick ha så bråttom hem så sa jag att dom skulle åka till sambons jobb å hälsa på. Det gjorde dom å Gabriela fick sitta i sambons knä å köra lastmaskin, hon svängde tydligen mest åt vänster haha.. tur att han även har joystick som han kunde kompensera med :) Besöket va uppskattat av både mor å dotter!

Vi susade till Babysimmet. Idag fick bebbarna öva mer på att man häller vatten längs ryggen å sen över huvet. Det ska vara förberedande för dyket..längtar. Vi fick även låta dem flyta själva med hela överkroppen å bara hålla i dem i rumphöjd. Det va lite läskigt först, mest för mig, men M va så duktig.

Väl hemma så gjorde jag en trattkantarell paj till middag. Det här va 3:e gången vi fick svamp av grannarna i år och den va rensad. Lycka. Sen slog jag på stort å gjorde en äppelkaka med mandelmassa å saffran.
Nu ska jag sätta på en kanna te å smaska i mig en bit.

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Jag hade en riktigt snäll/trött liten kille idag. Vi åkte in till byn på fm för att börja med att handla lite. M somnade i bilen på väg in, vilket inte gjorde mig något alls. Jag knatade in å handlade mycket effektivare än om jag hade haft hjälp :) självklart hade jag babymonitorn med mig. Han fortsatte att sova som en stock när jag kom ut å lassade in allt. Tröttis.

Efter det åkte vi till öppnaförskolan. Där träffade vi två bebbar som va lika gamla som M, resten va bara småttisar. Roligt att se dom börja kunna leka med varandra lite smått. När vi skulle gå vinkade han hejdå, som han lärde sig i helgen, å charmade alla!

Ridningen då.
Jo, jag är medryttare på Wendy, ett halvblod. Oturligt nog så va hon halt, så henne kunde jag inte rida. Sen så va Hannas (min vänn jag för det mesta rider med) häst Flosti oxå halt. Typiskt. Men det finns en del hästar där, så vi tog två andra bara..hahaha..låter ju jätte knasigt. Men så kan det va :) Dom va av modell lite grövre och i lite sämre kondition än våra vanliga. Så både hästen och jag kommer att ha lite träningsverk i morgon.

Blev även uppringd av ekonomi "Tanten" från jobbet. Jag fick jobba i dec å jan som jag ville! Tur för dom, jag hade laddat upp värsta argumenten i huvet om dom skulle säga att jag inte skulle få det.

På tal om ingenting.
Har ni sett den där reklamen om morsorna som har barn som spelar hockey å skjutsar å fixar å donar. Hockeyfonden. En sån mamma ska jag bli, lätt =)


Att man kan bli så glad för så lite

04:45 vaknade Maximilian å ville ha mat å ny blöja. Sambon bytte blöjan så sprang jag upp å svängde ihop lite välling. När jag kom ner så möttes jag av en super söt liten kille som satt å vinkade till mig, sen när jag tog upp honom för att ge han mat så fick jag världens längsta puss. Åååhh va det värmde i mammahjärtat!!!

Ringde till jobbet nyss för att höra om jag fick ok att jag jobbade dec o jan så sambon kunde vara hemma då. Det va trots allt typ en månad sedan jag faktiskt frågade. Den här gången ringde jag tillvår nya ekonomi"Tant" för det känns som det inte är någon ide att prata med chefen. Han är helt sämst, har allvarligt aldrig haft en sån DÅLIG chef. Hon sa att hon hade hört honom prata om det, men inget besked...snabb :P Hon skulle prata med honom idag å återkomma i em. Jag hoppas på det bästa...men men..vi får se.

Nu ska jag å M göra oss redo för att åka till Öppna förskolan.

Påfyllning

Efter rensningen i M byrå så gick jag in på Tradera för att kika runt lite. Vips så vann jag en tröja, bra skit det där :)

Maximilian



Telefoner, kontroller mm är väldigt roligt just nu.

Helgen gick fort

Snart är det måndag igen, men mig gör det inget! Som mammaledig är det ingen större skillnad på måndag, fredag mm. Såå jätte skönt att slippa söndagsångesten :)

Rensade ur Maximilians byrå nu på morgonen, vilket resulterade i att det blev väldigt sparsamt med kläder kvar... Maximilian har fått ärva en hel del kläder av kusinen Gabbe, men problemet nu är att hon använder strl 80 (är 2år) och M (7,5mån) har fått allt som inte är rosa i strl 74 och hur ska det bli sen?? Kommer han att växa om kussen innan han är 1år ens?? Spännande =)

Äntligen!!!

Så föll även jag in i bloggvärlden.. :)
Har funderat länge på om det skulle vara något för mig eller inte. Men prövar man inte så kan man ju inte veta..så nu kör vi!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0