Påsk

Maximilian och jag påskpysslade lite. Gjorde ett fint påskris. M ville säga påskgris istället :)
William fick fina blommor av gammelfarmor Ingegärd som vi satte i riset.

Min händige sambo har jobbat bra och fick upp portarna i torsdags. Så nu är det bara lite foder och sånt kvar.

Den snälla påskharen kom med en springcykel till Maximilian. Han tycker det är roligast när han drar upp fött och vi springer med honom.
Men efter ett tag fick han grepp om hur man skulle göra.


Inte så snabb

Hittade en ny funktion på barnvagnen idag. En dragkedja i fram på suffletten som det är myggnät innanför och kan öppnas å släppa i mer luft varma dagar. Å vi som "bara" haft vagnen i 2 år, så ser jag det nu.. Jaja. Bättre sent än aldrig.


Strålande sol

Sitter längs husväggen i solen och har det riktigt bra! Stora sonen är på dagis, lilla ligger å sover i vagnen och gubben snickrar på garaget. En härlig tisdags förmiddag helt enkelt.

Efter lunch ska vi ta en promenad och bara njuta av vår lilla snutt. Inga direkt storslagna planer idag.

Hoppas solen och värmen är här för att göra vår nu. Det känns så :)


Tick tack

Tiden går och lillfisen är snart 2 veckor gammal.
Sån där söndagsångest man kan ha inför att man ska jobba på måndagen. Det har jag nu. Tänker att det kommer säga swoop å så ska William börja på dagis. Nä, så får det inte vara.
Men det är väl för att jag inte riktigt kommit in i den där hemmalunken då man inte vet om det är tisdag eller lördag.

Är lite nervös över hur det kommer vara när jag ska vara hemma själv med grabbsen. Börjar förstå nu att Lillsyrran har gått på powerking över ett år. Hon brukar säga att hennes tålamod finns i burken :)


Mina pojkar

Hela baksätet är fullt med barn och båda är mina! :) Fortf lite svårt att förstå att jag fått två så fina pojkar <3


1 vecka gammal

William har nu blivit en hel vecka gammal. 90% av min vakna tid sitter jag i soffan med en bebis vid tutten eller sovande i famnen. Jag passar på nu när Maximilian är på dagis och sambon är ute å snickrar. Det är bara såå mysigt <3
Att jag sen får sittsår i baken, det är det värt :)
Fick även en ganska bra natt. Lillfisen åt vid 23, 02 och 04, sen fick vi sova till 7.


Livet när det är som bäst

Lilla gosfisen är så underbar. Man vill bara naffsa honom i kinderna :)

Det rullar på bra här hemma. Storebror går på dagis 3dagar i veckan och igår va första dagen sen lillebror kom. Passande nog va det gympasaldag och det behövde han. Riktigt mycket myror i brallan.
Han sov även hela natten i sin säng. Är ju lite mer lugn och ro i hans rum än hos oss :) Synd för pappan att han hade sovit klart vid fem bara.
När vi kom upp vid halv åtta satt dom i soffan å mös. Då hade dom både hunnit äta frukost och bada :)


Välkommen till världen William

Torsdag 14/3 10:44 kom vår lilla prins. Vi kom hem igår från BB.
Helt underbart att få gosa liten bebis igen. Å så stor Maximilian blev helt plötsligt.

Torsdag morgon vaknade jag strax efter 3 av att det gjorde lite ont i magen. Men det kan ju bli så om bebisen ligger lite knasigt eller om man har små förverkar. Försökte somna om men det va svårt. Efter fyra gick jag upp å funderade på om det va något mer än bara förverkar. Började plocka ihop lite grejer, tandborstar och sånt. Då kommer sambon in på toan å frågar va jag håller på med. Han skulle gå upp då för att åka å jobba.
Du behöver nog inte åka till jobbet idag, sa jag.

Värkarna började bli mer regelbundna, men jag kunde prata normalt samtidigt som jag hade dom då. Jag ringde min pappa som kom hit för att ta hand om M.
Allt va packat å förberett sen en tid tillbaka. Men jag hade en liten lista på sånt som va kvar till M, täcke, resesäng, ytterkläder å sånt. Jag gav order mellan värkarna å sambon sprang runt å packa :)

Vi åkte hemifrån runt kvart i sex, då va det ca 5 min mellan värkarna. Precis när vi skulle gå ut genom dörren kom M ut genom sovrumsdörren, yrvaken. Jätte mysigt att vi hann säga hejdå och berätta vart vi skulle åka.

När vi kom in runt 7, hade det gått halvvägs 5cm. Jag fick sitta på pilatesbollen å skumpa å andas lustgas. Riktigt bra grejer, hehe! Då sa dom att det fanns två lägen starkare att höja lustgasen till senare.
Det bästa med allt va att jag verkligen kunde slappna av mellan värkarna och till och med få i mig lite frukost.
Efter nio började det göra bra jäkla ont å då bad jag dem höja lustgasen. Nej då va det tydligen på det starkaste och det hade det varit hela tiden. Morr..

Lite senare fanns det ingen vila utan värkarna hängde i hela tiden blev bara starkare å svagare. Då ville jag ha någon mer smärtlindring. Trodde att jag skulle få det när dom kom in igen, men då sa dom att dom skulle ta hål på hinnorna om det va helt öppet. Det va det å så gjorde dom. 10:30 gick då vattnet. Valde denna gång att stå på knä i sängen å hänga över en sackosäck. 10:44 va guldklimpen ute. Vägde 3585gr, va 53cm och född i v 37+3. Så jag är glad över att han inte väntade längre med att komma ut :)

Önskar att alla skulle få uppleva sådana här förlossningar!


Tidig morgon

Lilla monstret väckte oss 04:40. Han hade sovit hela natten i sin säng och trodde att det va morgon. Sambon går upp vid den tiden, men verkligen inte jag. Låg å gosade å kramades å försökte att få honom att somna om men icke. Strax efter sex gav jag upp. Kan ju säga att vi inte direkt va sams förrän vi fått i oss lite frukost och energi. Varsågod dagis, hoppas han sover ikapp det på vilan annars blir det en lagom rolig dag. Eller så är han som vanligt och däckar sen direkt efter middagen. Vem vet.
Han va iaf jätte gullig å delade ut massor av kramar till alla kompisar när jag lämnade honom!

Nu ska jag åla mig i jeansen å åka till vårdcentralen å sen till Hanna. Kul!


Målbilden

Håller på å ska framkalla massa foton. Är så rackarns dålig på det.
En av många saker som står på min, att-göra-lista nu när jag är hemma.

Då hitta jag en gammal bild från 2006. Ganska nöjd över magrutorna där faktiskt. Å om man en gång har haft dem, måste det ju vara möjligt att få tillbaka det igen. Hoppas :)
Kan ju vara så att det tar lite längre tid bara...
Men när lillebror kommit ut är jag klar med barnfödandet och då har jag ju hela mammaledigheten på mig att komma iform igen.

Förstår inte riktigt det här med att man säger att man ofta går upp i vikt mer med andra(eller 3,4,5..mm) barnet jämfört med första.Med första kunde man ju slappa och känna efter å tycka synd om sig själv mycket mer än när man redan har ett eller flera från tidigare. Då har man inget val, det är bara att köra på.

Men det känns samtidigt viktigt att inte stressa ner i vikt efter graviditeten. Jätte roligt för de människor som direkt efter att dom pluppat ut ungen kan sätta på sig sina vanliga jeans igen.
Annars så kan man räkna med att det tar lika lång tid att gå ner i vikt som man gick upp. Om man stressar å bantar efter grav finns det tex riskt för att tappa amningen. Så då känns det bättre att det får ta lite tid. Man får helt enkelt äta nyttigt och utnyttja barnvagnen så mycket det går. För att promenera med vagn i rejäla backar, det tar kan jag lova.

Inga egna kläder

Kom på att jag kunde ju sätta på mig sambons onepiece. Va hur skönt som hellst, inget som klämmer eller trycker på magen som jeansen börjar göra nu. Kan nog tänkta mig att gå runt i den här resten av tiden :)

Märkte här om dagen att lillebror börjat sjunka ner mer. I vanliga fall är bh:n ganska tight att knäppa, men nu gick det jätte lätt.

Det börjar bli lite begränsat med kläder nu. Har sambons gamla vinterjacka, för min går inte att knäppa och hans onepiece. Både fördelar å nackdelar med att vara gravid på sommarn/vintern. Lite gravhull värmer gott i kylan. Men att bara slänga på sig en klänning å flippflopp kan ju vara ganska smidigt med.


Det närmar sig

Hej hopp, så va vi på sluttampen av graviditeten.

Känns lite konstigt att det bara är två arbetsdagar kvar. Har inte riktigt fattat varför jag inte ska jobba längre än så.

Allt är förberett med Maximilian oavsett vilken tid på dygnet det börjar. Skönt att ha fam som är så snälla och ställer upp. Sen har vi planerat att åka till min mormor å morfar så fort det startar. Då har vi bara 15min till BB istället för 1,5tim som det tar att åka härifrån.
Va lite jobbigt att åka bil med kraftiga värkar sist. Sambon trodde han skulle få skruva tillbaka halva bilinredningen när vi kom fram. Då bodde vi endå 30 min närmare BB.

Men nu tar vi en sak i taget och hoppas på att vändningen ska gå bra.


Sista fredagen

Då jobbar jag min sista fredag idag. Känns lite konstigt, har inte riktigt fattat att det är så nära nu. Jobbar mån, tis, ons. Sen är det nog.

Gick en promenad med Hanna å Philip igår. Vi pratade om hur olika graviditeter kan vara. Hon berättade att hon va ute å plockade blåbär dagen innan Philip kom och mådde hur bra som hellst. Förra gången fick jag foglossning runt v 30-32 och fick mycket vatten i kroppen i slutet. Nu har det varit helt annorlunda. Kände av foglossning runt v 27 som sen försvann. Sen har det varit hur bra som hellst. Men nu börjar jag känna mig nöjd. Kan hålla ut till vändningen, sen kan vi köra igång. När jag ligger i soffan å ska upp, är det nästan som en skalbagge på rygg! Haha!


RSS 2.0