Eko

Inläggen har varit lite glesa på sista tiden. Har kommit i lite av en blogg svacka.

Idag har vi iaf varit hos BM och fått en tid för vändning. Den kommer att vara på Danderyd som sist. Men vi fick höra nu att dom bara gör en vändning per dag. Det blev jag lite förvånad över iom att Danderyd har sånt stort distrikt.
Vi ska vara där 8 på morgonen och jag räknar med att vi säkert kommer vara där till ca 12 som sist. Kan ju säkert vara lite olika beroende på hur det går med.

Barbro BM sa att om det kommer att komma igång nu innan vi hinner göra vändningen är det bara att ringa Danderyd så får dom stå redo med kniven när vi kommer. Hua. Hoppas vändningen går bra och att jag slipper snitt.


Solen skiner

Sitter på trappan och njuter av solen.
Vi ska på kalas hos svärföräldrarna. Sopplunch och tårta bjuds det på :)
Maximilian envisades med att ha på sig halsband. Men vill han (enl honom) vara fin så får han det.


Ponnyakuten

Barnet sover. Då passar jag på å kurera mig i soffan med lite ponnyakuten :)
Jag känner verkligen igen mig med dom barnen som har bångstyriga hästar som försöker, försöker å ramlar av å ramlar av å ramlar av.
Jag å Zick-Zack hade platsat där lätt. Vi har t.o.m på film när jag är på hopptävling och en tant i bakgrunden säger: -Men stackars barn. Att dom inte köper en annan häst åt henne.
Det va ganska ofta rodeouppvisning.

Men så mysigt dom verkar ha det hos Tobbe!
Så många underbara ridläger jag varit på. Skulle gärna åka på något igen någon gång.


Klubbad säl

Precis så känner jag mig. Feber, halsont, illamående, huvudvärk och tjock.
Åkte till jobbet och tänkte att jag skulle pigga på mig när jag kom igång. Det blev tvärtom :( Kom hem igen vid elva och däckade i soffan, sov 1,5tim. Ätit en grapefrukt och macka. Skulle kunna sova ett par tim till..
Imorgon är det Maximilians lediga dag från dagis, det blir.. spännande.
Blir nog en hel del filmtittande :)


Söndag

Så va det söndag igen och helgen har som vanligt gått i rasande fart.

Igår hjälpte vi sambons lillebror att flytta, det gick bra och lägenheten va jätte fin.
När det närmade sig va vi inte alls sugna på att ställa oss vid spisen. Så det blev ett besök hos kocken. Lite mysigt och lyxigt att äta ute tänkte vi. Pyttsan heller. Det va smockfullt och en busslasst med högstadieelever som hade varit i fjällen eller något liknande. Dom glömde bort vår mat och när vi väl fick den så va Maximilian på sitt värsta humör. Ville inte äta alls å va bara sur.
Så vi fick snopet hiva i oss maten fort, turades om att ha M i knät, å sen åka hem. Tråkigt.

Idag har sambon monterat persienner i alla sovrum. Jag har dammsugit hela huset. Maximilian hjälpte till i sitt rum.
Vi har ställt fram spjälsängen och höjt upp den. Tagit fram city crossen och förberett för lillbubben.
Babyskyddet står redo i hallen med. Men vi hittar inte den extra sittdelen som man sen tar bort när dom börjar bli större. Typiskt. Å vi har verkligen letat över allt, rotat igenom varenda flyttkartong som inte blivit upp packad :( Började nästan tänka att det inte har varit en sån, fast jo jag är säker på det. Men var tusan är den?


Fredag

Visst är det fredag, men blir ingen direkt fredagsmys idag. Jag kommer hem efter sju och sambon ska jobba till tio ikväll. Farmor hoppar in å tar hand om Maximilian tills jag kommer hem.

Men imorgon ska det bli kul å se lillebrors nya lägenhet. Dagen som man aldrig trodde skulle komma är närmare än någonsin. Jag är inte så mycket till flytthjälp, men jag kan ju hålla upp dörrar och peka :) Älsklingen får stå för musklerna och bära för oss båda!


Sätesbjudning :(

Va på mvc idag och det gick inte som jag hade hoppats. Ännu en liten rackare som ligger i säte, alltså med rumpan nedåt. Det verkar tydligen vara min grej. Likadant med Maximilian. Men jag va inte jätte förvånad, har tyckt att jag känt ett huvud på ena sidan och rumpa på andra. Sen eftersom det va så sist med så va jag lite förberedd på det.
Nästa gång om två v så kollar hon igen, jag är ganska säker på att han kommer forts ligga i säte, så bokar hon en tid för vändningsförsök. Bara det att förra gången vi vände så kom M bara 1,5v senare.
Av någon anledning så gjordes den förra vändningen i v 36 och nu sa hon att dom inte vill vända förrän v 37. Då blir jag ju jäkligt orolig för att det ska sätta igång innan vi hinner vända.
Det är ingen fara säger Barbro, då får du föda i säte eller göra akut kejsarsnitt. Men jag vill INTE göra kejsarsnitt :( Å föda i säte är BIG NO NO.
Men det blir ju som det blir och jag kan ju inte styra över det, bara försöka behålla lugnet och ta det som det kommer.


Shopping och fyrhjulingskörning

Nu har vi fixat iordning tvättstugan så vi har skötbord där. Bänkskiva mellan diskbänken och väggen och så hyllor ovanför. Preppat en liten korg med bubbisblöjor, helt galet så små dom är.

Igår va vi ute hos min morbror och kusiner på Ekerö. På vägen dit svängde vi in på BrommaBlocks. Hittade en superfin vindfleece till lillbubben. Det va 50% rabatt, va väl förra säsongens färg eller något. Gör mig inget alls.

När vi kom ut till Ekerö va fyrhjulingarna redo för oss. Vi åkte ner på isen, morbror plogade en bana, sen va det fullgas! Maximilian satt framför sambon på fyrhjulingen. Tänkte att vi skulle ta det lite försiktigt. Starta pappa, sa M. Dom rullade iväg lite lugnt. Tog inte lång tid tills dom börja sladda och gasa på. Maximilian va den som åkte mest av alla. Vi hade två fyrhjulingar att åka på, turades om med kusinerna och morbror.
Jätte roligt!
Sen åt vi en god middag och hade en trevlig kväll.


Det jäser i ugnen

Ligger i soffan å slöar medans Maximilian sover. Kollar på familjen annorlunda. Om dom kan ha ett gäng ungar på typ 10, måste det va plätt lätt med bara 2.

Lillebror gjorde ett rymningsförsök ur magen, men missade vilken väg man ska ta ut. Hehe!


Frisören Sören

I em ska hela familjen åka till frissan i Jakobsberg. Morfarn med såklart. Han som gör så vi kan klippa oss där.
Jag skulle gärna klippa någon fin frippa. Men sambon tyckte att jag ska klippa mig som vanligt. Väldigt inspirerande :p ;)
Funderade på om Maximilian skulle få sin första klippning. Håret mitt på huvet är över en dm. Men åt kanterna är det väldigt kort. Så där snyggt som gubbar har långt som kammas över det glesa. Haha! Han får nog vänta tills det börjar komma ner i pannan. Bra å ha hår när det är vinter och när han äntligen fått lite :)


Smörpolis

Inte för att jag är världens ordningsammaste människa. Men vissa saker ska helt enkelt vara på vissa vis tycker jag. Som tex med mat. Det värsta som finns är en ost med skidbacke, ett stort hål i smöret med avtorkade rester å smulor på kanten som sen fastnar i locket, ketchup fullt med klet i locket å runt öppningen. Å sen tandkrämen, hur svårt kan det vara att bara ta lite tandkräm utan att kladda å slemma ner i locket å runt å i handfatet, sen blir det sånna äckliga hårda klumpar som man råkar få på tandborsten ibland.
Jag vet att jag inte ska irritera mig på sånna här små onödiga saker, man ska välja sina strider. Men när jag är omringad av karlar på jobbet å två grabbar hemma. Å när vi bodde hos svärisarna. Då känns det lite som om man börjar få lite horn som växer ur pannan och det rycker lite i ögonlocken.
Andas och räkna till tio. Kanske hundra.
Dom som gör så är säkert väldigt bra på andra saker. Kanske.
Det kan ju vara dom där gravidhormonerna som gör mig lite extra stingslig just nu med, kan jag ju hoppas på iaf! Hahaha!


Förberedd

Igår packade jag bebisväskan. Kanske lite tidigt, men man vet aldrig. Å sambon tvinga mig ;)
Då sa jag att han måste läsa om förlossning i bilen. Åter igen, man vet aldrig..
Och.. Att vi fasiken måste hitta namn.
Tror att vi är på spåret, men man vet ju inte förrän man ser den lille.


Promenad i solen

Även om lillplutten är sjuk så kan man behöva lite friskluft.
Vi gick en sväng till Ica för att handla för middagen. Ska bli helstekt oxfilé med rostade rotfrukter och bea. Gissa vem det va som önskade maten. Kött, potatis och sås ;) Sambon såklart!
Till efterrätt får vi semla, mums!


RSS 2.0