Missat mycket

Så typiskt att vara sjuk när vi har haft så
mycket planerat den här veckan. Vi är friska nu, men måste va hemma ett tag till för att inte smittas. I mån skulle vi träffat tvillingarna å jag skulle ridit. Tis skulle det va avslutning på simskolan å vi skulle ätit lunch med simkompisarna. Å idag skulle vi ha träffat två kompisar till Maximilian å lekt lite. Tråkigt.
Fast till helgen ska det iaf lekas med kusiner å åka på kalas hos farmor å farfar! Man kan ju inte sitta hemma å ha sjukstuga en hel vecka. Då skulle jag bli galen. Fullbokad är mitt mellan namn ;)


Min tur

Usch å fy för magsjuka :( Jag vaknade inatt å kände att nu är det dax att kuta till toan. Mådde illa igår oxå, men inte så här illa. Det är evigheter sen jag va magsjuk, typ när jag bodde hemma. Hade hoppats på att jag skulle slippa, men nu har hela familjen haft det så nu tycker jag att vi e klara. Men det finns faktiskt något positivt med det. Det är en hejdundrande diet. Självklart så är det mest vätska man blir av med. Men inte bara.
Nu sitter sambon å jag i varsin ände på soffan å tittar på top gear. M sover. Han är hemma idag för att ta hand om Maximilian, jag ska försöka ta hand om mig själv. När han kom hem hade han köpt med sig kuckelimuckmedusin till mig, en mörk chokladkaka, chezbolls å tidning! Världens bästa älskling <3


Barnakuten

I fyra dagar har Maximilian nu varit magsjuk. Inte okej :(
Pratade med BVC i morse å då sa dom att jag bara skulle ge M värskeersättning, inget annat alls. För att svälta ut det dumma i magen.
Ringde tillbaka på em för då började han bli hängig å slö. Dom rådde oss att åka till barnakuten.
Där fick ha ge ett kissprov och dricka mer värskeersättning. Deras va med
Hallonsmak å det gillade M som bara den. Tre små glas gick ner nästan i ett svep. Han hade lite låg vätskenivå i kroppen, men ok annars.
Nu kör vi med lite mat igen i pytte portioner. Sen måste jag skaffa den där värskeersättning som han bara älskade :)


Jobbe å jobbe

Hoppade in ett pass på jobbet idag. Det va intressant. Vi hade tre bilar som skulle fixas på olika sätt å alla sket det sig med. En skulle det göras en aktion på, där kunde vi inte göra uppdateringen pga ingen kommunikation med Tyskland... Sen skulle vi byta en radio, men vi hade fått fel sort. Till sist va det en bil jag skulle lämna ut som vi bytt värmare å bromsar på. Jag kunde för f••n inte ens lägga till delar på ao:n pga vi fått nytt dataprogram å jag kan inget å ingen fanns där för att visa mig.
Ringde till ena chefen när vi skulle göra aktionen för att försöka få fart på datan. Blev lite förvånad över att han sov när han svara. Efteråt berätta ena mekanikern att han å andra chefen va i USA. Inte konstigt att han sov. Så kan det gå när dom inte informerar sina anställda....


Date med tvättmaskinen

Maximilian såg till att jag date:ar tvättmaskinen hela dagen idag. Vid elva igår kväll så la M en kaskad spya i sin säng. Stackars lilla älsklingen. Första magsjukan. Han fick då sova i vår säng, men strax efter att han somnat så va det dax igen. Kräks i sängen är ju mysigt..not.
Jag är nu inne på tredje tvättmaskinen. Hualigen, det luktar spya över allt inbillar jag mig.
Det blir ett bubbelbad för mig å Maximilian ikväll, garanterat!


Skillnad

Jag såg ett youtubeklipp med Betnér för ett tag sen. Där pratade han om att det inte alls är konstigt att tjejer å killar beter sig olika. Han menade på att redan när våra bubbisar är små så behandlar vi dem på olika sätt. Om en tjej ramlar så springer vi fram direkt å frågar hur det gick å om hon gjorde sig illa. När hon slutat gråta så erbjuder vi att leka lite med dockan. Kanske ta hand om den lite, laga mat å klä på kläder. Men om en kille ramlar så är det annat ljud i skällan. Äh, det där va inte så farligt. Upp igen. Kom så kör vi lite traktor å bygger lite lego.

Jag hoppas å tror att det inte generaliseras så på riktigt. Men jag kan endå se lite sanning i det.
När Maximilian vurpar eller slår sig på något sett så springer jag inte fram direkt. Väntar lite å ser om han blir ledsen eller ej. Om han blir det så tröstar jag givetvis honom. Men annars så är det bara å köra på som vanligt.

Tänker lite på dom där tanterna med små hundar. Om dom möter en större hund åker ofta den lilla trasselsudden upp i famnen. Då har man ju verkligen förstärkt att det va en jätte läskig situation. Kom här så ska jag skydda dig.
Jag känner att barn fungerar på samma sätt.

Men om jag skulle få ett till barn, en flicka. Då ska jag göra allt för att inte hamna i behandla flickor/pojkar olika träsket. Slå mig på fingrarna då.
Maximilian älskar bilar å har hur många som hellst. Men på födelsedagen fick han en docka å den brukar han släpa runt på å leka med oxå. Vill att det ska finnas valmöjligheter.


Fullt ös

Vi åkte in en sväng till byn för att träffa Ludde å Mia. Självklart så regnade det å blåste svin mycket när vi skulle promenera. Men inte klagade vi för det, på med regnskydden bara. Tog en sväng ner på stan. Hittade super coola strumpor till M. Sen åt vi lunch på Pelikan. När vi va ute å gick kände vi oss som bambi på hal is. Ganska så skönt å ha barnvagnen å hålla i när benen flyger åt alla håll..

Hem laga fisksoppa. Såå smarrig. Å så iväg igen. Lille syrran hade tupperwareparty. Killarna stannade hemma. Å jag åkte iväg å shoppa :) Jag skulle bara ha ett bakunderlägg å ett set med staplingsbara burkar. Men så hitta jag vällingportionerarburk å en pastaburk som jag bara måste ha. Vips så försvann 700:- Så kan det gå ;)


Frissan

Idag ska vi till frissan å klippa till oss. Maximilian slipper, förstår inte att det bara har kommit nåra cm på ett helt år. Men jag har ingen aning om hur jag ska klippa mig. Skulle gärna klippa en riktig frilla. Nu är det bara långt å tråkigt. Hoppas vi kanske hinner färga lite me! Får nog spana runt å se om jag kan hitta nåra snygga frippor å ta me som förslag.


Tonfisksallad

Syster ringde å frågade om jag å M ville komma över å hjälpa till å äta upp tonfisksalladen som blev över från igår. Hennes tonfisksallad går inte av för hacker, så vi satte oss i bilen å gasade över. Vi började med en promenad å åkte sen lite pulka i backen hemma på tomten. Lite lunch å leka på det. Sen fyllde jag bakluckan med flyttkartonger å så for vi hem.

Jag åkte till stallet å tog en ridtur med Hanna. Det är så skönt att det börjar bli lite ljusare på em nu. Vi va tillbaka i stallet runt halv sex å det va inte mörkt. Nice! Trevligt att kunna ta lite längre svängar å fortfarande se vart man rider när man kommer tillbaka. Behöver inte ens använda pannlampa. Det artar sig!


Börjat packa

Vi har nu packat 6 flyttlådor och det märks knappt. Fy fasen va mycket S.k.i.t man samlar på sig. Hela flytten ska vara klar om fem v. Vi ska förvara vårt hus på tre platser tills huset är klart. Under tiden det byggs ska vi bo hos svärföräldrarna i deras vardagsrum. Från att vi får startbeskedet på huset tar det 36 v att bygga det. Vi har inte fått något startbesked ännu och det känns som om husleverantören förhalar allt. Det har kommit små hintar om att dom har väldigt mycket att göra. Så därför tror jag att det tar längre tid än va det skulle behövt gjort. Eller jag är ganska säker på att det är så. Boendet hos svärisarna känns som om det kommer bli på obestämd tid. Hmm.. Va ju inte riktigt så här vi hade tänkt det. Vi trodde att det skulle diffa på ca 2-3 mån. Men det blir inte alltid som man tänkt sig.


Blöjoff party

Vi va hos syster på blöjoff party. Gabbe är nu mera en stor duktig tjej som går på toan :)
Vi åt tårta, bullar o kakor. Busade o lekte massor. Maximilian red häst, cyklade å körde traktor! Allt skedde inomhus å stod parkerade i G:s rum ;)
Sen när hälften av gästerna åkt hem blev vi bjudna på smarrig middag. Barnen åkte i säng. Så va det dax för dom vuxna att leka.
Efter månader utan tv köpte syster å hennes man Xbox å kinekt. Vi körde järnet, super roligt! En helt perfekt lördag :)


Barnvakt

Gabban är hos mig o Maximilian idag. Syster är å hämtar bil. Det är full rulle! Vi har lekt, ätit mellis, målat nagellack på G, åkt pulka o snowracer, skottat snö och snart är det lunch. Man är ganska genomkörd efter att ha sprungit i backen upp å ner med båda samtidigt :) Konstigt att jag hinner med mer med en 1åring å 2,5åring tillsammans än bara en 1åring själv. Jag går liksom på högvarv heltiden å så leker dom så bra ihop :) Lagom å ha det så här lite då å då.


Det drar ihop sig

Jag och Maximilian åkte å hälsade på hemma hos lilla Amanda o Linda idag. Det blev massa lek o en långpromenad till stallet för att titta på deras fina hästar :)

När vi kom hem hade precis syster, sambon o barnen kommit tillbaka från sin köpabilresa ner till Haninge. Syster ska byta upp sig till en sharan. Det blir super duper när vi ska åka alla tillsammans! Hur bra som hellst! :)

Strax efter att dom åkt så kom killen som köpt vårt hus å hans chef, för att göra en egen besiktning på huset. Det gick fort å bra. Dom lyckades dock inte komma upp för backen. Jaha, backade ni inte upp för backen då fråga jag?!
Va då, hela vägen då eller? Fråga dom.
Ja, det brukar jag göra å jag är ju tom tjej. Så det borde ju gå för er med ;) :p

Igår skickade vi iväg papperna på slutbeställningen på huset. Så nu är det bara å vänta på att det ska vara ett startmöte så vi kan dra igång å börja gräva. Gaaahh va dom är långsamma. Men hellre långsamt å rätt än fort å fel!


Hårdkörning

Jag fick en liten introduktion av nya dataprogrammet i em. Ska jobba extra nästa helg. Å vi kan väl säga så här. Jag kommer sitta där i fyra tim utan att kunna göra någonting. Hmm.. Det känns ju sådär. Frågade mina kära kolleger om någon mer skulle jobba den helgen så jag kunde få lite introduktion. Nä. Bara jag å två mekar. Jaha. Hur tänkte dom då? Ska jag säga till kunderna som ringer att tyvärr kan jag inte boka service, rep, svara på när vi bokar ifrån, ta betalt, beställa delar eller något överhuvudtaget som jag är där för att göra. Varför har vi egentligen inte bara stängt? Det är ju ingen skillnad..
Förlåt om jag är lite aggro. Jag bara undrar. Hur tänkte dom?


Alla hjärtans dag

Älsklingen min kom hem med en stor fin röd ros. Så gulligt! Vi hade bokat bästaste morfar som barnvakt. När han kom susade vi in till byn för att äta på ett glas. Det va verkligen hur gott som hellst. Jag åt en tapas planka å fransk chokladtårta med hallon sorbet till efterrätt. Omg! Helt klart den godaste chokladtårtan jag ätit ever!!! Det bara smälte i munnen. Ha en bra alla hjärtans dag allesammans <3


Spetsad

Ni har väl sett Pippi på de 7 haven. När hon hugger kniven i maten å äter det därifrån. Sån taktik kör Maximilian oxå med! Han spetsar mackan med sitt lilla finger å så åker den in i munnen. Vilken teknik ;)


Han

Han va så klart Maximilian. Va lite otydlig där.


Budbil

Faster stod utanför dörren när vi kom ut från besiktningen. Den gick igenom förresten u.a :) Så då åkte vi ner å parka vår bil å hoppade in i fasters budbil. Vi va praktikanter! Det blev frötuna, harka å Svanberga vi hängde me till. Sen fikade vi lite inne på kontoret. Alla där tyckte att det va bra å börja öva i tid så han kunde börja köra lastbil sen. Nja, jag vet inte det ja.. Inte om mamma får bestämma ;)


Stress

Står utanför Bilprovningen, ska besiktiga bilen för första gången. Den börjar bli gammal.
Morgonen blev sådär. Vi va uppe i tid, började äta frulle. Men efter halva frukosten sätter Maximilian en ostbit i halsen å spyr upp allt han ätit på hela sig. Åh nej. Det hade vi INTE tid med... Men vi va bara 6min sena å snart får jag rulla in här, så det blev ingen katastrof iaf.


Mys dag

Vi har bara varit hemma å myst idag. Tog en pulkatur i det underbara vädret. Sen blev jag lite sugen på att göra något gott. Kladdkaka, mums. När alla torra ingredienser stod framme tänkte jag börja blanda dem. Men skulle bara läsa igenom receptet å ta fram resten, då hade vi inga ägg.. Typiskt. Jag som va såå sugen på det... Jag kom på att jag läst om Mozart kulor på något ställe å hade allt hemma. Svinlätt, bara hasselnöt i mitten, mandelmassa runt å sen doppad i choklad. Mums!


Huset är sålt

Nu är vi på väg hem från mäklaren. Vi har skrivit kontrakt med köparna, skönt! Nu kan vi känna oss nöjda med att allt gick som vi ville. Det gick tom svinbra ;) Den första april blir vi älmstabor!


Besök

Syster o kidsen kom förbi idag. Vi tog en pulkatur å gick sedan in för att titta på alla prover. Det börjar arta sig, men har fortf inte bestämmt vardagsrummets tapet. Jag tror iof att vi har en som kan vara bra, måste prata ihop oss lite bara. Sen börjar jag tveka på hallens tapet. Skönt att vi har helgen på oss att välja!


Så många val

Våran husleverantör kom förbi med prover. Vi gick även igenom den slutliga beställningen så det kan börja byggas. Men jösses va svårt det är att välja. Det ska väljas kakel, klinkers, luckhandtag, tapeter o bänkskiva. Svårast blir nog tapeterna. Jag vill gärna ha ett flyt eller röd tråd. Men hur vet man om saker å ting passar ihop.. Så svårt.. Jag har iaf fått fram dom fyra bästa bänkskivorna o luckhandtagen. Vilken tycker ni bäst om? Sen har jag hittat vår sovrumstapet! :)


Matvägran

Det va något nytt. Så fort jag stoppar ner skeden i gröten börjar M skrika rakt ut. En halv macka gick i, efter det fick alla bitar en flygtur ner på golvet... Härlig morgon..
På tal om ingenting.
Det går iaf väldigt bra med försäljningen av huset :D


Ett, två, tre, dyk

Idag va det simskola. Vet inte vad som hänt, men Maximilian tycker INTE om att dyka längre. Kan ju vara en övergångsperiod. Hoppas på det! Efter simmet så gick vi i sällskap med Linda o lilla Tuva till Chokolat å tog en fika å M åt lunch.
Nu ska vi röja av hemma för en sista visning ikväll.


Inne

Så här fint är det utanför mitt fönster. Synd att det blir till att vara inne idag pga att lill-skrutten är så hostig å snorig. Nu snusar han kudde och jag tittar på audrina maraton.


Nedräkning

Snart är det dax för visning nr 2. Det är iaf säkert att minst 4 intressenter kommer. Sen hoppas vi att det kommer massa fler som har sett annonsen i tidningen och som kommer fast dom inte har ringt å pratat med mäklaren. Spännande!!! Nu håller vi tummar o tår :)


På jobbet

Tiden går lååångsaaammmt


Gästspel

Jo jag slutade ju jobba i onsdags, men gör ett litet inhopp idag. Bara halvdag och vääldigt lugnt. Självklart är det strålande sol ute, så jag hade mycket hellre varit med fam å åkt pulka eller varför inte prova mina längdskidor som jag fick förra vintern. Men tyvärr så behöver ekonomin en liten extra boost. Så jobba 4 tim å få betalt för 8 är ganska så nice!
Jag förstår egentligen inte hur dom tänker när man ska bygga hus å massa saker måste betalas å förberedas innan man får igång byggkreditivet. Först skulle vi lägga handpenning på tomten, nybyggnadskarta, handpenning på huset, pantbrev å lagfart..omg!! Å observera att detta oturligt nog har hamnat från okt-feb. Månaderna man har som mest pengar...eller inte.. Tur att vi hade lite bilar å annat som skulle säljas innan flytten. Annars vet jag inte hur vi skulle ha gjort. Sms lån..nä.. Jo, jag glömde ju bygglovet ska ju även in i slutet på nästa mån. Men det kommer gå på kreditivet. Att en av oss hela tiden varit föräldraledig har ju inte gjort saker å ting lättare. Fast jag ska inte klaga, vi har ju valt det här helt själva. Det kanske är lite kämpigt just nu, men vi kommer ju vara ganska så lyckliga när allt är klart :)


Gick toppen

Det kom två st intressenter. En från trakten å en hade åkt hela vägen från Östersund. Båda va helt inställda på att dom skulle HA huset. Spanade runt i ca en tim. Dom frågade tom mäklaren om det verkligen va nödvändigt att ha visning på sön å tis.
Självklart ska det vara det. Men jätte kul att dom är så intresserade. Allt slit vi lagt ner på huset betalar tillbaka sig nu :)


Nedräkning till första visningen

I em ska vi ha första visningen på huset. Nu ska bara allt onödigt, men som man endå använder varje dag, röjas bort. Fasen va mycket grejer vi har. Å Maximilian då, det är skötbord, badbalja, leksaker, blöjhink, vagn mm. Som bara ska vara puts veck. Hua. Hoppas dom tycker om det! Även dom som ska komma på sön å tis. Efter det orkar jag inte ha nåra flera visningar. Sen vill jag bara ha ett par feta bud så är jag nöjd ;) Mäklaren hade med sig en fotograf som va svin bra, här är nåra bilder!


Han blir bara större å större

Maximilian hade sin 1 års kontroll på BVC idag. Vägde 10520gr och va 74,8cm lång. Sen va det även dags för dom rysliga sprutorna.. Men det gick över förväntan. Den första sa han inte ett pip när han fick, men 2:an blev han ganska ledsen över. Hon berättade att vid 18 mån så ska dom kunna ca 8-10 ord. Men som han pratade på hos henne tyckte hon att han nästan kunde så många redan nu! Det här va sista gången vi träffade Gertrud :( nästa besök på BVC är vid 18 mån å då har vi ju flyttat. Lite tråkigt. Hon har verkligen varit jätte bra. Hoppas dom är det på nästa BVC me. Har märkt att det kan vara lite si å så beroende på vem man får.
När vi åkte hem så somnade M i bilen å han va rejält trött. Vaknade inte ens när jag bar in honom å klädde av han å la ner i sängen. Vilken sömntuta ;)


Härligt att vara hemma igen

Vi sov iaf till 7 i morse. Men natten va sådär. M vaknade massa ggr. En gång va han faktiskt lite rolig. Han sa: Bila (bil/bilar), bruuum. Bila, bruuum. Å sen somna han om. Gullunge :)
Han går väldigt mycket nu, inte hela tiden, men väldigt ofta. Har inte riktigt kommit på hur man reser sig utan att ta stöd från något annat. Men det kommer.


RSS 2.0