Skynda långsamt

Dagarna flyger förbi och snart har sambons första semestervecka gått.
William blir större och lär sig mer och mer saker. Så himla roligt att följa utvecklingen, han har börjat göra ljud och ibland kan man tycka att han försöker föra en konversation. Börjar greppa om saker och stoppa dem i munnen och tycker att det är mer okej att ligga på mage å hålla upp huvet.

Jag känner mig nöjd med två barn. därför tänker jag ofta, min lilla bubbis, du behöver inte ha så bråttom. Allt som sker är för sista gången. Sista gången jag va gravid, födde barn, hade en sån pytteliten bubbis i min famn. Försöker verkligen njuta så mycket det går.

Bara att se på Maximilian hur fort det går. Han tvättar händerna själv, går hellst på pottan själv, ibland får jag bara stå i dörrhålet å kika och jag får inte alls lika mycket pussar längre. Å han är bara 2,5år. Varför så bråttom?


Semestertider

I måndags firade sambon och jag 8år tillsammans. Bra jobbat älskling <3
Maximilian sov över hos farmor och lillfisen fick följa med oss till Högmarsö.
I strålande sol satt vi på uteserveringen precis vid kajkanten och åt en underbar middag.
En supertrevligt restaurang som jag absolut kan tänka mig att besöka igen. Men nästa gång skulle jag vilja åka båt dit.

Den här första veckan på semestern har vi bestämt att vi ska köra järnet med huset och tomten. Igår kom M hem på em så då passade vi på att måla på fm. Går ju som lite fortare när man bara har den lilla att hålla reda på. Altanhörnan är helt färdigmålad och igår fick vi hem allt virke till altanen.
Så även om det är skitväder å regnar idag så byggs det för fulla muggar.


Ibland är det kämpigt

All heder till ensamma småbarns-mammor!
Har nu gjort av med allt tålamod på 2,5åring som nu sover sen en tim tillbaka.
Sen har jag en 3mån som bara har sovit korta snuttar här å där och nu bara vill bäras på. Annars gallskriker han. Konstigt det där med småttingarna. Att man inte bara kan sova när man är trött. Min rygg blev trött för 45min sen och gick av på tre ställen för 20min sen... Puh.

Då är det skönt å veta att sambon kommer hem imorgon igen och har 3veckors semester fr.o.m. måndag.


Trööött

Blev sen kväll igår, William åt sen typ varannan tim, Maximilian vaknade å va ledsen, sen vaknade Maximilian vid sex å ville kissa. Härligt.. Lite sliten idag då..

Målarmästarn va här idag och jag lyckades oxå måla ett par plankor. Sen ringde mat å sovklockan.

Efter det har det mest varit gnäll, pip å skrik från båda. Puh..

Maximilian lyckades även springa in med smutsiga byxor å krypa ner i sin säng. Så nu är halva sandhögen i sängen.. Vilken dag. Pappan är efterlängtad <3


Lillprinsen 3 månader

Idag har William blivit hela 3 månader. Det firade vi med ett besök på Bvc. Lillkillen är nu 62cm lång och väger 6790gr.
Blev även en spruta i varje ben. Fy så jag avskyr när dom får dem. Skriket skär i hjärtat och det är nästan så mina tårar också börjar rulla.
Om sambon prickar in semestern med nästa spruta får han garanterat ta det besöket.

Jag fick mail idag med lite bilder på William från fotograferingen. Helt fantastiskt fina. Så spännande att se slutresultatet sedan. Att bläddra i tex babyproffsens katalog å se min snuttis där!
Ska lägga upp bilder så fort jag får tillgång till datorn, nu visar den Madagaskar för sjuttioelfte gången ;)


Effektivitet delux

Igår väckte jag Maximilian 8:10. Han hade haft en stökig natt, tror det va lite hjärnspöken.
I med frulle, kissa pottan, på med kläder, packa ihop extrakläder och iväg till dagis.
Vi va där 8:50, måste va något slags rekord :)
Sen hade jag å William föräldrargrupp kl 9.

Idag gick vi till dagis, M åkte ståbrädan. Nu på hemvägen har jag bokat dop, jag hade prellbokat två datum tidigare. Sen ringde jag jobbet å tog ut två veckors semester, sambon tar pappaledighet då. Ett bra sätt för honom att spara en vecka och samtidigt få längre semester.

Undrar hur länge jag kan vara såhär effektiv?
Nu förstår jag Maximilians taktik på kvällarna. Springa runt å ösa järnet in i det sista. För om man sätter sig ner å tar det lugnt kan man ju märka hur trött man är och somna.


Övning ger färdighet

Maximilian har pottränat ett tag, men det va inte förrän vi började med kallingar som det börja ge resultat.
Sambon va ledig i fredags, så när han hade långledigt körde vi hårdträning.
Visst blir det mycket olyckor och 7par kallingar räcker inte långt har jag märkt.

Men igår kväll när han låg i sin säng och sambon skulle natta honom, sa han för första gången till själv att han ville kissa pottan. I morse kom han in till mig å William tio i sex å sa att han ville kissa pottan. Blev lite förvånad när jag tog av en torr blöja. Vi får väl se hur det går resten av dagen.


Måla huset

Nu är det full fart på målandet. Det är färdiggrundat sånär som på ett par vindskivor, men för att måla dem så måste vi skriva ner hängrännor så dom får vänta lite.
Sen har sambon hunnit med att måla tre av sju väggar med riktig färg.

Lite roligt det där med färgen. Vi hade sett två hus som vi gillade färgen på. Ett i kvisthamra som vi knacka på å fick färgkoden på å ert i sättraby som moster fixade färgkod.
När sambon sen va på färgaffärn och skulle ha färgprov påse två så va det exakt samma färg, både på vägg och foder. Hur stor risk är det? Haha!

Det blir en ljus olivgrön på väggarna och en mörkare på fodrena. Ser mycket bättre ut än va det låter.


Inställt

Fotograferingen blev inställd pga dåligt väder idag. Hoppas det är bättre nästa vecka som det är flyttat till istället.

Då blir det bara till att köra järnet med snabeldraken, det behövs.
Det kommer ju massa trevligt folk ikväll på tupperwarepartyt!


Lite egentid

Det är det inte gott om nu för tiden kan jag lova. Men man får ta vara på de små stunderna som ges.
Sitter i kökssoffan med en kopp te och tidning. Lillfisen sover, stora har barnvakt och sambon målar.

Våran familj måste ha någon slags aktivitetsdamp. Sen snön försvann och jag gick på mammaledigheten har det inte varit en lugn stund. Är det inte att hålla på med huset, garaget eller tomten så flänger jag iväg på öppnaförskolan, Babymassage eller andra utflykter. Det är både på gott och ont. Älskar att det börjar bli så fint här hemma på tomten. Men ibland är jag så trött så jag skulle kunna somna stående.
Som nästa vecka tex på måndag ska jag å William till frissan, då passar sambon på att ta med Maximilian å kolla på monstertrucks show på vikingalunden. Å just det, jag tänkte att jag å kidsen skulle gå på öf avslutning på dagen. Sen tisdag ska jag å William på hans första fotojobb, ska bli så spännande, på dagen å så ska jag ha tupperwareparty på kvällen. På onsdag är det Föräldrargrupp som blev flyttat från i fredags å på torsdag ska vi till kistahembyggdsgård å fira nationaldagen.
Det är helt galet mycket hela tiden. Men det bara blir så. Finns ju så mycket roliga saker att hitta på nu.
Sova får man göra när man blir gammal :)


RSS 2.0