Gokartkörning, loppisfynd och trädgårdsfix

Vilken underbar helg vi har.
Igår åkte vi på barnloppis i lohärads bygdegård. Jag hade en lista på sånt som behövs nu inför vår och sommar till barnen. Men det va inte mycket jag kunde bocka av.
Maximilian fick ett par skalbyxor som är lagom till hösten, shorts, t-shirts och en lastmaskin. William fick en Lundmyr mössa och en sån vit stickad tröja med blåa å röda ränder. Typ Pippitröja.

När vi shoppat klart åkte vi vidare till malsta. Gokartkörning stod på schemat. Är ett gäng som har en egen liten serie och hyr banor lite runt omkring. Den karten vi skulle åka med gick inte som den skulle, inte ens Maximilians support hjälpte. Jag fick låna en annan och åka några varv. Roligt, men det kräver lite mer tid än ett par varv för att komma in i det. Hoppas att vi har två kartar vid nästa tillfälle. Bara för sambon att meka lite mer så ska det nog gå.

Blev en drive hos frasses å sen hem. Eftersom det va så fint väder ville vi vara ute lite till. Sambon snickra på garaget och jag rensade ena jordgubbslandet, flyttade komposten och gjorde iordning den, planterade några perenner och krattade lite på gräsmattan.

Idag har vi kört vidare ute. Sambon i vanlig ordning med garaget och jag rensade den andra pallkragen med jordgubbar, sen hjälpte Maximilian mig att sätta potatis.

Sen gick vi till Ica å köpte en glass, det förtjänade vi :)


6 veckor

Idag blir William 6 veckor. Det firar vi med massa gos å mys.

Dom senaste dagarna har det varit sånt underbart väder. Så vi har gått till dagis å hämtat Maximilian på eftermiddagarna. Det är perfekt avstånd för att få lite friskluft och motion.
Apropå motion kom jag i ett par byxor idag, då blev jag riktigt glad. Dom sitter väldigt tight och rinner över lite här och där, men va sjutton, det har ju bara gått 6 veckor. Då går det ju åt rätt håll. Är fortfarande en bra bit kvar.
Jag har även passat på att köra plankan när W tränar att ligga på mage. Inte så att det känns så mycket, mer att jag är så klen så hela kroppen klappar ihop efter ca 30sek. Ska försöka få det att bli en rutin. Notera försöka ;)


Varför så bråttom?

Efter en olycka imorse och brist på bra bodys, drog jag på William en body i strl 62. Tänkte att, den är säkert lite stor, men det får gå. Pfff.. Satt ju som en smäck. Va sjutton, ungen är ju inte ens 6v gammal och kan ha så stora kläder som M hade när han va över 2mån.
Var är handbromsen?


Folkrace

Appen har krånglat, därav bristen på inlägg.

Helgen va fullspäckad med roligheter.
I lördags åkte Maximilian och sambon med Lenny och hans pappa på folkrace. Efter det kör M folkrace med alla saker som har hjul. Vi försöker förklara att det bara är bilarna på banan som får krocka, men han håller inte med.
Vi mammor va hemma med småknoddarna och gick en långpromenad på 7km. Ganska lugn och skön dag för oss. Lite mer hektiskt för papporna, hehe.

På söndagen tog vi det lite lugnare. Sålde en gräsklippare till en Stockholmare som inte hade bil. Sen gick vi till Ica å åt glass.

Längtar tills dom öppnar glasskiosken och lite mer värme. Då kan man köpa en glass, gå ner till kanalen och sätta sig på en brygga å njuta.


Lillfisen

Hur söt kan man vara egentligen? Älskar mina barn mest i hela världen.

Vi åkte på utflykt till Hallstavik på morgonen idag. Jag skulle hämta ut mitt körkort där. Då passade vi på att göra ett studiebesök på farmors jobb med. Maximilian tyckte bäst om barnens moppar som stod parkerade utanför skolan.


Raketbränsle i boobsen

Igår va jag och William på Bvc. Kan ju säga att han nu mer kallas för biffen. Han väger nu 4950gr och är 57cm lång. Är ju för sjutton bara 1mån gammal och har växt 4cm och gått upp 1800gr sen lägsta vikten. Måste vara riktigt effektiv den där tuttmjölken ;)


Varmt och skönt i solen

Åh så härligt det är ute!
William sover i vagnen, jag sitter å steker vid husväggen och dom andra två grabbarna fixar och grejar lite.

Nu blir det korvgrillning!


Napp eller inte?

William har nu blivit 4veckor och det är ok att börja med napp enligt Bvc.
Funderar om han behöver det eller ej? Maximilian började vi med det men när han va 4månader ville han inte ha det längre. Det ända tillfället då det hade underlättat va en period när jag höll på å sluta amma och han inte gick att söva utan att ligga vid tutten.
Sen har det aldrig varit några problem.

Dock kan det vara skönt om William skulle vilja ha det nu när jag ska försöka hålla två killar nöjda och glada om dagarna. Hmm.. Vet inte, är lite kluven..


Väntar på middagen

Vi tog en sväng till knallen idag. Dom ska tyvärr lägga ner och har utförsäljning. Fyndade en vaxduk. Funderar på om jag kanske ska köpa en till. Så man kan ha en till utemöblerna och en till å ha inne när vi ska pyssla å måla.

Maximilian va jätte duktig å stod på ståbrädan både dit å hem utan bråk å gnäll. Det va bara svårt att få honom från vattenpölarna som är dom sista 50m från huset. Där får han gå för det är 1,5dm snö kvar. Ingen som plogar den lilla gångvägen.

Jag sitter i soffan med grabbarna. William äter å Maximilian tittar på stora maskiner. Å sambon fixar middag. Idag blir det hemgjord räkmacka. Det är fredagsmys :)


Sjukling

Blev en spontanfika och en riktigt trevlig pratstund med B och lilla E på förmiddagen.

Efter lunch ringde dagis och sa att M hade vaknat upp med 39graders feber efter vilan. Stackarn. Bara åka å hämta min lilla sjukling.
Vid middagen ville han inte äta något alls. Nu lite senare fråga vi om han ville äta något så ville han ha havregrynsgröt med russin och äppelmos.
Ett lite udda val kanske, men bara han äter så är vi glada.


Hungrig rackare

Hur kan en så liten äta sååå mycket. Jag får ju matkoma bara av att titta på honom. Sedan klockan två har han i princip suttit fast vid tutten. Med undantag på middagen som han sov igenom halva och va hos sin pappis halva. Lite mer mat. Badtime för kidsen. Å sen har jag suttit i soffan med lillfis ätandes tills nu då han däckade. Inte konstigt :)


Helt otroligt

På två veckor har två möjligheter dykt upp. Å så har jag pluppat ut en bubbis för 3,5 vecka sen. Helt otroligt. Dålig tajming om något. Varför nu? Varför inte om ett år?


Sötnöten

Nu har William sovit bra länge. Jag skulle vilja ta upp lillfisen å bara pussa å gosa med honom. Inte van vid att ha en liten sjusovare.


Räddare i nöden

Dagen har faktiskt gått ganska bra. Båda killarna har varit på bra humör och medgörliga.
Stötte på patrull när jag skulle få M att sova middag och W va vaken. Läste saga, W baja och höll sen på å somna. M sa att jag skulle gå ut från hans rum för han ville sova själv.
Bra tänkte jag, hinner jag byta på W å så får han somna inne hos M.
Då dyker Mossar (morfar) upp och kan ta W. Tur, för när jag kom in till M hade han gjort lika som lillebror. Bara gå å byta.

Imorgon är det dagis för M. Å han behöver leka av sig. Hoppas vi hinner dit i tid. Allt tar lite längre tid och alla pratar lite högre stundtals. Men om några dagar ska jag nog fått kläm på det här :)


Nedräkning

Tills vardagen börjar igen. På måndag ska sambon tillbaka till jobbet. Vi har haft tre underbara veckor med massa bebismys. Förstår inte vart tiden har tagit vägen. Känns snarare som sambon varit hemma en vecka.

Igår fick William en liten liten tjejkompis. Stort grattis till våra vänner.


Gammal i gemet

Fy sjutton. Har fått förnya mitt körkort. Så gammal har jag blivit. Dessutom kom jag på att jag glömt sminka mig, när vi satt i bilen på g in till Norrtälje.
Så på mitt nya körkort kommer man se en trött tvåbarnsmorsa.

Sambon blev även tvåbarnspappa idag. Vi va på socialkontoret och skrev på faderskapspapper och delad vårdnad. Betyder det att vi då delar lika på allt? Att jag bara kan koppla loss en tutte å han tar halva nattmatningarna? Tror inte det va ;) Men det skulle va skönt å smidigt ibland.

Imorgon ska Maximilian vara hos farmor o farfar och vi andra ska åka in till storstan å mysa runt lite.


Stor-liten-kille

Sambon och jag tog en promenad med William till bvc i vårsolen på fm. Lilla biffen hade på en vecka gått upp från 3780gr till 4100gr.

När vi kom hem igen blev det lunch och sen något jäkligt tråkigt. Deklaration. Hua. Bara ordet är grymt. Skulle inte bara räkna ut reseavdrag utan för vårt hus vi sålde förra året. Fy så trist.

Sen flög tiden iväg och M skulle hämtas på dagis.
Han måste vaknat på rätt sida idag. Va jätte glad och snäll hela em. Vi la puzzel och han åt utan protester. Skönt att det kan finnas sådana dagar nu som omväxling.


RSS 2.0