Snart slut

Nu är det bara nåra min kvar att jobba. Sen är jag mammaledig igen! Ska prata med Maximilian om att vi ska ta en lååång sovmorgon i morgon. Får väl se hur det går ;)
Direkt efter jobbet nu ska vi till banken å skriva över tomten på oss. Weee!!!


Oväntat besök

Jag fick oväntat besök på jobbet idag. Sambon o Maximilian kom in på jobbet helt plötsligt. Dom skulle ta en sväng om till Täby c å käka lunch me farbror Micha. Mitt humör blev genast på topp när jag fick krama å pussa på min lilla prins :)


Fullt ös

Det har varit 1års firande i dagarna 3. Idag är sista kalaset. Fredagen va det bara jag, M, sambon å morfar. Igår va det min sida av släkten å bästaste Ida, blev totalt 17 kalasbesökare. Idag kommer sambons släkt å lite kompisar, sisådär 18 pers klämmer vi in i huset. Sen ska vi inte ha kalasfirande på ett bra tag :) Puuhh.


Första födelsedagen

För exakt 1 år sedan låg jag på bb med en underbar liten nykläckt bebis i famnen vid den här tiden. Efter tredje besöket på bb bestämde han sig för att komma ut å när det va dax då gick det fort, 3,5tim efter vi kom in va han ute. Det är verkligen helt galet att det redan har gått ett år. Jag kommer ihåg nästan varje timme sen vattnet gick på morgonen den 26, tills vi åkte hem från bb hotellet. Att se Maximilians utveckling är hur roligt som hellst. Men jag vill nästan dra i nödbromsen. Om ett år har gått så här fort, då kommer han väl snart börja skolan, köra moppe å sen flytta hemifrån innan jag vet ordet av. Jag älskar dig mest i hela världen gullunge <3


Skitig

En kund kom in å ville hämta ut sina däck som vi hade förvarade här. Inga problem tänkte jag. Knatade ut i containern å började leta. Vi har två st containrar och självklart så fanns dom inte i den första jag letade i. När jag väl hittar dem så ligger dom längst in, längst ner. Tjoho...not.. Framför dem stod även en soptunna, två vindrutor och två toppar. Dom låg även underst i högen av två uppsättningar däck. När jag va klar va jag skitigare än alla mekaniker... Här ska man inte va rädd för att ta i. Å om jag säger så här, jag behöver ju inte gå på gym idag ;)


Hurra hurra hurra!!!

Grattis till Maximilian världens sötaste gullunge som fyller 1 år idag! Idag ska det firas och resten av helgen med :)


Simma

I måndags blev det ingen ridning, wendy va halt. Lilla gumman. Hoppas hon blir bra snart! Som tur är så finns det flera hästar i stallet som vill ridas. Så nästa vecka ska jag rida stallets busfrö, Mysak.

Minst ett rejält träningspass vill jag köra i veckan plus lite promenader. Lite klent kan man tycka. Men eftersom jag kommer hem vid 5 så får jag träffa Maximilian 2,5 tim innan han hoppar i säng. Därför vill jag inte va borta så många kvällar.

Idag drog jag å Moa till badhuset, Kajp hängde även på. Vi simmade i 30min med två pauser på 1min. Ett besök i bastun efter det va pricken över i. Nu sitter jag här i soffan, genom mör i hela kroppen. Men mjuk å behaglig istället för hård å stel. Då är jag nöjd :)


Intressenter

Mäklaren hörde av sig å berättade att det redan har varit 4 par som kontaktat henne. Dom va mycket intresserade och ville veta mer. Ett par bokade en visning redan fredagen innan stora visningshelgen, för dom kunde inte komma när den skulle va. Vi hoppas att det är fler som är intresserade å att alla vill köpa vårt hus, så det blir en sjudundrande budgivning :)


Höjden av tur!

Jag va precis på en obemannad bensinstation å tankade. Innan jag satte in kortet funderade jag vilket kort jag skulle ta, vilket som inte va helt tomt på pengar. Trodde ev att jag inte ens skulle kunna tanka fullt. När jag iaf sätter i kortet står det: tanka på pump 3 (min), ta kortet. Va? Jag har ju inte slagit koden. Läste på displayen en gång till, stod samma sak. Jag gick till pumpen å tog handtaget för att se om det slog till. Ja visst! Tankade full tank å tittade mig omkring för att se om det va dolda kameran eller något?!?!?!! Jaha, tack så mycket då tänkte jag. Det här är nog första å sista gången detta händer mig :)


Höga krav

Innan jag fick barn hade jag bestämt att jag först skulle bo i hus, ha ett bra jobb, varit i ett förhållande i ett par år å va 25år när bebben kom. Allt gick enligt planen förutom att jag va 26 när M kom. Vi tänkte att M skulle få ett syskon när han är runt 2,5. Igår frågade svärmor mig om jag va gravid. Va? Nä, verkligen inte tänkte jag. Det är ju ett bra tag kvar. Idag fick jag samma fråga av min mamma. Men nej, va får dom det ifrån? Humöret? Jag har lingonvecka så det är uteslutet att jag skulle va gravid. Efter lite funderande så förstår jag egentligen inte varför det skulle vara en sån katastrof om det skulle vara så. Men så är det alltid. Jag har höga krav på mig själv å om jag inte uppfyller dem så rasar allt samman.

Mitt måtto som jag aldrig säger högt, men alltid tänker å undermedvetet går efter är: Är du inte bland dom bästa på det du gör, ska du inte hålla på med det. Helt galet egentligen. Men det är verkligen så min hjärna jobbar å jag skulle vilja ändra på det. På de arbetsplatser jag varit kan jag bli galen på människor som gör saker halv dant, å sen får jag ta över å städa upp efter folk som inte skött sitt jobb. Egentligen skulle jag ju bara sköta mitt å låta folk få ta konsekvensen.. Men det är svårt när jag sitter i en sits där det oxå kan slå tillbaka på mig.

Just nu sitter jag på möjligheter att testa något nytt lite på sidan om. Men så tänker jag: Ska jag verkligen satsa på det här, tänk om jag inte är så bra endå. Vilken fegis jag blivit.. När jag va 11 år började jag tävla racerbåt, rundbana. Andra året började det redan gå bra. Vann alla tävlingar förutom en som jag kom tvåa i. Va hände då? Jo, jag börja tjura å va missnöjd. Så ni ser ju va jag har å jobba med..


Bullmamma

Idag har vi haft en heldag ute hos Maximilians farmor å farfar. Sambon satte direkt igång med att bygga vårt tillfälliga boende. Jag, M o farmor tog en promenad till Ica för att handla lite grejer till det stora bullbaket! Tänkte att jag kunde passa på å baka bullar till kalaset nästa helg när sambon snickrade. Skönt att ha hushållsassistent när man gör dubbel sats å annars med iof. Medans bubbisen sov förmiddagslur så satte jag igång. Vi hann äta lunch, jag började baka ut degen..då vaknade M. Farmor hade åkt för att besikta bilen. På med bläckfiskarmarna å köra. Matade M samtidigt som jag bakade bullarna. Tog lite tid, men över förväntan bra :)

Lagom till att alla bullar va färdig gräddade kom sambons kompis över på fika. Vi tog sen en prommis bort till vår tomt för att visa hur vi ska bygga å titta lite på hur långt dom kommit med v/a rören som dom började gräva för här om dagen. Det händer grejer nu :)


Nu är det klart!

När jag kom hem från jobbet idag hade sambon en överraskning. Papper på vårt färdiga, godkända BYGGLOV!!! Tjoho! Äntligen!!! Så jätte skönt att det är klart. Nu jäklar ska här byggas hus. Bara möte på banken, tekniskt samråd på kommunen, skriva över tomten på oss å startmöte med husleverantören först. SEN kan vi börja med vårt drömhus! Många bara det blev :)


Ursäkta röran vi bygger om

På jobbet håller några hantverkare på å bygger om lite. I vanliga fall så brukar hantverkare va ganska så trevligt ögongodis. Lite muskulösa kroppar med heta arbetsbyxor. Men sån tur har inte jag. Det här är två gubbar 55+ med ölmage. Vilken otur.. :(


Nu är vårt hus ute på hemnet!

Nu är det ute! Blev super fina bilder. Så nu håller vi tummarna för att det blir en rejäl budgivning.


Snart så

Maximilian fick vara hos faster nu på kvällen när vi va hos mäklaren å skev säljpapper. När vi kom tillbaka efter mäklaren va han i full färd med att träna på att gå. Men när han har bråttom eller ska undersöka saker då kryper han. Så duktig kille :)


Hus till salu

Imorgon ska vi till mäklaren å skriva på avtal för försäljning av vårt hus. Det kommer även att läggas upp på hemnet imorrn, så kom å köp!!! :) Men det känns faktiskt lite läskigt på samma gång. Vi har inte bygglovet stämplat å helt klart, endå så sätter vi ut vårt hus på försäljning, hoppas det går vägen med allt. På ett sätt så vill jag inte flytta. Vårt hus har ganska hög standard å då vill jag minst hade lika bra i det nya. Planlösningen är underbar å alla rum är härligt stora. Men om det skulle finnas ett rum till å vi skulle kunna flytta huset lite närmare lite mer bebyggelse så skulle jag gärna bo kvar. Men att få bygga ett hus å få bestämma exakt hur allt ska vara å se ut, det är verkligen hur roligt som hellst!


Ett litet steg

Idag gick Maximilian genom nästan hela vardagsrummet. Tyvärr såg jag det inte själv, utan fick höra det från en stolt pappa. Kul när man kan se hur lillesnutt utvecklas. Men jag trodde att han skulle springa runt så fort som han förstått hur man går. Det kommer ju komma så småning om. Men när han började krypa så va det bara från en dag till en annan. Å börja gå trodde jag skulle vara på samma sätt. Alla barn är ju olika,


Det finns bara ett rätt sätt

På sista tiden har jag sett mycket skriverier om dieter hit å dit. Dieter är inget jag tror på alls. Ofta verkar folk tro att man kan gå på diet i ett par veckor sen är man smal å kan gå tillbaka till sitt vanliga liv. Jag pluggade ett par kurser till näringsterapeut men kände att det skulle vara väldigt svårt att få jobb som det. Så därför bytte jag inriktning. Men jag lärde mig mycket bra som jag har haft nytta av själv i mitt liv.

Ingen diet är egentligen nödvändig alls för att gå ner i vikt om du skulle fråga mig. Hur tänker man om man går på diet ett tag, går ner lite i vikt å sen fortsätter med sina gamla vanor å äter som hej-kom-å-hjälp-mig. Du går ju upp allt du gick ner igen, helt värdelöst. Allt handlar ju om att ändra sin livsstil. Äta sunt å träna. Det finns INGA genvägar. Jag kan ju gå till mig själv å jämföra. För 2 år sen red jag minst 5-6 ggr i veckan. Hade en kropp som va rejält genomtränad, faktiskt kunde man tom se muskler på armarna. Som annars brukar se ut som pinnar. Riktigt bra utgångspunkt för graviditeten. Men hur är det nu? En mage som putar lite ut, mest pga brist på muskler. Armarna är pinnar å rumpan hänger å slänger. Läser om massa mammor som har panik för att alla gravkilon inte har försvunnit. Har själv 1-2kg som envist hänger sig kvar. Men det är väl inte så konstigt. Hur mycket tid lägger du på dig själv jämfört med innan bebben kom?! Men även om vissa har lättare att gå ner i vikt än andra så väljer du helt själv vad du stoppar i munnen. Regeln är viktigare än undantaget. Skit i dieterna å använd sunt förnuft så ska det gå bra.


Kalas

Vi är på väg till sambons syster å kille. Ska på kalajs. På julafton fick jag en hint om vad han önskade sig. Å jag köpte ju en gravyrmaskin för ett tag sen med massa material med. Just det han ville ha hade jag fått me. Ingen vanlig grej, så det va en riktig röta ja hade. Kommer en bild av den när paketet öppnats.


Kvalitetstid

I morgon ska Maximilian få busa med morfar. Jag å sambon ska få lite kvalitetstid tillsammans :) Blir en sväng in till stan, tänkte gå på museum eller något liknande. Sen ett besök på nått mysigt café.

Nu blir det Johnny english reborn.


Det går bra nu

Igår kväll va vi på kommunens bygglovsavdelning. Alla papper såg bra ut, förutom att vi hade en mindre avvikelse. Det som är kvar för att den ska bli godkänd är att grannarna (som är den person som vi köper tomten av) ska skriva på ett papper att det är ok att vi bygger 7kvm större än rekomenderat. Så nästa vecka kommer bygglovet bli klart! Tjoho! Jippie!!!! Sen ska det vara ett tekniskt samråd med kommun, vår kvalitetsansvarig å husleverantören. Det kommer vara den 26:e. Så när dom har haft det så borde vi få ett startbesked samma dag eller nån dag senare. Då beräknar vi att vi kan sätta spaden i marken om ca 3 veckor!!! Trallala va jag e glaaaaa!!!!


Blir det här en bra dag kanske?!

Har precis kommit tillbaka från massage. Sköönt! Vädret hade ju kunnat vara lite bättre, lite deprimerande. Men jag behöver bara titta på mitt skrivbord så ser jag en bild på världens sötaste lilla prins å då blir jag genast glad :) Bara 2 tim kvar av arbetsdagen. Sen fort hem å slänga i fam lite mat å sen in till bygglovsavdelningen.


Håller tummarna

Idag blev sambon uppringd av han som säljer tomten till oss. Han undrade hur det gick med vårat bygglov. Vi berättade läget å då sa han att han själv skulle ringa kommunen å se om han inte skulle kunna skynda på det lite. Först sa dom att det troligast skulle ta tio veckor innan det va klart. Men efter lite förhandlingar så skulle hon skriva på att det va brådskande. Eftersom både vi å han har förberett så mycket på bygglovet undrade han va det va som ev skulle dra ut på tiden? Ja det är väl att vi måste fråga grannarna om avvikelsen. Att vi ska bygga 7kvm större. Han frågade då vilka grannarna va som dom skulle fråga. Ja, det är väl du fick han till svar. Sambon blev uppringd av kommunen bara en liten stund senare. Vi har bokat möte med dom i morgon. Förhoppningsvis så ska det kunna gå som snabbärende, då ska det bara ta tio dagar. Hoppas, hoppas, hoppas!


Till slut så

Jag vet att jag är bland dom sista att göra det jag började med idag. Självscanning. Vet inte varför det inte blivit av tidigare, men nu så. Det ska ju vara lätt å smidigt. Endå glömde jag bort scannern flera ggr å bara la ner varorna i korgen... När jag väl kom till utcheckningen/kassan så gick det ju så där.. Det stod att man bara skulle dra korten å sen va klar. Bredvid mig stod en gubbe 70+ å betalade, hur snabbt å smidigt som hellst. Jag drog mitt kort å den sa att den inte hittade några varor. Fatta nada, drog igen, inget hände. Tänkte nästan fråga gubben bredvid, men precis då kom en tjej som jobba där. Tydligen så hade jag missat den lilla detaljen att sätta tillbaka scanningdosan. Den höll jag i handen. Hoppsan. När den satt i stället gick det mycket bättre. Så nu har jag lärt mig det!


Snart föräldraledig igen

Jag måste komma ihåg att gå in på försäkringskassan å anmäla min föräldraledighet snart. From februari är jag hemma med min snuttegubbe igen :) Det har faktiskt varit roligt att jobba lite, men tyvärr så går ekonomin inte ihop sig om sambon skulle vara hemma en längre tid. Iaf inte nu när vi börjar med nya huset. Det är handpenning här å där, nybyggnadskarta mm som ska betalas. Men i sommar ska sambon ta ett par veckor pappaledighet igen så tar jag ut semester. Perfekt! Då får vi vara hemma tillsammans med Maximilian lite extra.


Ingen fara på taket

Det gick bra för Maximilian på ögonkliniken. Ingen skelning eller synfel. Skönt. Men dom ville endå att han skulle komma tillbaka i september på en till kontroll innan dom ville avskriva det helt. Bra å seriösa läkare som tar saker å ting på allvar. Sånna tycker jag om.


Ny favorit

Jag är bara helt såld på Fuji äpplen just nu. Dom bara är såå goda. Saftiga å på nått sätt lätta i smaken. Mums!


Håller tummarna

Maximilian ska till ögonkliniken på DS idag. Vi har sett ev lite skelning å sen så har kusinerna å moster stora synfel å jag har haft glasögon när jag va yngre å hans morfar har oxå stora synfel. Förhoppningsvis så är det inget, men eftersom det finns ärftligt i fam så ville dom kolla upp det. Om han skulle nu skulle ha några problem med synen å behöva glasögon så skulle jag endå känna att det va bra att vi upptäckte det så tidigt. Kussarna har båda glajjer, fick det när dom va ca 1år resp 6 mån. Stackars barn att behöva d när dom e så små tycker vissa. Men jag tycker det är mer synd om dem som man inte upptäcker det på förrns ganska sent. Det hämmar ju utvecklingen endel, tex mycket svårare att lära sig gå om man inte ser bra å avstånds bedömning å känna igen människor blir svårt. Så nu hoppas jag att han inte har ärvft min familjs ögon.


Panik

Fy fasen... Jag hittade precis mitt första gråa hårstrå... Gaaahh. 27 år å snart gråhårig. Det är INTE okej.


Se upp i backen

Idag blev det iaf lite pulkaåkning. Det va inte jätte mycket snö, men det gjorde inget. Att bli runt dragen på gräsmattan va super roligt tyckte Maximilian!


Byta bil å trög start

Jag har tyvärr insett att jag kommer behöva byta bort min fina ögonsten. Det är den roligaste å bästa bil jag haft, nästan som att köra en go cart. Men eftersom vi ska flytta till älmsta och jag jobbar i åkersberga så blir det ganska så långa resor. En polo gti är väldigt rolig å ha å så, men den är inte den ekonomiskaste bilen och om man skulle åka ca 10mil per dag så sjunker värdet väldigt fort så tyvärr så måste den bytas ut...*snyft*

Istället har vi nog tänkt oss att skaffa en lite äldre skoda octavia typ 06/07. Sen kom vi på att det blir ju lite pengar i mellan på min bil å nästa. Så då ska vi gjuta en platta på nya tomten till garage för det. Planera planera.

Hur går det med huset då... Vi har verkligen haft en osmidig start. När vi skickade in ansökan för nybyggnadskarta så fick vi höra att just i dom dagarna när vi hade skickat in vår så hade dom fått ett tiotal ansökningar ungefär samtidigt (å det va tydligen mycket enl dem). Så därför tog det lite längre tid än det brukar. Sen när det va klar så skulle husfirman göra klart alla papper för bygglovet, det skulle ta 2 v. Men tog 3,5 v. Tillslut fick vi äntligen skicka in bygglovet. Det lämnade sambon in 20 dec själv på kommunen. I torsdags ringde han å frågade hur det gick. In hade det kommit, men det hade även 60 andra bygglov gjort typ samtidigt...WTF... Vi har verkligen dålig timing...:P

Oj då

Jag glömde bilden ;)


Morgonrocks monstret

Lilla sötmonstret röjde runt i sin nya fina morgonrock efter badet. Han fick den av farmor å farfar i julklapp. Super mysig :)


Göra stan

En sväng in till byn blir det idag. Lämna tillbaka julklappen jag fick av älsklingen, känns lite taskigt. Det va ridbyxor, som tyvärr inte satt nå bra. Får bli en sväng till hööks å hoppas på bättre utbud där. Sen måste M få nya badbyxor. Simskolan kurs 3 börjar på tisdag :)

Finns en kalas/fest butik hår i byn som vi ska kika i å se om man kan hitta nått skoj till M:s kalas!


Kanske lite pulkaåkning

Vi ska till Maximilians farmor å farfar idag. Ska sätta upp lite reglar å sen gipsa klart det rum vi ska bo i tills huset är färdigbyggt.

Eftersom det kom lite snö inatt kanske jag å M drar iväg å åker lite pulka. Kan ju hoppas på att dom fått lite mer än oss.

Den senaste veckan har M gjort stora framsteg. Han kan nu säga titta, där, kocka (klocka), ätta (äta), mpa (lampa) å så mamma å pappa. Igår när jag skulle lägga honom gjorde han nått jag inte trodde han kunde alls. Han stöttade lite på armbågen sen satt han helt plötsligt. Annars brukar han vända sig till alla fyra å sätta sig sen, men nu hux flux så satt han från liggande på rygg. Sen kutar han runt med sin bil, sån man kan sitta på å köra å sen är det ett högt handtag/ryggstöd som han håller i å puttar på.


Ledig

Idag jobbade jag bara till ett, sen stängde vi. Det brukar antingen vara halvdag eller helstängt dag före röd dage eller afton, fast jag får fullt betalt iaf. Det är nästan det bästa med mitt jobb :) Nu har jag haft tre veckor på rad som jag antingen jobbat 3, 3,5 eller 4 dagar per vecka. Ganska så nice. Verkar ju som om jag planerade in mina 2 jobb månader ganska så bra :)


Kalajs planer

Jösses, det är inte långt kvar till Maximilian blir 1 år. Dags att börja planera kalas. Vet dock inte riktigt hur vi ska få plats alle sammans. Blir nog släkten en dag å kompisar dan efter. Måste till centrum på rasten å handla inbjudningskort å kanske hitta en present. Förhoppningsvis kanske en kompis ska baka tårtan, om hon hinner komma hem från Thailand. Sen får bubbisarna fruktsallad. Men jag vet inte vad ja ska göra för tårta till M, tänkte att han skulle få en egen. Några förslag? C ya!


Första dialogen avklarad

Idag hade jag min första dialogmottagning på jobbet. Det va jag, en kund å hans bil. Jag trodde att ja skulle lyckad sälja på honom mer men han va benhård. Själva dialogmottagningen i sig gick mycket bra å smidigt. Kunden va mycket intresserad å följde med i allt jag gick igenom. Det va lyckat helt enkelt. Skönt med en bra start :)


Brum bruuum

Maximilian körde lite bärgare


Tummen mitt i handen

Det kom in en bil från kriminalvården med 3 vakter å ville ha nya torkarblad. Jag tog fram dom å frågade om dom ville ha dom monterade ( mest på skämt ) Ja visst sa den ena. Det är ju därför vi kommer hit. En mekaniker stod brevid mig då så jag bad honom göra det för jag hade tusen saker som låg på hög på skrivbordet som bara hade östs över mig sen jag kom på morgonen. Men om jag inte hade haft så mycket å göra hade jag gärna gått ut å monterat dit dom. Det skulle nog sett ganska kul ut. En liten tjej står å byter torkarblad å tre stora karlar står å tittar på för dom vet inte hur man gör... Hahaha!!!


Underbara söndag

Idag har vi bara slappat å haft det bra. Inga jobbiga måsten å krav. Eldat i kaminen å lekt med Maximilian. Life is good :)


Gott slut å gott nytt!

Nyårsafton blev super trevlig å mysig! God mat å härligt sällskap. Det blev en rödvinssås iaf. Lite efter recept å lite improviserat. Vet inte om det blev exakt så som en rödvinssås ska smaka, men god blev den iaf å det va huvudsaken!

Kvällen bjöd på många härliga skratt oxå. Maximilian har börjat låtsas mata oss med olika leksaker. Igår hade han en majskrok i handen som han försökte ge Gabbe. Första gången ville hon inte ha, men andra gången så käka hon upp den å snacka om att han blev förvånad! Sen körde morfar, moster, sambon å jag gå träning med Maximilian. Helt plötsligt tog han 3 steg helt själv! Underbara unge! Bättre slut på året kunde det inte bli :)


RSS 2.0