Företaget har gått i konkurs

Nämen så roligt då.. Igår fick vi höra att företaget som byggt vårt hus har gått i konkurs. Skit.
Det innebär att den här 2års besiktning som man ska få å dom ska justera och fixa saker som blivit med tiden huset satt sig. Den kan vi fetglömma.
Att vi även har ett elfel är ju sådär lagom kul. När vi släcker lampor med led så finns det fort ström så dom blinkar. Hmm..
Sambon har ringt runt idag till konkursförvaltaren, Garboförsäkringen och konsumentvägledaren på kommunen. Å tydligen är det elektrikern som installerat allt i huset som är ansvarig för att fixa det.

Å för alla som alltid tror att vi har byggt ett älvsbyhus så är det heeelt fel. Björklidenhus är det. Vi skulle ALDRIG bygga ett älvsbyhus, listan till det kan göras lång, men kortfattat så får man vad man betalar för helt enkelt.
Dom som vill ha ett sånt har jag inget emot, men vi har lite högre krav på kvalitet och standard.


Stora magen

Vilken tjockismage jag fått! Är i v 32 nu så det är ju iof inte så konstigt att den är stor. Kan inte riktigt förstå att det bara är några v kvar tills lillbubben kommer. Ska bli så mysigt! <3


Fyndat

Till Maximilian lånade vi en babybjörn av våra kompisar. Vi hade säkert fått låna den den här gången oxå, om det inte vore för att dom ska få en bubbis en mån innan oss.
Så jag har spanat runt lite efter en sån. Igår hitta jag en i nt med ett överdrag till. Slog till och köpte samtidigt en hel pappkasse med kläder i strl 50-62 för 46:-
Nu ska vi nog ha kläder så det räcker till ett par olyckor per dag ;)


Kalashelg!

Världens bästa gullunge fyllde 2år idag!
Igår hade vi kalas för familj och vänner. Fullt ös från morgon till kväll. Super trevlig dag med trevliga människor.
Hanna hade gjort två st fina tårtor! Temat va Blixten McQueen och det lyckades hon med riktigt bra :)

Idag kom Maximilians kompisar på kalas. Vi började med att vara ute och åka pulka och grilla korv. När barnen va nöjda gick vi in och fortsatte kalaset. Massa bus och lek. Sen blev det fika med tårta.
Ännu en lyckad kalasdag med härliga barn å föräldrar.

Maximilian tackar så mycket för all uppvaktning och fina presenter!

Varken igår eller idag har Maximilian sovit middag. Vi försökte i 1,5 tim igår, sen börja det komma gäster, så vi gav upp. Tror han kände på sig att det va spännande grejer på g.
Överlevde resten av em och gick å sov i vanlig tid.
Eftersom han sov till 8:20 idag förstod vi att det inte skulle bli någon vila idag heller. Så strax efter sju blev det bums i säng.
Dom vanliga rutinerna hoppas jag kommer tillbaka nu när vi ska gå upp tidigare i veckan och det är dagis.


Onsdag

Bara jobba till 18, sen har jag helg. Rackarns skönt ska det bli!

Funderar på vad jag och Maximilian ska göra imorgon? Skulle vilja hitta på nått skoj!

På fredag går M en kortis på dagis. Då ska jag passa på att röja av huset, åka till nt för att handla allt till helgens kalas. Tror jag lyxar till det med en lunch på stan.
Sen kommer bästaste Ida på kvällen. Ska bli supermysigt att ses. Blir inte så ofta nu för tiden.


Se upp i backen!

När det va sånt fint väder idag bestämde vi oss för att ta en snowracertur direkt efter frulle. Småbarnsföräldrar som vi är innebar det att vi hade åkt färdigt vid tio.
Jag fick bara åka en gång med Maximilian. När jag skulle åka andra gången sa han: - Nej, pappa åka. Mamma inte plats.
Jag är tydligen för tjock för att åka med honom. Hahaha!
När vi åkt klart gick vi å knacka på hos farmor å farfar. Dom hade inte ens gått upp. Så vi satte på te och farmor letade fram en lussebullskrans i frysen. Rysligt gott!

När vi kom hem va det lunch och hopp i säng för Maximilian. Resten av dagen har vi gjort massa nyttiga men halvtråkiga saker som skura golv, sätta upp gardinstång med M nya fina gardin i hans rum å badning.


Lördag

Jobba på en lördag. Va är det för påhitt.. Är ju iaf ledig nästa fredag ist. Då ska det förberedas å fixas för 2års kalas. Vore ju trevligt om det blev sånt här väder då, fast 10 grader mindre kallt. Kollade lite tips för utomhuskalas. Finns mycket roligt man kan göra. Speciellt när vi har fått så här mycket snö!


Ruggigt kallt

Fy så kallt det va imorse på väg till jobbet -24. Å jag åker ju inte ens tidigt.
Blev iaf en fin dag med mycket sol!
Nu hade jag gärna varit hemma å busat med mina älsklingar i snön.

Tack för tipsen om foglossning! Här på jobbet använder jag kollegorna till alla tunga lyft. Svårare när jag är hemma med Maximilian och han säger:
-Mamma, bära dig (men menar mig). Försöker med att sitta på golvet eller soffan med honom i knät. Men det duger inte när han är en febrig liten skruttis. Tur att jag har en sån underbar sambo som rycker in och tar det mesta tunga.


Det knakar i fogarna

Ja, bokstavligen talat så gör det faktiskt det. Nu är vi i v 30 så då kan man ju nästan se slutet.
Men den där jäkla foglossningen har börjat komma tillbaka. Fast inte på samma ställe. Hade förut känningar i höfter och ryggslut. Nu har det kommit i muffelbenet. Woot? Visste inte att man kunde få ont där. Det kan tom knaka när jag gör vissa rörelser. Inte skönt.
Ett foglossningsbälte hjälper väl knappast mot det, eller? Har börjat sova med kudde mellan knäna. Men kan man göra något mer? Någon som har några tips?


Min stora lilla kille

Här om kvällen när Maximilian skulle gå å lägga sig så blev jag bra jäkla chockad.
Vi höll på att förbereda för nattning, han satt på pottan, första gången på typ 1,5mån så lyckades han kissa. Sen hade han varit lite varm, så han skulle få Alvedon å vi pratade lite om det. När vi va klara gick han själv ut till köket och drack när pappan gav honom koppen. Pappan frågade om han va klar. Nä, lite till. Så sörpla han i sig det sista.
Jag kom gående med tandborsten, men han gick förbi. Då fråga sambon vart han skulle. Sova sängen, sa han. Å gick in på sitt rum. Förvånad gick jag in och borstade tänderna på honom där.
Sen kröp han upp i sängen å la sig.

Vad hände där? Hur blev han så stor så fort?!?


Bubbisdop

Maximilian sov nästan tolv tim från fredagen till lördagen. När han vaknade va han som en liten studsboll, full med energi. När vi såg att det höll i sig bestämde vi oss för att åka på Philips dop endå. Va väl något tillfälligt det där med febern.

Philip va duktig i kyrkan, sa inte ens något när han fick "tvätta håret" som Maximilian sa.
Dopet va i samma kyrka som vi hade med Maximilian, samma prelle me. Så fint och mysigt att det ligger precis vid vattnet.
Där ska lillebror oxå döpas och vårt bröllop ska va där me, när det någon gång ska ske..

Fikat va riktigt smarrigt, helt enligt Hannas standard! Två olika sorters tårtor, morotskaka, vaniljbullar, kolasnittar, chokladsnittar, chokladbollar, vaniljdrömmar och säkert någon mer godbit som jag glömt. Om någon vill beställa en födelsedags eller doptårta med det där lilla extra så kan jag säkert förmedla kontaktuppgifter :) Vet inte varför jag missade att fota tårtorna, men här är de som hon gjorde till min systerdotters dop.

Fyra tjockisar va vi på dopet. Det va en bebis som skulle komma i feb, två i mars och en i maj. Denna vår blir det babyboom igen! Jätte kul!


Typiskt

Vi skulle ju på Philips dop imorgon och äta Hannas goda fika.
Å då får Maximilian feber efter halva dagen på dagis. Typiskt.. :(
Sambon blev sjuk på onskvällen och varit hemma tors, fre. Å morfarn va här på tis å blev sjuk samma kväll. Bara jag kvar.

Jag hade så gärna velat gå på dopet å träffa alla trevliga människor. Sa lite fint till sambon: -Å så synd att du å M är sjuka. Fast jag är ju faktiskt inte sjuk *blink, blink*
Nä, ska inte överge sjuklingarna. Vi ska mysa å kramas så mycket det går!


Kan det vara en hen?

Besöket hos Mvc gick bra. Även denna lilla bubbis går exakt på cm på veckan. Dock så är hjärtljuden runt 150, vilket Barbro sa är typiska tjejhjärtljud. Hmm.. Det kanske är därför vi inte kommer på det där perfekta pojknamnet. Vem vet. Dom kanske såg fel på ul. Oavsett om det är en pojke eller flicka så mår och växer den som den ska.

Hämtade ut en sån Babybox på babyproffsen me. Men lite tråkigt innehåll den här gången. 4 blöjor, ett minipaket våtservetter från pampers. Schampoprov från head and shoulders. Alwaysbindor och skedar från hipp. Trodde att det skulle vara lite mer nyttogrejer. Har för mig att det va vanishprov, nappflaska eller napp, blöjor och amningsinlägg. Men att man får lite gratisgrejer över huvudtaget är ju trevligt.

Har kollat ut va vi behöver köpa tills bubbisen kommer. Lite kläder, mest pyamasar. Ska försöka hitta en beg babybjörn och kanske en liten åkpåse. Vet inte riktigt om det behövs eftersom bubben kommer i slutet på mars. Men tänkte att man kan börja använda sittdelen med den i ganska tidigt å sen slänga på sig bärselen om Maximilian vill sitta i vagnen. Sen måste vi ju självklart ha en ståbräda. Men jag kan inte förstå varför Emmaljunga gör en modell till citycross och en till scooter. Hur stor skillnad kan det vara?! Vill ju kunna variera. Hörde med dom på babyproffsen att det finns universalbrädor, men vet inte om dom är lika bra :S Någon som har erfarenhet av dem?


Kväller

När jag kom hem hade sambon i vanlig ordning lagat mat. Blir ju så eftersom jag är hemma runt 19:15. Men en liten bonus va att han även hade gjort kladdkaka. Bästaste älsklingen <3 Stjärna i kanten på det!

Imorgon har jag och Maximilian fullt upp. Jag ska till tandläkarn vid 10 och MVC vid 11. Hade för mig att det va 11:30. Men det är väl gravidhjärnan som är förvirrad som vanligt.
Så ska jag förbi lampaffären å se om vår vardagsrumslampa kommit in. Sen till babyproffsen för att hämta ut sån gratis gravidbox.


Nattningar

Måste vara en utvecklingsfas som Maximilian är i nu. Oavsett vilken tid eller hur trött lillplutten är, så tar det minst en halvtimme att få honom å somna.
Vi kör inte 5 min metoden och skulle aldrig göra det. Känns som barnplågeri att låta barnet gråta sig till sömns av utmattning.
Va spelar det för roll egentligen om barnet somnar på 5 eller 20min. Det är ju bara att se till sig själv, inte tar det alltid lika lång tid för dig att somna.

Bättre att dom somnar lugna och trygga. Men ibland vill jag bara säga: -Ligg still å SOV!!! :)

Sen vi flyttade till nya huset har han bara sovit 3 hela nätter i sin säng. Han somnar alltid i sin, men kommer till oss efter halva natten. Men nu inatt sov han hos sig. Å då vaknar jag flera ggr å blir lika förvånad över att han inte kommit in. Saknade honom faktiskt lite.


Cravings

I början av graviditeten va jag sugen på citronvatten och riktigt sura clementiner. Sådär sura att det börjar svida på tungan och läpparna. Men jag tyckte att det va as gott!

Sen har det varit ganska lugnt.
För några dagar sen börja jag äta yoghurt och fil. Är sugen på det där syrliga. Kan hälla upp en tallrik på kvällen å bara goffa :)

Med Maximilian va det mannagrynsgröt. Kunde nästan äta det dygnet runt. Å innan grav hade jag inte ätit det sen jag va barn.
Konstigt att man kan bli så supersugen på något så helt oväntat.


Rullar fram

Så va vi inne i vecka 29. Swochhhh, så fort det går. Så som det går med namnvalet just nu så blir det antingen Lillebror eller Inge :p

Jag och Maximilian tog en uppfriskande promenad till Ica på fm. Handlade dop och kalaskort.
Ser fram emot att träffa massa trevliga människor i helgen och äta smarrigt fika.

Det va tydligen hårt för sambon att jobba idag. Va visst en liten som tyckte att han skulle vara vaken mellan 4 å 5 imorse.


Slutspurt

Rackarns va skönt det har varit med all ledighet. Jag har verkligen njutit av all tid tillsammans med sambon och Maximilian.
Arbetsveckan börjar på tis, så då blir det bara en kortvecka. Helt ok :)

Ikväll kommer svärföräldrarna över hit på middag. Blir lasange till varmrätt och en klassiker, pannacotta, till efterrätt. Ska bli både trevligt och smarrigt!


Sluta prata mamma

Det är Maximilians standard kommentar nu mera. Vet inte va han har fått det ifrån. Men det är lite roligt med alla nya saker han gör å säger. När han dricker ska han hålla glaset med bara en hand, samtidigt tittar han på mig och säger: -Såhär.
Vill inte, kommer oxå titt som tätt.
Sen kan det komma en smäll eller klösning som från ingenstans. Säger alltid att det gör ont och att han måste säga förlåt och ge en kram. Vet inte om han tagit vara på det och utnyttjar det lite. För ibland kan det väldigt fort komma ett förlåt och en puss o kram. Nästan direkt efter att han gjort det.
Känns som en början till 2års trots. Iaf så testar han gränserna på en helt ny nivå nu. Å så underbart ;)


Torsdag

Om magen är så här stor nu, hur kommer det va om 10 v. OMG!!! Har glömt hur baotastor den är när det är dags.

Till middag får vi hemgjord Pizza. Det är en pizza under all ost, lovar! Sambon och Maximilian va det som bossade över osten, jag sa stopp när dom lagt på hälften av det här. Ingen som lyssnade..


RSS 2.0