Play date

Vi mörsade in till byn för att möta upp L å Amanda för en liten promenad. Vi tog en sväng runt kvisthamra å sen till öppna förskolan. Super trevligt! :) < br /> Det va sista gången vi gick på mini-bäbis-tiden 0-8mån. Inte bara att M har blivit för gammal. Men han vill röja runt så mycket å småttingarna är ju så ömtåliga. Allt ska han ställa sig mot å känna på!


Storslagna planer

Skönt att Maximilian började morgonen med att köra en Edward scissorhand på mig i pannan. Sambon frågade vad jag gjort, ser ut som någon grävt ett hål. Mmm.. Det va inte skönt. Jag klippte endå naglarna på honom för nån dag sen bara. Lilleputt har börjat bli så hårdhänt. Alla pussar tex avslutas alltid med en liten tugga.

M fick en super snygg tröja av farfar igår. En harly Davidson med döskalle, ganska så hård ;)

Ikväll är det möte med banracing teamet. Ska bli spännande!


Livgardet kungsängen

Nu sitter vi i bilen hem efter en heldag på livgardet. Maximilians farbror ska åka ner till afganistan å göra militärtjänst i 6 mån. Jag tycker dom skulle kunna klara sig utan honom...men men.. han har bestämt sig å så e d bara.
Idag hade dom en anhörigdag. Visade runt på området, visade upp fordon dom har där nere, pratade om landet hur det är, va dom ska göra mm.

Sambon gick miste om hela dagen. Han ligger hemma med feber...nära döden ;) Så jag å M åkte med halva Öhman släkten å hade en super trevlig dag, med finaste höstvädret!


Här sitter jag å har fredagsmys ensam..

Sambon kom hem tidigare från jobbet, helt sänkt. Feber å ont i halsen. Åh nej, vi har ju precis blivit friska från förra omgången :( Så efter middagen gick han å la sig, innan Maximilian tom.

Nu sitter jag här framför tv:n helt själv med lite choklad å väntar på att Idol ska börja. Lite skönt faktiskt ;)


Förberedelser

Jag tyckte det nyss va sommar å nu är det inte ens 2 mån kvar till jul, det går ruggigt fort.
Ska strax sätta mig vid datorn å börja förbereda årets julklappar, i år blir det lätt :) Bara Maximilians kusiners klappar som är kvar sen.

När sambon kommer hem ska vi mörsa in till ntje å välja ut en kamin till huset :) Känns lite lyxigt å få en ny!


Regn regn regn

Inte så inspirerande väder idag :( Jag föredrar dom höstdagarna som har lite sol, att det inte är så varmt gör inte så mkt. Men det här är ju helt bedrövlig deprimerande...

Det blev en tidig morgon. M vaknade 05:45 å ville inte somna om. Bara upp å hoppa. Fördelen med att gå upp så tidigt är ju att man har en hel del tim att fylla med massa nyttiga saker. Idag blev det tvätt, diskmaskin, tända brasa i kaminen å lite annat smått å gott. Passade faktiskt på å ta en liten tupplur när M sov på fm, skönt :)


Jag vann :)

Tillslut vann jag en budgivning. Blev en brun söt liten mysfleece för 150 spänn. Tokbra! :)

Å jag handlade 2 par tosser oxå idag på Åhléns, å lite andra kläder. Dom hade rea på lite kläder bl.a. dem å jag vet inte vad som hände i kassan.. killen blev väl förvirrad eller något för när jag tittade på kvittot när jag gick så hade jag inte betalat för några av tosserna alls.. han hade dragit av båda två fast d bara skulle vart för ett par.. TACK! :)


Helt galet

Allvarligt! Jag har försökt å buda hem en pop fleeceoverall på tradera. Men det gååår inte. Folk är som galna! Sista minuten kör dom på som bara f**n å jag hinner inte med :( Jag VILL ju köpa en men det går ju inte. Någon som har en till salu i strl 74/80??


Helt slutkörd

Igår flyttade lillasyster. Förhoppningsvis va det sista flytten på ett bra tag. Har blivit 5 flyttningar på 3 år..omg.. Sambon hjälpte till å flytta å jag å Maximilian fick sällskap av Gabriela :) Hon kom redan kvart i åtta på morgonen. Frullen blev hektisk. Mata M med gröt, bre mackor till Gabbe å få i mig något själv. Gabbe åt snabbare än blixten å jag trodde hon skulle äta oss ur huset! Samtidigt sitter M å vill att jag bara ska trycka i honom tuggorna non stop. När dom va mätta, nöjda å avtvättade såg jag att jag hade halva tallriken med yoghurt kvar..puh.. När jag röjt undan allt klädde vi på oss å gick ut. G sprang runt å klättrade på bergen å hade jätte skoj! M satt i sina galonisar å kunde typ inte röra sig, han provade å krypa iväg en gång inne, men råkade dyka i golvet med näsan först. Efter det försökte han inte ens mer.. stackarn.. :( Sen va det mellis, blöjbyten, försöka få en å sova medans den andra frågar va jag gör 1000ggr (men hon va jätte duktig å snäll den mesta tiden :)) försöka få d andra barnet att sova, men hon vägrade. Lunch, blöjbyten, leka, packa, påklädning å sen vid 16 åkte vi till det nya huset!
Det va en härlig dag, men jag sov ganska så gott sen :)
Idag har vi haft storstädning dammsugit, skurat, putsat fönster, plockat undan utemöbler mm. Sambon å jag passade på å ta en power nap när M sov middag. Skööönt!

Nu blir det t'e å negerboll!


Jag förstår inte

Redan när Maximilian va typ 5-6 mån så sov han bara 2 ggr per dag. Nu är han snart 9 mån å i en vecka nu har han fått för sig att sova en gång om dagen från typ elva till ett, halv två. Helt galet... Ska det verkligen vara så? Alla sa jämt, redan från början. Små bäbisar sover jätte mycket. Men inte min lilla kille, om man sover kanske man missar något ;) Idag sov han 2,5 tim i vagnen (bilden är gammal)
Nu ska vi kika på bilar 2 :)


En underbar morgon

Maximilian sov till 07:10 utan att vakna en enda gång, det va riktigt skönt! Har precis tänt en brasa i kaminen å nu ska vi äta frulle. Vädret ser ut att bli riktigt bra oxå, blir en prommis om en stund. En bättre start på dagen än så här kan man inte få! :)


Uppsala

Efter frullen åkte vi till Uppsala för att träffa Ida :) Vi tog en promenad ner på stan för att käka lite lunch å kolla i lite affärer. Jag är verkligen helt sämst på att hitta i Uppsala. Tur att Salle bodde nära stora vägen. Det e typ den me alla trafikljus jag kan, å han bodde nära den. Sen när vi gick ner på stan svängde vi lite här å där, sen va jag lost..
Det va super mysigt att träffa ida å hänga en hel dag! Blir inte så ofta eftersom vi bor en bit bort från varandra. Men det kan bli ändring på :)


Förvirrad

Det va ju på torsdag vi skulle till Ida, inte i morgon. I morrn ska vi ju på konsert på berwald hallen. Min minsta kusin Isabell har börjat på adolf fredriks musikskola å dom ska sjunga där. Pappa ska va barnvakt till M. Nu har han börjat ställa sig upp på fötterna me! Han hjälpte mig plocka ur diskmaskinen :)


Mums till middagen

Idag har vi haft en lugn dag. Brukar vara Babysim på tis, men vi har en veckas uppehåll sen börjar kurs 2. På den ska Maximilian lära sig dyka! Så vi satsar på att göra en svin god middag.
Blir stek gjord på innanlår (väldigt mör del) å sen ska jag göra antingen rotmos eller blomkålsmos. Vet inte vilken än. Men det kommer säkert bli smaskens :) I morgon direkt efter frullen åker jag å M till Uppsala för att träffa min bästis Ida. Ska bli mysigt, va ett tag sen vi sågs.


Fotografering

Idag va vi på fotografering på öppna förskolan på fm. Maximilian brukar va jätte lätt att le å få bra bilder på. Men nu så körde han poker face, vägrade le, jag fick kittla honom så kom det tillslut fram ett litet smile. Nu sover snuttisen å jag ska städa lite, vi ska få besök. Sen ikväll är det ridning.


Fullt upp

Här kommer lite bilder från lördagen. När vi kom hem till svärisarna så tog sambon med sig Maximilian hem, å jag åkte med svärmor upp till Hedemora. Blev sängen direkt. Vaknade vid 7 av att tuppen gal. Vi körde hårt å styckade snabbare å effektivare än någonsin. Vid lunch va vi klara å hade packat in köttet i bilen. Blev lax som alltid när vi kör köttstyckning :) sen bar det av hemåt. Blev väl en sisådär 120 mil den här helgen.


Ge inte upp

Golfen tryckte ur sig kylarvatten å va helt okörbar. Men corradon hittade dom att det va soppapumpen som va paj å hade sprutat in helt galet mycke bensin, där av den dåliga gången å oförklarliga soppatorsken. Tur att golfen hade lika dan pump som gick att sno. Sen va det bara å tuta å köra! Octavian gick riktigt bra. Efter en chikan när man låg på tvåan så va det bara å trycka fullt så spann det å drog iväg som bara den. Den motorn i corradon, det blir grejer det! Fick åka med Anders en sväng, har en bit kvar till hans tempo å farter. Men det va inte slut på alla händelser. När vi kört ca 2 timmar hemmåt så hängde corradons avgassystem halft i backen. In vi Nyköpings bron, fram med domkraft å preppa. Sporadisk lagning med spännband in genom bakluckan. Nu håller vi tummar å tår för att vi kommer hem utan mer äventyr! Tur att alla bara skrattar åt allt som hänt idag :)


Gick både bra å dåligt

Det va inte bara soppatorsk på corradon. Vi tanka i å åkte sista biten ner. Alla 3 bilar stod uppställda i pit stop delen å körde ut. Men efter bara 1,5 varv började corradon rycka å hacka. Jag åkte med sambon i corradon. Vi fick en yber sladd i en kurva å hamnade åt fel håll helt oväntat. Vi lyckades rulla in till kanten, men fick inte igång bilen nå mer. En lastmaskin med en typ skit stor stekspade kom å vi rullade upp bilen på stekspaden som satt där skopan brukar sitta :) Det va lite läskigt när han hissade upp oss å det gungade som på sjön när vi åkte. Efter en liten bit såg vi min pappa stå nåra kurvor bort med golfen rykande från motorn, oj då... Motorn hade skurit å vi hade snurrat pga av att han hade läckt glykol i den kurvan. 2 av 3 bilar trasiga på 2 varv, hoppsan. Bra där!


Vägen ner

04:20 ringde klockan för uppstigning. Målet för dagen är att åka ner till Mantorp för track attack. Vi står nu vid kanten av motorvägen pga ett oplanerat stopp. För en liten stund sen stannade vi för att tanka octavian. Men nu står vi stilla för att corradon helt plötsligt dog, förhoppningsvis bara soppatorsk. Mätarn gör lite som den vill... Det måste ju va lite spänning, 55min kvar av besiktningen..d e lugnt :)


Underbara barn

Sitter i bilen på väg hem från underbara barn mässan. Vi va där vid halv tio å åkte hem vid tre. Låång dag. Vi tänkte att vi inte skulle behöva trängas så mycket om vi va där tidigt, tyvärr va vi inte ensamma om den iden.. Men vi kämpade på å besökte så mycket montrar det gick. Tiden gick fort å vi skulle in en snabbis på villa å hem mässan oxå. Fast vi gick så många tim så kändes det som om vi inte hann se allt på underbara barn å inte ens hälften på villa å hem. Nu skyndar vi hem, byter bil å åker ut till älmsta för att äta å lämna Maximilian.


Snorgroda

Hualigen. Hela huvet känns tjockt, jag har sovit uselt å Maximilian är inne i en kink å klängfas plus att han är lite snuvig. Inte den bästa kombon. Vi gick upp vid halv 7. Han va yber pigg å jag orkade inte med att kämpa med att få honom att somna om. Den senaste veckan har det tagit typ 30-40 min å få honom å somna både på dagen å kvällen, sen har han vaknat ibland efter att bara ha sovit en tim å håller igång minst 1,5-2tim tills han somnar om. Ska bli riktigt skönt att han ska sova hos farmor å farfar på fredag. Blir inte mycket sovmorgon för oss, uppstigning vid 5 för att åka till Mantorp. Men vi får sova utan avbrott en natt iaf.


Jag vägrar

Pappa skulle ha varit barnvakt till Maximilian en stund idag medans jag opererade bort en visdomstand. Men så ringde dom igår å ställde in tiden å undrade om jag ville komma på måndag igen... Typiskt. Inte direkt så jag kan få barnvakt mitt på dagen bara sådär. Men eftersom pappa va ledig så hängde vi med honom endå. Blev lunch på stan å ett sparkonto till Maximilian, mycket bättre än tandläkar besök :) Men så va det en dålig sak oxå. Både jag å lill M har fått lite snuva i vä näsborre.. Knasigt. Å det killar lite i min hals. Det går ju inte, vi ska ju på underbara barn mässa på fredag. Trycker i mig satsumas, honung å gurglar saltvatten. Jag vägrar bli sjuk.


Vem är du?

Igår va vi på BVC för info om hur man bäst tar hand om sitt barns tänder. Där träffade vi en Klara som bara va 4 dagar yngre än Maximilian å hennes mamma. Mamman började prata med mig som om vi träffats förut å kände varandra lite grann. Jag fatta noll. Tänkte hela tiden. Vem är du? Super trevlig tjej, vi ska träffa dem någon dag för play date :) Men va pinsamt om jag inte kommer på vem hon är å hur jag känner henne. Jag kan väl inte fråga. Hur vet du vem jag e? Eller? Måste rota långt in i hjärnkontoret. Maximilian använde mig som tuggleksak å klätterställning. Är det det enda sättet jag kommer få pussar å gos på nu?


Avslutning

Idag va det avslutning på babysimmet. Vi fick göra va vi ville å även prova att bada med flytväst. Bebbarna asså ;) efter det hade vi en gemensam lunch, super trevligt! Nästa kurs ska det bli dyk. Spännande!


Häst eller älg?

Idag va det första dagen på älg jakten . Så det va full reflexmundering på. Vill ju inte bli förväxlad med en älg när skogarna är fulla med skjutgalna jägare. Efter bara en liten bit vände Hanna tillbaka med Mysak, han kändes inte fräsch i benen. Vi fortsatte vidare å när vi vänt å skulle hem igen trodde jag att jag satt på en ny häst. Fullt fräs hemmåt. Behövde bara sitta till för att fatta galopp. Härligt :) När jag kom hem satt Maximilian i pappas knä å läste Pippi. Såååå sött. Nu blir det te å macka.

Banracing bilen provkördes

Idag provade vi gatubilen inför lördag. Då bär det av ner till Mantorp för Trackattack. Äntligen ska jag få använda banracinglicensen. Vi blir sex förare å tre bilar. Golf II, corrado å en octavia rs. Alla bilar är pappa å anders. Man kan ALDRIG få för mycket bilar..hehe. Golfen är färdig racingbil å corradon å octavian ska byggas ihop till en. Dom har för mycket fritid... Jag vill bara köra :)Nästa säsong blir det ett team till Mellan Svenska Långlopps Serien. Här är nåra bilder från en tävling jag va me å skötte radion på, även det mantorp.

Styckning inbokat

Jag å maximilian hade en super trevlig dag igår med Cecilia. Gubbsen meckade bil å vi tog en sväng på stan å sen vidare genom parken å runt kvisthamra. Fick mycket inspiration från husen där :) Svärmor ringde oxå å bokade in köttstyckning i Dalarna. Har åkt dit i 3 år nu till hennes syster å köpit kött för ett helt år. Gjorde det tom förra året när jag va gravid. Inget för den känslige som inte vill få skit under naglarna. Man står i källaren å det kommer in ett helt bakben från en ko. Utan skinn å klöv så klart. Sen tas stora sågen fram å det börjar grovstyckas. Efter det läggs det upp lagom bitar på min skärbräda som blir allt från biffar, grytbitar, stekar å köttfärs. Roligast e faktiskt köttkvarnen, när den slurpar i sig bitarna man lägger i. Inget för det känslige. Men ska man ha ekologiskt å humant å även fam pris så är det så det går till.

Det går undan

Snart har halva oktober gått å då är det bara 1,5 mån kvar tills jag ska börja jobba igen. Lite blandade känslor. Roligt att träffa endel jobbarkompisar igen. Kul för sambon att få vara hemma med lilla sötmonstret :)Men hur kunde tiden gå så här fort?? Jag hänger inte med..ooaaaah. Maximilian kommer ju snart va 1år. Iof så kommer jag ju bara jobba 2mån å sen va hemma till slutet på sommaren, så mammaledigheten tar bara en liten pause :) Här är en bild från BB när Maximilian bara är någon dag gammal. Känns som igår.

Vill man, så kan man!

Har precis gjort en till sats med äppelmums. Hur lätt som hellst bara koka äppelklyftor i vatten å så i med lite kanel. Smaskens. Blev en liten burk till Gabbe oxå :) Jag tycker verkligen att det är värt att göra egen barnmat. Redan när Maximilian skulle börja äta smakportioner va jag helt bestämd på att jag skulle laga all mat själv. Jag vet vad som är i, kan göra vilken strl/konsistens jag vill å det är billigare. Från början va jag stenhård på att M inte skulle äta någon burkmat alls, men jag har vikt mig lite där. Ibland är man borta länge å en matlåda som är fryst blir inte så rolig i värmen, å ibland har man heller ingen tillgång till att värma maten. Så nu har M 8mån, ätit hela 2 burkar. Det tycker jag e ganska bra jobbat! Behöver ju inte bli värsta avancerade maträtterna man lagar alltid å för det mesta nu så äter M samma mat som oss. Bara å skippa saltet i potatisen å pastan å sen ta hans mat innan man kryddar till resten av fam. Hur enkelt som hellst. Å om det är något vi äter som inte han kan käka så blir det oftast minst 2 matlådor vid varje barnvänlig måltid. Inga konstigheter liksom!


Helt slut

Vaknade imorse av att mobilen ringde, det va syrran. Jag va försenad.. Vi träffades efter frulle å hektisk påklädnad i hamnen för att gå på marknaden. Planen va att gå direkt när det öppnade på morgonen. Tyvärr va vi inte ensamma om den tanken. Efter inköp av brända mandlar, t'e, vantar till M å lite munkar så va tålamodet borta å vi åkte hem till oss för lunch. Gabriela å Maximilian leker jätte bra tillsammans, så roligt att se :) Strax före 5 åkte syster för att göra lite ärenden. Gabbe å ailis fick vara kvar. Barnen va snälla, men jag blev helt slut iaf efter middag å massa lek. Vid 7 kom syster, J, pappa å Viran. Dom åt medtagen middag å fikade lite. Sambon fick hjälpa J med bilen, det lyste någon konstig lampa ;) Pappa konstaterade kylarvätskebrist å sambon fick fylla på. J är inte bäst på bilar, men väldigt duktig på datorer :p Blev en späckad dag som vanligt. Nu ska jag däcka i sängen!


Mammaledig, nja..

Mamma har jag nu efter ett tag förstått jag blivit. Men så mycket lediga är vi inte, fullt upp hela tiden tycker jag. Tur att det är så skojiga saker vi är upptagna med :)Om vi har en dag som inget är planerat på så tänker jag, jaha va ska vi hitta på idag då? Är jag skadad eller vad ;) Vi började med babysim i vanlig ordning på tisdagar. Det som inte va i vanlig ordning va att vi fick sällskap av Oma (mormor). Hon va fotograf, men filmade mest. Vi gjorde en as cool sak med bebbarna. Man tog båda fötterna i en hand, skakade lite i fötterna så blev benen stela å jag kunde lyfta upp Maximilian ovanför vattnet med bara lite stöd under armhålan med andra handen. Sååå häftigt. När det va slut åkte vi till gammel Oma å Opa i täby, fikade lite å hade det mysigt. Fick med en stor hink med äpplen av morfar å mamma hade med sig typ 5-7L kantareller. TACK!!!

Sopplunch

Förra inlägget skulle egentligen lagts in igår, men appen krånglade så det blev idag istället. Blev en hektisk men trevlig dag idag! Frida sms:a å fråga om vi skulle ses, så jag å Maximilian åkte till henne direkt på morgonen å åt frukost där :) Efter det skyndade vi ner på stan för att möta upp syster å barnen för att gå på sopplunch på Roslagens sparbank med lite olika föreläsare. Det va super smarrigt! Man kan sammanfatta lunchen med att det bästa för familjen är att gifta sig, kapitalspara till barnen å äta ekologiskt. Blev en sväng på stan å handlade fleece byxor å tröja till M som han kan ha under regnstället. Mötte upp sambon å bytte bilar så åkte han hem med M å jag åkte till stallet å red. Bra dag, men hektisk :)


Äppelmums

Vi va ute hos M:s farmor å farfar idag. Gick promenad å hade det mysigt. M fick galonställ av bästa farmor :) självklart skulle han provköra det, men vi hade inte med nåra skor, bara mockasiner. Så vi fick improvisera å gjorde engångs gummistövlar. Farmors raggsockor å fryspåsar över det! Hur bra som hellst :) sen bar det ut i trädgården. M kröp runt å hade jätte skoj. Jag plockade lite äpplen å självklart så fick M ett att äta på.


Racerbåtar för hela slanten!

Idag va det båtåkning/körning som stod på schemat. Hade inte kunnat vara så mycket bättre väder än så här. Helt underbart, men lite väl platt för offshorebåtar. Hade vi fortf hållt på med rundbana så skulle det varit perfa. 3 ekipage va det som tog sig till Håtö för en liten höstavslutning. Pappa med W-60, Stefan å Hanna med en Thundercat å Henke med en enskrov A. Först fick jag sitta bakpå när pappsen körde. Jag va livrädd. Men så bytte vi å jag fick köra, MYCKET bättre :) Va tydligen inte så långt ifrån toppfarten, kul :) Jag körde iaf fortare än Stefan å det va ju det viktigaste, haha ;) Det va nåra andra där oxå å provade W-60:n. Klassen är ny för i år. Å dom funderar på å börja köra den. Minsta katamaranklassen nu är W-150 å det går ganska fort å är rätt dyrt att börja med. Den klassen va farsgubben föresten oxå med å startade för ett par år sen. Duktig han :) Fick åka med Stefan i gummitutten, jäklar va det går att åka i vågor å svänga som en rundbanebåt med den. Helt galet. Jag förstår att det är många som åker det å tycker det är roligt! Det va helt enkelt en svinrolig dag!

RSS 2.0