Härliga ledighet

Snart är vi uppe hos mamma igen. Har saknat min lillfis.

Tackar Göteborg för den här gången. Stan bjöd på regn, shopping, god mat, bio, hotell, blåst mm. I det storahela har vi haft det riktigt bra! Undrar när vi har möjlighet att göra något liknande igen? Om sisådär 7 mån tippar jag på, kommer inte bli lika lätt när man har två som en.

Passar på att önska alla ett gott nytt år och hoppas ni får en trevlig nyårsafton! KRAAAM


En kväll på stan

Nu är vi redo för en kväll på stan. Bara vi kommer rätt med spårvagnen :)


Minisemester

Har precis kommit tillbaka från bubbelbadet. Ganska så skönt! Checkat in på scandic hotell i Mölndal.

Igår kom vi ner hit till Göteborg. Slängde in packningen i Johan och Malins lägenhet och drog ner på stan.
Svidade om och på med de nya skorna. Kanske inte den bästa idén jag kommit med..
Efter ett par tim på stan tänkte vi att det skulle vara najs att gå på bio. Det tänkte tydligen flera. Fanns 1 biljett kvar till Skyfall. Bokade till idag, då fick vi sitta på rad 2. Annars fanns det inga platser brevid varandra.
Älsklingen fick välja mat å då blev det Texas Long Horn. Kött å potatis, det är mat för en karl ;)

Sen va jag helt död i både fötter och höfter. Hade tänkt att gå på ett ställe å äta efterrätt, men efter 40 min irrande tog vi bussen hem istället. Blev en bra kväll endå. Tror bara inte riktigt att jag förstått att vi kommit så långt i graviditeten (imorgon v 28) så jag kör på som vanligt tills jag däckar :p

Nu myser vi lite och väntar på att klockan ska bli 5, så tar vi bussen ner på stan å ska käka tapas å sen bion!


Det drar ihop sig

Min arbetsvecka börjar och slutar med en fredag! Härligt! Så skulle alla veckor vara :) Jobbar igen den 8 januari, skönt.

Maximilian är hemma å myser med morfar idag. Tror dom skulle åka till syster å leka lite med kusinerna en sväng.

Lagom till sambon slutar så kommer Maximilian och morfar dit. Sen åker dom vidare till mitt jobb.
Det va riktigt bra att vi har julöppettider på jobbet nu. Kommer vi iväg vid 16 istf 18.

Typiskt..
Min lunch börjar närma sig slutet och nu börjar På rymmen med Pippi Långstrump.


Tack tomten

Både jag och sambon fick massa presentkort i julklapp. Så igår gjorde vi en sväng på stan för att se om vi kunde hitta några fynd. Och det gjorde vi!

Blev ett nyckelskåp till hallen från Mio, en lampa till sovrummet och till sist ett par supersnygga skor till mig från skoman.


Victoria Secret Fashion Show

Det är verkligen en av höjdpunkterna att kolla på under julen. Riktigt coola underkläder och alla är ju så glada och snygga. De flesta ser faktiskt heller inte ut att vara sjukt smala.
Tänk att få ha något så snyggt på sig! Å då menar jag hela outfiten inte bara bh o trosor. En liten diamant bh å sånna fina ängelvingar :)


Dan före dan

Kom på för en stund sen att jag hade några paket kvar att slå in. Trodde att allt va klart, men icke.

Har valt ut ett paket som Maximilian ska få på morgonen imorgon. Klart killen ska ha ett morgonpaket!

Sen är det bara att vänta in halva tjocka-släkten.
Blir till att fira med sambons fam imorgon och min pappa övermorgon.
Å i år blir det lite som tomten är far till alla barnen, hehe :)


Preppat inför 30års kalas

Imorgon firar vi älsklingens 30års dag! På dagen kommer släkten och på kvällen kompisar.

Jag och sambon är helt slut efter alla förberedelser. Gjorde 14 pannacotta, 2 stora potatisgratänger, marinerat 3 fläskytterfileer, 1 julskinka (som bara är till oss) och skagernröra till 14 förrätter.

På väg hem från jobbet hämtade älsklingen upp tårtorna och chocolate chip cookies hos Hanna. Dom såg ut att vara galet goda. Blir nog ett lite smakprov av kakorna nu! :)

Resten av fikat har vi bakat förut, så det är bara att ta fram allt imorrn ur frysen å langa upp på faten.
Ska bli kul med kalajs!


Världens bästa Pappa

Fyller 30 år idag! Hurra hurra hurra! Älskar dig mest i hela världen hjärtat <3


Snart långledig

Att jag jobbade lördagen som va, blev ju supernajs ur ledighetssynpunkt. Jobbar bara idag å sen är det lång julledighet!

Ska bli så härligt att vara hemma och julstöka. Måste klura ut någon extra smarrig middag till imorgon när älsklingen fyller 30. Ska bli en riktig myyysmiddag!

Jobbar igen sen den 28, men bara den dagen. Direkt efter jobbet åker vi ner till mamma. Dan efter är Maximilian kvar och vi åker vidare ner till Göteborg. Ska bo på hotell å ha det bra. Sen åker vi upp igen till mamma, firar nyår och är där ett par dagar. Ååh va jag längtar!


Hej hopp

Så va vi inne i v 26. På torsdag ska jag till mvc för första gången sen inskrivningen.
Ska bli roligt att träffa Barbro, mäta magen och höra på hjärtljud.


Tredje advent

Fredagen bjöd på julbord med sambons jobb. Vi va på Johannesbergs slott. Maten va bra och efterrätterna va gudomliga. Vid sånna tillfällen är det bra att ha en bebiskula, kan man skylla på den när man goffar i sig och magen börjar puta ut :)

Lördag jobbade jag mellan 9-13. Gick bra. Mötte upp sambon å lillsnuttis i norrtan. Vi lyckades handla dom sista julklapparna. Det va till farfar, farmor och morfar. Pappor är svåra att handla till.

Till middag skulle vi äta tacos. Det gick bra fram tills att sambon precis hade slängt i köttfärsen i stekpannan. Då gick strömmen... Typiskt.
Vi plocka ihop alla tillbehör, köttfärsen, å satte oss i bilen. Åkte till svärföräldrarna, lagade och åt maten där. Va gör man inte i nöd!

Idag har jag slagit in julklappar för fullt. Till mellis gjorde jag smoothie baserad på frysta bananer och blåbär. Pressade i clementiner å sen lite vaniljyoghurt. Blev super smarrigt!
Sen skottade sambon snö. Jag å Maximilian åkte pulka och byggde en snögubbe som M välte.
På em kom Anders och hans tjej på fika.
En riktigt fullspäckad och trevlig helg helt enkelt!


Tittar ut

Det ser ut att vara ganska härligt ute. Tyvärr inget för en febrig/hängig liten kille :(
När han själv säger att han vill gå å sova sängen, då vet jag att han inte är riktigt ok.

Har märkt att den där lilla kulan börjar bli större. På måndag går vi in i v 26 och jag är inte lika smidig som jag skulle vilja vara. Satt å åt lunchen i soffan, blev tvungen att sätta mig rakt lite då å då för att magen kläms ihop. Å värre kommer det att bli..

Ikväll ska jag å sambon på hans julbord. Det är på Johannesbergs slott. Ska bli trevligt och förhoppningsvis väldigt gott! Farmor å farfar ska komma hit å ta hand om lilla skrutt. Han är mycket bättre idag, så det kommer inte bli några problem å lägga honom ikväll.


Lucia

Typiskt att lilla M skulle bli sjuk lagom till lucia. Han har ju varit så duktig å övat på alla julsånger. Vi har fått höra allt från tipp tapp


Min kära lilla ponny

Hittade en bild på mig och Zick-Zack från Solvalla. Kan ju säga att preja andra hästar är ingen bra idé om man inte kan springa om dem. Men det provade han på :)

Hemma vab

När jag lämnade Maximilian imorse på dagis va han sitt vanliga glada jag. Sprang in, satte sig och började äta frukost.

Jag jobbade i 45min sen ringde dom å sa att han fått feber. Tydligen flera barn som fått högfeber, bara helt plötsligt.
Dom hade suttit vid samlingen och sjungit, men han satt bara. Ville inte sjunga och göra rörelserna. Då förstod dom att det va något som inte va rätt.

När jag kom å hämtade honom hade dom bakat pepparkakor för morgondagens lucia.
Dom satt med långbord i stora rummet, både stora och lilla Björn och åt jullunch. Jätte mysigt. Maximilian satt i en frökens knä å drack mjölk. Han hade inte velat äta så mycket, lite julskinka å nån köttbulle.

Vi har 3min hem med bil och han lyckades somna på den vägen. Nu ligger han nerbäddad och sover sen en stund tillbaka. Hoppas sömnen gör honom gott.

Sorgligheter

På väg hem från jobbet ringde min mamma. Vi pratade om lite allt möjligt innan hon sa att hon ringde för att berätta att Zick-Zack börjar bli gammal. Han är vår fina lilla schettlandsponny som vi haft sen jag va 7år. Han har lärt mig allt jag kan om rodeo, ramla av på de mest fascinerande sätten å till slut kunna sitta kvar.
Senast jag hoppade/skuttade med honom lyckades han kasta av mig, det va för ca 3-4 år sen. Haha!
Jag har tävlat en hel del med honom, både hoppning och trav. Inte en enda hopptävling har jag genomfört utan att ramla av, helt otroligt. Å då behöver det inte vara på banan. En gång skulle jag hoppa upp å slängde över benet, men då fanns det ingen häst kvar där. Busigaste hästen i världen :)

Men nu har han börjat magra av och äter dåligt. Veterinären ska komma dit och kolla tänderna på honom så ska dom ta ett beslut utifrån det. Vi vill ju inte att han ska lida. Men jag har aldrig varit med om att avlivat något djur, så det här känns jätte sorgligt om det ska sluta så.


Äntligen

Funkar appen igen! Här kommer ett bildregn på helgen.
Maximilian va så duktig på att baka :)


Jag lever

Rackarns så dåligt uppdaterat det blivit här. Inte för attt jag inte har något att skriva om. Men jag är inte en sådan person som sitter mycket framför datorn förutom på jobbet då.. Och appen har inte fungerat på bra länge så det är därför det blivit såhär..

Vi har iaf haft en kanonhelg me julbak, middagsbjudning och julklappshandling.

Det kommer bli en lång kväll..

Sitter fast på motorvägen på g hem från jobbet. Vi har åkt ca 100m på 1tim. Undrar om jag kommer får spendera natten i bilen. Har halv tank, skönt!

Jag hittade faktiskt 2 clementiner i väskan när jag rota lite. Sen hade jag med mig min em mackor som jag åt vid 4. Tur att man är noga med mellisarna som gravid. Nu klarar jag mig ett bra tag :)

En polisbil trängde sig precis förbi i kön. Undrar va den kan hjälpa oss med..

Ingen som är ute å åker skoter och har vägarna förbi här?! ;)


Snökaos

Det snöar från vänster här :) Hualigen vilket snöoväder det är. Tog 1,5 tim att åka till jobbet idag.

Imorse när vi skulle ta oss in i bilen så gav jag upp när jag såg vallen på M:s sida som va upp till handtaget. Han grät för att det yrde snö i ansiktet å jag tänkte bara; snöhelvete.. Pulade in honom från andra dörren i baksätet, inte smidigt. Hoppade in, det va bara vall på andra sidan bilen, körde gasen i botten så va vi ute på vägen. Bra med 4 motion :)
På dagis visste dom inte om dom skulle kunna komma ut med småttingarna idag.
Hoppas vädret är bättre hemma än här.


Lägg på en rem

Skrotar runt inne på lagret idag. Plockar delar för bilar som ska in i veckan. Ganska lugnt och skönt faktiskt, behöver inte ens svara i telefon.
Men det är bara en stund mitt på dan. Sen är det tillbaka till kaoset :)


Barnen i centrum

Vi har gått in i v 24 nu. Tiden bara flyger fram. Lillkotten är väldigt livlig, sparkar så det syns på utsidan av magen.
Maximilian brukar dra upp min tröja och pussa, krama och säga hej till magen. Så gulligt.

I helgen när vi va på julbord och 30års kalas, fick jag höra om flera par som försöker skaffa antingen första eller andra barnet. Det är inte alltid så lätt som man skulle vilja. Det kan ta lång tid, bli missfall och ibland måste man ta hjälp. Jag fick nästan dåligt samvete när jag satt där med min jäsande mage. Vill ju så gärna att alla ska få barn och uppleva den lycka som de för med sig. Jag blir så arg när man hör om de som inte skyddar sig och använder i princip abort som prev medel. Spec när det finns så många som nästan skulle göra vad som hellst för att få ett barn.


Adventsfika

Va konstigt det är att när man väl har barnvakt och får sovmorgon. Nä då vaknar man 7. Somnade iof om. Men vid nio va jag uppe och saknade min lilla kille.

Vi köpte lussebullelängd me oss. Han va hos min moster och dom hade både ridit och åkt pulka.

På em blev vi bjudna av pappa till tjejen på bullfika som även blev middag. Trevligt!

Mycket gofika idag!


Julbord

Har precis kommit hem efter en riktigt trevlig kväll. Blev först julbord på Waxholms hotell och sen 30års fest!
Bums i säng :)


RSS 2.0