Proppad vecka

Idag har grabbarna och jag varit hos min syster å kusiner å lekt. Blev en heldag med massa bus :)
William blev en Wilma bl.a. ;)

Resten av veckan är det fullt ös. Imorgon är det dagis och utvecklingssamtal. Onsdag Babymassage och efterkontroll. Fredag Föräldrargrupp.
Lite stressigt, men oxå väldigt kul.


Vissa föräldrar alltså..

Imorse när jag svängde in på parkeringen till dagis för att lämna Maximilian fick jag mig en riktigt märklig syn...

En stressad pappa kör fram till grinden, som är stängd pga att man inte ska köra dom sista 40m på vägen som leder till dagis utan parkera på parkeringen, bara typ matbilen å sånna som ska åka där. Sen kör han på grinden så den öppnas. Kör i ganska hög fart fram till gården, går in på gården, låter grinden till gården vara öppen när han går in och lämnar sitt barn.
Men hallå!!! Vafaan är det för fel på människan?
Att stänga grinden till gården är ju bland det viktigaste som finns. Vilken annan avd som hellst kan ju ha öppnat dörren å släppt ut sina barn utan att ha tittat om grinden va stängd. Spec om kl är 9 på morgonen.
Å om den stora grinden till infartsvägen va stängd å dom satt upp lappar att man inte ska parkera där finns det kanske en anledning till det..


Gröna fingrar

Helgen har gått i planteringens tecken. I fredags hjälpte Maximilian mig att plantera i den sista pallkragen. Vi satte gul, röd och silverlök. Planterade sallad, rädisor och morötter.

Sen igår fick vi för oss att åka å köpa aroniabuskar. Dom blir en häck på framsidan mot vändplanen.
Jag planterade även lite perenner i våra nya rabatter.
Idag fick Mattias ett körsbärsträd av min moster i försenad 30års present. Lite svårt att plantera träd i december ;)
Så det ska vi sätta ner imorgon.
Roligt när vi börjar få lite ordning på tomten. Det ser som mycket trevligare ut med lite växtlighet.


Min lilla fotomodell

Fick ett mail idag att William har valts ut till att vara en av babynords fotomodeller. Superkul!!! Får se om han håller med när det är dags.

För ett tag sen såg jag att dom sökte 4 barn som dom vill använda till fotografering av deras nya produkter. Så jag tog chansen att skicka in några bilder på William som passade i den åldersgruppen som dom sökte.
Företaget ligger bara 500m från där vi bor och fotograferingen skulle vara här i byn, så det är ju kanon!

Åh, nu längtar jag till den 4juni då det äger rum. Ska bli så spännande! Kanske blir en liten fotomodell av William och en stagemom av mig. Haha! Nä det tror jag inte.


Skogsutflykt

Direkt efter frukost packade vi matsäck och gick ut.
Vi gick ut på äventyr i skogen. Jätte spännande. Över allt såg Maximilian ormar, spindlar och björnar.
När vi tog av från grusvägen och gick in i skogen va M duktig och gick själv tätt bakom mig, lite för hoppigt för ståbrädan.
Efter en bit kom vi fram till en koja. Där tog vi fram fikat som M hade haft i sin rygga.
Jag har ryggsäck som Dora, sa han. Dom där tv-programmen förföljer oss tom ut i skogen :)
Igår va han kapten krok när vi lekte i nya lekrummet på Ålandsbåten.

Iaf, så satte vi oss och fikade vår mellis. William ville också äta i skogen.
Mycket spännande fanns att titta på tyckte M, fjäril, blommor, kottar, pinnar, myror, flygfän av olika slag mm.


Åka grävmaskin är grejer

Igår började vi fixa iordning här på tomten. Eller vi och vi.. Johan och Maximilian kör grävmaskin, sambon går som gubbe och jag och William tittar på.
Garageuppfarten höjs så det går att köra in i garaget. Det sätts ner grindstolpar och lycktstolpar och så grävs det ut och grusas där vi ska bygga altan.

I skrivande stund ligger jag å William i sängen, han käkar frukost, och Maximilian och sambon kör grävmaskin. Dom gick upp direkt när M vakna, vilket va vid 6, i med frulle å sen ut å köra.

Maximilian älskar att åka grävmaskin, sitter helt stilla och koncentrerad. Han kan utan problem sitta 1,5tim. Det första han sa igår när han hoppa in i maskinen va: -Grävmaskinen har ingen ratt.
Mycket märkligt tyckte han :)


Ostkaka med kokosglass

Det åt jag idag på väddö gårdsmejeri. Svingott!
Jag och B tog en långpromenad med lillbubbisarna. Då blev det vägen förbi där.

Hurtbulle som jag va så gick vi sen å hämtade Maximilian efter dagis med. Lika bra att köra på när man har ångan uppe :)


Knubbis bubbis

Igår va vi på bvc. William väger 5520gr och är 58,5cm. En stor liten kille.

Eftersom det va fredag så va Maximilian med. Han lekte med alla leksaker i hela väntrummet och la även ner dem i en dockvagn och körde runt.
La puzzel och byggde torn. Fick höra att han är väldigt tidig och utvecklad i sitt tal. Roligt att höra :)

På em åkte vi till barnens farmor och farfar. Maximilian lämnades för att sova där och jag å William åkte in till Norrtälje för en tjejkväll.

Nu sitter jag och pojkarna i soffan och myser. Vi väntar på att sambon ska komma hem. Han har varit i Västerås sen igår med jobbet. Dom har flugit flygplan. Kul!
Så fort han kommer hem ska vi iväg å käka middag med morfar å tjejen.


Trött, tröttare, tröttast

Jag förstår inte hur mycket en bebis kan sova. Så klart att det kan vara mest hela tiden i början. Men den här lilla killen blir ju 7veckor idag och sover som aldrig förr. Känns som om han sover 20tim/dygn. Nästan lättare att räkna hur många min han är vaken ;)
Maximilian sov inte i närheten av såhär mycket.
Man brukar ju säga att dom växer när dom sover och William både sover och växer som tusan. Måste nog försöka väcka honom nu så han slutar växa. Haha.


Vårvärme

Vi har varit ute hela dagen idag med undantag för lunchen. Det har krattats, isolerats, vattnat i potatislandet och mycket mer.

Jag fick tussilago av Maximilian som han plockat. Så fina :)


RSS 2.0