Ge all den kärlek du har

Som föräldrarledig är det en sak man har hur mycket tid för som hellst. Det är funderingar och tankar. Jag blir så fascinerad av att vi människor är så olika. Över allt så träffar jag föräldrar som gör helt olika med sina barn. Vissa vill inte amma, ger flaska direkt. Andra ammar tills dem är 5år. Endel lagar all barnmat själva, andra köper burk. När barnet ska sova körs det 5min metod eller så bär man barnet tills det somnat mm. Några barn börjar på dagis på ett års dagen andra går inte på dagis alls.

När jag gick på gymnasiet (för hundra år sen.. ;)) hade vi en gång en debatt om för eller emot att homosexuella skulle få adoptera eller ej. Halva klassen skulle argumentera emot andra för. Tillslut kunde vi inte stå för argumenten utan båda kom fram till att det inte spelar någon roll, bara man älskar barnet å ger allt man har. Kanske vore det bra om alla fick gå igenom ett lämplighets test oavsett om vi är straight eller gay. Barn som har föräldrar med missbruk eller våld skulle må f**n så mycket bättre med två pappor eller två mammor som älskar en istället för den dagliga skräcken över att komma hem å inte veta vad som väntar bakom dörren.

Barn är intensiva och krävande. Om du inte orkar med sånt så behöver du inte bli förälder, alla vill inte ha barn och det är inget fel med det.

Så vad spelar det för roll om du ger ditt barn burkmat eller ej. Bara du ger ditt barn all den tid och kärlek du har. För det är inte barnet som har valt att komma till den här världen. Det är du som har tagit det beslutet.


Babysim

Jag å William va på första simlektionen idag. Gick med Maximilian med och det va minst lika roligt som sist. Den här gången är jag lite modigare bara, jag visste ju inte att små bäbisar kunde så mycket bara man låter dem.

På lördag har jag bokat in ett litet jobbpass. Det ska bli så rackarns roligt, måste bara plugga in lite saker jag glömt bara.


Skruttisen

Igår va vi på Bvc, William är nu 68cm lång o väger 7960gr. Sen va det även dags för 5mån sprutorna, ingen höjdare. Skrek som en stucken gris å idag är han hängig å sover mycket. Hoppas det går över fort.

William käkade lite gröt imorse med, verkar gå bra.

Nä nu ska vi ut å kolla på pappan å storebrorsan när dom kör grävmaskin å planerar om på tomten.


Gaddar

Igår fick William sin första tand, hö framtand uppe. Inte konstigt att han varit lite kinkig närmaste dagarna. Trodde att han skulle vänta lite med sånt. Men han verkar ju ha bråttom så det är klart han ska få tänder tidigare än sin bror. Maximilian va 5,5mån å William är nu 5mån när första kom.

I morse fick han även smaka lite gröt och det gick hem, spottade inte ut något alls.
Jag har köpt hem ekologiskt smör, smörgåsrån, gröt, å sånt så vi så småningom kan börja lite med mat. Har inte bråttom alls med det, men nu har vi allt hemma så vi kan börja när det känns rätt.


Hänger inte med

Snart är vi inne på sista semesterveckan, det går i en ryslig fart.

I måndags åkte vi ner till mamma i kavlebron. Maximilian har ridit massor å jag en gång. Vi badade å hade det bra. Egentligen skulle vi åkt hem på ons, men passade på att gå till världens bästa kiropraktor, på tors när vi endå va där nere.
Så på torsdag dag va vi i Örebro på lek o buslandet, tydligen Europas största, å roligt hade vi, både Maximilian å vi föräldrar! Haha!
Sen iväg å knaka sambons rygg å min axel.

När vi kom hem, sent på kvällen, upptäcker jag att det är reggaefestival på furuvik som vi planerat att åka till med kompisar, sen två mån. Så vi planerade om å drog till Eskilstuna zoo istället.
Det va toppen, bra lekställen, god glass, lugnt med folk så det va ingen kö till karusellerna. Jag försökte få M å åka hästar som åker upp å ner när karusellen snurrar runt. Nä, det enda M ville åka va djungeltåget, veteranbilarna å sån liten bil man kör själv.
Nästa gång ska jag lura ner honom i masken, den va lite för snabb i år, vill inte att han ska bli rädd.

Nu är vi på g till dop, lilla Bellan ska döpas.


Intensiv vecka

Williams dop gick bra. Han va snäll och försökte leka med vattnet i dopfunten.
Vi hade lite sång oxå. Tvillingarna spelade gitarr å piano å sjöng Teddy björnen Fredriksson, sen spelade dom å jag sjöng 1:a gången med Magnus uggla. Inte så ofta uggla spelas i kyrkan kan jag tänka mig.
Tack alla som kom!

Veckan har gått i ett, vi har haft 18pers grillmiddag(på sön efter dopet), tre till middagar, så idag va vi hos syster å åt smarrigt å imorrn kommer sambons syster på middag.


Nu är det nära

Stressen kryper sig på. Egentligen skulle jag bara vilja åka till stranden med hela familjen idag, men det kan jag glömma.
Jag ska göra bottnar till doptårtan, fluff, handla till morgondagens grillkväll, göra lite olika sallader till grillandet, packa allt som ska me imorgon, kläder, kakor mm.
Testa om det går att klämma ner William i dopklänningen eller om han får ha något annat.
Städa hela huset, ser ut som ett bombnedslag..
Sen ska vi ner till kanalen å tanka pappa å syster som kör roslagsloppet.
Så jag tror nog att jag får ihop den här dagen med.


Fördrink

Om jag någon gång skulle få gifta mig, så är det helt solklart att det är den här flarrans innehåll som blir fördrinken!
Det knepiga är bara att den finns bara att köpa i en gårdsbutik nere i södra Tyskland.


RSS 2.0