Kurs med BeSafe

I em kom Lotta ut och utbildade oss på BeSafe bilbarnstolar på jobbet. Vi fick en genomgång av samtliga tre strl som barnen växer sig igenom.
Genomtänkta skulle jag sammanfatta dem som. Smarta finesser, lätt justerade och helt enkelt väldigt användarvänliga.
Finns både för isofix o bälte.
Aningen dyrare än övriga stolar, men outstanding i säkerhet. Om det är någonstans man inte ska snåla, så är det på bilbarnstolar.
Jag har både haft babyskydd och nu den större strl från BeSafe och har aldrig träffat på någon stol som är bättre. Då har vi endå provat på ett par det här senaste halvåret, när vi varit nere i Tyskland och när M va nere hos Oma.


Opålitligt

Igår sa vädernissarna att det skulle regna idag, men inte på lördag. Men nu ska det regna på lördag... Wtf :( Vi ska ju bygga då. Vill inte alls ha regn då... :p

Iof kan det ju lika gärna bli strålande sol fast dom säger regn. Dom har ju haft fel ett antal ggr förut.


Ledig dag

Ännu en ledig dag som Maximilian vaknar 05:20... Snark.

Vi hade norrtan på schemat idag. Lite ärenden och sen bebisbesök.

Hanna har äntligen fått sin Lill-prins. Det va en super söt, men hungrig liten kille. Maximilian såg ut som en jätte bredvid honom. Kan varken förstå eller komma ihåg att min lillsnutt tom har varit mindre än honom.
Önskar den lilla familjen all lycka! <3


Lite mer om huset

Roligt att ni uppskattar ätt följa vårt husbygge! På begäran kommer här lite mer info om det.
 
Huset är ett BjörklidenHus av modellen Villa Rymlig på 139kvm. Garaget är ett dubbel garage på 50kvm. Båda är så stort som man får bygga här. Maxat!
 
Här kommer en ritning av huset. Vi har ändrat lite detaljer så som fönstrena i vardagsrum samt allrum är långsmala som går ner till golvet ist för vanliga.
Köksväggen från hallen är förlängd så vi ska få plats med vår kökssoffa :)
Vårt sovrum är uppdraget 60 från badrum o kontor och uttryckt 60 i vardagsrummet. Vi fick då ett större badrum samt en klädkammare, med skjutdörr i kontoret.
Om det va en enda sak jag hade velat ändra på så är det att förlänga köket/tvättstuga/vardagsrums delen med en takstol. Då hade vi fått 120cm större åt det hållet. Tyvärr så är byggytan redan 157,5kvm och tillåtet är 150 med ansökan om avvikelse på 10% av maxytan. Så den har vi i princip redan utnyttjat.
 
 
Här är en bild på vardagsrummet. Då va det inte tapetserat. Men vi har haft väldigt begränsad åtkomst på huset nu ett tag. Vi har inga nycklar, så vi kan bara kika in när det är några där och jobbar.

I allrummet. Maximilians rum till hö och 2:ans till vä.

Snart kommer taket på

Garaget har fått fyra väggar, eller färdig stomme. Nu i veckan kommer takstolarna. Dom åker upp på lördag. Då får vi lite hjälp av nära å kära.
Förhoppningsvis får vi på taket å takpappen då med.

Jag är så glad att jag har en så händig sambo. Vi började småskaligt med att bygga en carport till vårt förra hus. Å nu blir det ett steg upp, med garaget.
Om någon hade frågat mig för typ 5 år sen om jag å sambon kunde bygga, skulle jag nog svara nja. Men nu gör vi först vårt garage. Sen ska det bli altan, trapp å farstukvist. Inte så illa!

Vi klippte gräsmattan för första gången igår me. Det börjat ta sig!
Å huset är färdigtapetserat, har jag skrivit det förut kanske?? Ja ja. Iaf. Så har dom även ytspacklat badrummen å tvättstugan oxå. Sen kommer köket om ca två-tre veckor. DÅ kommer det bli kul. Dom kommer samtidigt kakla i övriga huset me som dom sätter in det å kaklar där. Längtar!


Ösregn på medeltidsmarknaden

Sambon skulle snickra klart stommen till garaget idag. Så då passade jag å bubbisen på att först åka till norrtan å ta en sväng på skördemarknaden. Där va det mycket folk. Vid sennebyträdgårds stånd så va det en kö på nästan 100m. Helt galet.

Vi gick ett varv, köpte inget. Sen åkte vi vidare ut till penningby. Där va det medeltidsmarknad. Svärföräldrarna va där å hjälpte till, stod i entrén å va parkeringsvakt.

När vi kom stod dom i kö till kolbullarna. Perfekt! Vi va sugna på lunch, så vi haka på. Efter mycket väntan så fick vi våra godbitar. Mumsade i oss dem. Sen gick vi runt å tittade. Det fanns allt från krukmakeri, läderhantverk, och smedja till brända mandlar å fårskinn.
När vi gått runt å tittat på allt, började det småstänka. Vi gick å köpte brända mandlar å knäckklubba. Då öppnade himlen sig. Som tur va så hade det ståndet lite tältduk som stack ut på varje sida. Där klämde sig ett tiotal människor ihop sig. Maximilian satt i vagnen med regnskydd, skaljacka å solhatt. Så honom gick det ingen nöd på.
När det regnade ganska rejält så tänkte jag, värre än det här kan det inte bli. Jo då. Det tog i ännu mer å började även hagla, sen kom det ännu kraftigare.
Det va nog den värsta renskuren jag varit med om den här sommaren.


Kom på Me & I visning i november

Det va så fina kläder på visningen igår. Så jag bokade in en egen visning i november, den 8:e. Då får man gärna komma! Det är både kläder för barn och vuxna(kvinnor/tjejer).
Det va både fin, mys å tåliga kläder.

Igår köpte jag en tröja å mössa till Maximilian. Brun velour med orange igelkotte på. Sååå söt!


Klädvisning

Snart susar jag iväg på klädvosning. Jossan ska visa me&I kläder. Supermysiga kläder för båda mammor å bar. Ska bli spännande å se hösten/vinterns kollektion.

Imorgon tänkte jag att vi skulle ta en sväng in till norrtan å gå på skördemarknaden i societetsparken.


4 månader till jul och Solvalla

Jösses, hur kunde det gå så fort. Nästan så man måste börja köpa julklappar snart.
Å sambon som fyller 30 den 20 dec... Blir en dyr jul i år ;)

Lite roliga saker har det varit idag på jobbet!
Jag har bokat en utbildnings dag med BeSafe, så fredag nästa vecka kommer dom ut å visar oss alla funktioner på barnstolarna. Sen ska jag sälja dem som smör :)

Å så ska vi med firman åka på finalen i STCC på Solvalla. Blir VIP biljetter! Nice :) VGS är med å sponsrar som vanligt, så då blir det säkert en goodiebag att ta me hem me. Skojigt att göra lite roliga saker me jobbet, inte baaaara jobba :)


Seg dag

Att vara ledig på torsdagar va något jag sett fram emot. Sovmorgon och massa myyys med Maximilian.

Men så blev det inte riktigt..
05:23 vaknade Maximilian... Omg.. Varför?
Varje morgon när vi har gått upp 05:30 har han sovit som en gris och jag har fått bära upp honom halvsovande.

Efter en tim lyckades jag få honom att somna om. Puh..

Dagen har sen varit lite halvt kinkig/grinig mest helatiden. Hoppas tuppluren gör susen :)


Bilbarnstolar i butiken

På slutet av arbetsdagen upptäckte jag en pall med kartonger. Å i kartongerna va det ett gäng bilbarnstolar som skulle ställas upp i vår butiksavdelning. Eftersom alla bilar va färdigräknade och kunderna va kontaktade, började jag montera ihop allt. Det är det här som jag tycker är roligt med mitt jobb. Att det kan vara så varierat.

Så nu kan nu kan man komma in på mitt jobb å känna å klämma på Be Safe stolar, även provmontera i bilen. Testvinnare och helt klart säkrast och bäst enl mig!


Jobbe

När det va uppgång imorse så va det svårt att få liv i Maximilian. Han tycker om att gå upp tidigt, men inte såå tidigt. Fick bära honom halvsovande upp för trappan och försökte smått få liv i honom när han låg på skötbordet. När jag började prata om att vi skulle till dagis sken han genast upp å pratade om datta(dagis) å tjaktoj å bila.
Vi va först på dagis å jag fick inte ens en puss, bara lite vinka å så sprang han iväg för att leka.

Det är ju en bit till jobbet.. Men jag blev ganska förvånad när jag rullade in på parkeringen å hade åkt på en tim blankt. Har nog inte lika bråttom hem :)

Dagen har varit ganska bra, jag har lullat runt å inte kunnat göra så mycket alls första delen av dagen. Nytt datasystem, tjohej!


Sista dagen i frihet

Idag har vi haft en riktigt bra mysdag. Sovmorgon till 07:15, härligt :) Sen efter frukost fick vi besök av Elmina och Mirah. Det är alltid så härligt att träffa tjejerna. Barnen leker jätte bra tillsammans å dom va supersöta när dom kom på att dom skulle kramas å pussas. Då höll dom nästan på så fram å tillbaks i 5 min.

Vid ett tillfälle så satt Maximilian i sin sackosäck. Elmina kröp upp i den hon me å la sig på M å pussa honom. Sen satte hon sig upp å börja peka på näsan, ögat å så stoppa hon fingret i hans mun. Hela tiden hade han bara legat helt stilla å snäll. Men plötsligt så börjat E skrika å gråta, då har M bitit henne i fingret. Man kan ju inte vara snäll hur länge som hellst ;)

Nä, nu är det sängen som gäller. Imorgon går vi upp 05:30 för att sen vara på dagis vid 06 å så ska jag iväg till jobbet. Hualigen. Inget jag längtar till...


Kräftskiva here we come

Sitter i bilen på väg ut till Värmdö och bästaste Ida för födelsedagsfirande och kräftskiva! Det ska bli så mysigt, va ett par månader sen vi sågs.

Längtar så efter att få glufsa i mig kräftorna me. Det brukar bara bli en gång per år. Å då självklart på Idas traditionsenliga skiva :)


Me time

Idag va Maximilians sista inskolningsdag. Då passade jag på å åka in till norrtan å ha det lite bra. Åt sushi på lilla torget i strålande solsken. Sen blev det en sväng på stan. Hittade en tröja å underkläder till mig. Två par mjukisbyxor till Maximilian varav en med bilar på och så en present till Hannas lilla knodd.
Avslutade med en juice från juicebaren på stora torget. En härlig avslutning på föräldraledigheten :)


Smarrig lunch!

Igår till middag gjorde jag potatis och purjolökssoppa med broccoli. Det är så jäkla gott tycker jag. Tyvärr så håller sambon inte med, så eftersom han inte skulle äta så passade jag på ;)
Som grädde på moset har jag i en liten burk crème fraîche franska örter. Det lyfter soppan till himmelska höjder. Låter kanske lite knasigt, men jag bara älskart!
Så då gjorde jag självklart en stor kastrull. Blev min lunch idag å troligen imorgon me.

Bilden gör inte smaken rättvisa.


Första tandläkarbesöket

Kl 8 skulle vi vara hos tandläkarn och vi har ca 30min restid dit, med parkering och allt runt omkring. Maximilian brukar vanligtvis vakna runt 6 halv 7, men idag va det en trött liten kille. Så är det jämt när vi ska iväg och måste gå upp lite tidigare, det slår aldrig fel, jag förstår det inte.. Iaf. I med lite frukost och så iväg. När vi klev innanför dörren, 07:59, så kom precis en tandläkare och frågade om han va hennes lilla besök.

Anledningen till att vi åkte dit va att han bara har tre tänder i nerekäken fram där vi har fyra. När vi va på 1,5års kontroll förra veckan tog jag upp det och hon tyckte att jag skulle kontakta tandläkaren.

Vi hoppa upp i stolen, Maximilian i mitt knä. Så titta hon lite. M va jätte snäll som lät henne känna å titta.

Utlåtandet blev att han har bara tre tänder där och det är tydligen ganska vanligt. En av framtänderna är lite bredare än den andra och kallas för dubbeltand. Tydligen så har två tänder växt ihop och blivit en lite bredare. Så kan det bli ibland, sa hon. Men det betyder inte att det är någon fara med nästa omgång med tänder. Dom kan vara helt ok, fast det va så här nu.

Jaha, då har jag lärt mig något nytt idag med :) Ingen fara på taket alltså.

M fick en tandborste för att han va så duktig, den satt han å pilla å gnagde på hela vägen till dagis.


Målarmästarn

Sådär ja. Ett stycke barnsäng färdigmålad. Färgen blev aningen ljusare än jag hade tänkt mig, men det blev väldigt bra endå.

Nu väntar vi bara på att huset ska bli klart så vi kan få ställa in den i Maximilians rum.
Nedräkningen har börjat, 25 oktober är inte allt för långt bort.


Kreativitet

Maximilian är lämnad på dagis. Så nu har jag ett par tim till att göra något vettigt.
Tänkte att jag ska slipa M nya säng. Eller den är ju iof beg, men ny för honom. En växa säng som behöver lite kärlek. Den ska ev bli ljusgrå. Men har inte riktigt bestämt mig än.


Gjutet å klart

Vid elva idag kom betongbilen. Dax för gjutning. Eftersom jag och Mattias aldrig gjort något sådant förut så hade vi anlitat en gubbe för det. När det ska vara fall och en slät yta så vill man inte göra några misstag. Sambon agerade hantlangare.
En rolig sak va att vi fick jätte mycket beröm för va att vi hade gjort ett jätte bra förarbete :)

Under tiden dom höll på så planterade jag tre träd. Det är frön som plockats från träd som växte i Prague och sedan har vi drivit upp dom här. Spännande å se om dom klarar vårt klimat.
Sen passade jag på å rensa lite ogräs.. Blä va det är tråkigt..


Lyckat

Gårdagens middag blev riktigt lyckad! Allt blev supersmarrigt! 2 av 3 rätter hade jag inte ens gjort förut. Men pannacottan va ju bara att koka ihop å hälla upp. Sen kycklinggrytan, den va plättlätt å gick ganska fort å göra. Det ända som blev jobbigt med middagen va att vi allihop blev proppmätta. Men det va ju så gott, gick inte å sluta äta ;)
När Maximilian åt pannacottan sa han: - Mmm gott! Å han ville bara ha mer å mer :) Ett bra betyg!

Vi började prata lite om hur långt det är kvar tills vi ska flytta å hur länge vi bott här. Efter lite räknande å en mindre chock kom vi fram till att det är tio helger kvar tills vi flyttar å vi bott här i 5 månader. OMG! Det är ju nästan ett halvår, känns absolut inte som så länge. Bra att det känns åt det hållet å inte tvärt om :)


Trerätters

Idag ska vi laga en trerätters middag till svärföräldrarna. Dom är så snälla som låter oss bo här, hjälper till med huset och med Maximilian. Då måste vi skämma bort dem lite :)

Till förrätt blir det Toast Skagen. Huvudrätt Mango chutney kyckling gryta med ris. Å till sist pannacotta med passionsfrukts topping till efterrätt. Tror det kommer bli mums! :)


Tapeter

När sambon åkte hem från jobbet såg han att det stod en bil utanför vårt hus. Wihooo! Det va målarna!
Direkt efter middag tog vi hojjarna å cyklade iväg.
Taken är spraymålade i hela huset och när vi kom dit va dom i full gång med att tapetsera Maximilians rum. Det blir verkligen jätte fint. Mycket nöjd med tapetvalet. Kul å se nästa vecka när dom hållt på ett tag, hur det fortskrider :)


Lite tid

Va mycket man hinner med när man får lite egentid. Handla, städa/rensa, planera å mäta :)
Men nu är den över, ska susa iväg å hämta gullungen <3


Stor kille

Det hade gått superbra på dagis! Till lunch hade det varit korv å mos. Där hade han kört lite med fröknarna. Han hade mest ätit korv, när den va slut hade dom sagt. Ska du inte äta lite mos med. Nä, korv. Å så hade han viftat med handen efter mer korv. Haha! Så skön :)
När det va dags att sova hade dom knappt hunnit få av honom byxorna så hade han slocknat. Det är hårt att leka hela dagarna!




På em va vi på 1,5års kontroll på BVC. Jag trodde att Maximilian va ca 80cm, men han va hela 82cm å vägde 11740gr. Sen frågade hon om han kunde säga 8-10 ord. Jag vet inte exakt hur många ord han kan, men en bra bit över 20 iaf. Efter ett litet tag när inte allt va så nytt kom han igång med pratet, bubblade på som bara den. Hon tyckte han va väldigt duktig för att vara 1,5. Han pratade tydligt och bra. Det va roligt att höra :)
Sen va det dags för sprutan. Den gjorde ont, men han va duktig å slutade gråta fort. Pappan höll i å jag fick blåsa såpbubblor. Bra grej att distrahera med.


Själv

Det har gått så bra hela veckan, så idag är Maximilian själv på dagis. Jag trodde att jag skulle vara där en stund på fm sen gå, men jag fick säga hejdå å gå direkt.
Fy, det va inge roligt. Maximilian hade knappt tid att ge mig en puss å en kram, han skulle bara leka. Vet inte varför det känns mer jobbigt än när han haft barnvakt. Det är ju ingen större skillnad. Dom skulle ringa om det inte gick bra, men än har ingen ringt... Fast det skulle nog vara mer jobbigt om han gråter å skriker varje gång jag lämnar honom än att inte ha tid att vinka. Så jag får se det positiva i det hela. Det här kommer gå bra!


Hyfsat bra

Andra dagen på dagis idag. Jag skulle nästan kunna låta Maximilian vara här själv nu, han vill endå aldrig vara med mig. Bara leka å busa helatiden :) Det va däremot svårare att somna idag. Blev lite brottning å så ropade han efter pappa. Men sen så tog tröttheten över.


Första dagen på dagis

Maximilian va lugn som en filbunke när vi spatserade iväg till dagis. Men i min mage pirrade det lite. Ojojoj. Hur ska det gå nu med allt, tänkte jag. När vi kom innanför grindarna blev vi genast hälsade på, det va full aktivitet på gården. Det bästa av allt va lugnet, bara 7 barn där idag och troligtvis hela veckan. Alldeles lagom för en inskolningsstart tycker jag. Många barn va fort hemma å va lediga. Det första Maximilian gjorde när jag lyft ur honom ur vagnen va att hoppa upp på en trehjuling å sparka iväg. Sen skulle han prova Bobby car, dockvagnar å allt möjligt. Man kunde nästan tro att vi varit där flera ggr förut som han körde på. Han pratade lite med barnen å fröknarna. Körde lastbil i sandlådan. Gick en sväng runt gården med en fröken å några barn. Utan några konstigheter alls. Så himla skönt. Jag trodde å hoppades att det skulle vara så här, men man vet ju aldrig. Fröknarna blev så förvånade över att han va så trygg å lugn i sig själv. Tog kontakt med alla bra å brydde sig inte alls när jag gick iväg på toa. Vid mellisen satt han snällt på en picknick bänk med alla andra å åt vattenmelon. Det blev jag lite förvånad över. Han brukar annars inte gilla vattenmelon så mycket, men nu gick det bra helt plötsligt :) Efter ytterligare massa lek ute va det dags för lunch. Schnitzel, ris å bea. Lite udda kombo tyckte jag, men så va det. Han va inte superhungrig, petade i sig typ halva port. Sen lutade han sig lite bakåt å blundade lite. En liten tröttis. Det här med vilan va det jag va mest spänd inför. Hur fasen får man flera barn att sova lugnt brevid varandra?? Men tji fick jag. 5 barn va det som skulle sova. Lite lugn godnatt musik på å så en lampa som snurrade med färgade pluppar som lyste i hela taket. Jag låg brevid M, fick lägga ner honom kanske 3-4 ggr, men sen slappnade han av å somnade efter typ 10min. Två fröknar låg oxå brevid några barn samtidigt. Men alla va jätte lugna å somnade ganska snabbt. Så skönt att det gick så bra. När varje barn vaknade sen så va det ingen skrik å panik, utan dom bara reste sig å gick in till det rum där alla andra va, en efter en. M, lekte en stund till sen gick vi hem vid två. En riktigt bra start :)


Fynd

Va iväg på loppis på fm i senneby. Det skulle finnas mycket barnkläder och Maximilian börjar ju på dagis imorgon så det va ju passande. Hittade otroligt nog allt som saknades. Gympadojjor Nike, såg inte alls mycket använda ut. Pop skaljacka och Fix höst jacka, begagnat skick. Allt för 110:- Super najs! Det ska ju bara vara på dagis å krypas i gruset med så då behöver jag inte få dåligt samvete när det blir skitigt och trasigt.


Roslagsloppet

Kom precis hem från kanalen. Syster å pappa kör en W60 båt. Vi hjälpte till med tankningen. Statusen vid första målgången va att powertrimmet hade slutat funka, bränslefiltrena hade guckat igen och så hade alla stötte stag gått av när dom dykt.. Vi fixade fram bränslefilter och lite verktyg så ordnade det sig. Nu håller vi tummarna att det går bra hela vägen upp!


Tillbaka till verkligheten

Nu har jag avverkat sista föräldraledighetsdagen. På måndag börjar Maximilian sin inskolning på dagis. Känns både bra å dåligt. Jag kan verkligen inte fatta att min lilla guldklimp har blivit 1,5 år. Känns som om jag åkte hem från bb igår. Här är en bild från i höstas, då kunde han inte gå å inge hår hade han heller. Gullunge! Det har varit helt underbart att vara hemma med min Lill plutt. Men samtidigt så är det ju jätte kul att följa hans utveckling. Se honom leka med andra barn och få kompisar. Lära sig nya saker å prata, ännu mer :) Dagiset ligger bara 500m här ifrån, det skulle bara vara 18 barn där i höst och han ska gå fyra dagar i veckan. Helt ok tycker jag. Det enda dåliga är att jag har så förbannat långt till jobbet... 7,75mil enkel resa.. Suck. Har ju valt att flytta hit iof. Men det är endå tråkigt att det är så långt :(


Blåbärsskogen

Gårdagens uppdrag va blåbär. Så jag å Maximilian hoppade i bilen å susade ut till pappa. Vi fick sällskap av hans nya tjej ut i skogen. Själv va han ute å rekade bana med syster inför roslagsloppet. Att plocka blåbär med Maximilian va svårare än jag trodde. Jag plockade ner i hinken å han plockade ur å åt upp. Försökte få honom att plocka egna från busken som han kunde äta. Men dom va inte alls lika goda som dom i min hink :) När vi gick tillbaka tog han sin hink å hängde på armen, såå gulligt! Efter det blev vi fler och alla blev bjudna på nygräddade pannkakor med sylt å grädde. Sen hann vi me en sväng ner till stranden innan vi kom på att kl va alldeles för mycket, så vi fick skynda hem. Vi va bjudna ut till granö på grillning. Blev en riktigt trevlig dag å kväll!


Kosafari

Idag har vi varit på Kosafari med Amanda och Linda. Trodde att det skulle vara ganska lugnt så här på sensommaren. Men när vi kom dit va det proppat med bilar å människor. Jag susade in å köpte biljetter till oss direkt. Vi fick platser på tur nr 3, kl 13. Hade ingen aning om att dom hade flera turer, men jag kan ju förstå det så mycket folk det är där. Vi gick å lekte lite med traktorerna å tittade på djuren. Efter ett tag gick vi in för att äta lunch. Hittade ett bord å en barnstol. Men när vi tittade på kön fick vi en chock, kön gick ut genom dörren å en bit ut på gruset. Många skulle köpa kosafaribiljetter så det gick ganska fort endå. Blev salami å brie macka, en favorit i repris :) Eftersom vi trodde att vi skulle få åka med 12 turen men fick 13 turen så va barnen ganska trötta när vi skulle iväg på vår safari. Turen va 30 min lång å på vägen tillbaka somnade Maximilian i min famn. Oturligt nog hade vi tagit cyklar så vägen hem blev lite halv bökig. Jag cyklade med en hand på Maximilians panna så han kunde fortsätta sova utan att bryta nacken. Gick hur bra som helst. När vi kom hem fick han hoppa i säng direkt och jag vinkade av Linda å Amanda.


RSS 2.0