Miss i planeringen

På fredag ska vi ner på medaljsermoni i Karlsborg. Tänkte att vi skulle åka fre morgon, när vi tänkt lite till så insåg vi att det är bäst att Maximilian får vara hos mamma så slipper han 2 tim bilresa. Efter ytterligare lite tänkande insåg vi att vi måste gå upp tre på morgonen för att allt ska hinnas med innan vi ska vara dör halv tio. Heeelt galet. Vi åker till mamma på torsdag kväll ist. Mycket bättre för alla.


Tjejkompisen

Dagen har vi spenderat hos Amanda å Linda. Alltid lika mysigt att träffas. Roligt att se när barnen börjar leka tillsammans med varandra oxå.

På em va vi hos mäklaren å fixade med dom sista papprena på gamla huset.
Vill göra en puff för tomterna i toftingedal som är super fina å värda ett besök om man går sådana tankar!


Alla barnen

Jag kan inte förstå varför det va 17 grader i morse vid sju när vi gick upp, men nu är det bara 14. Det brukar ju bli varmare fram mot dagen. Dålig stil.

Nu är vi hos syster å leker med kusinerna. Jag å barnen är inne å busar medans syster, J, W å svärfar målar.

På torsdag ska jag göra något jag längtat efter i två månader! Längtar :)


Måla hus

Hjälpte syster att måla hus idag. Morfar passade alla barnen å vi målade. Sambon kom å hämtade upp M efter lunch, va på svensexa igår så han va inte jätte sugen på å måla idag. Va lite kämpigt för morfar att passa alla tre.
Det blev inte klart, men en bra bit på vägen.


Fin fint!

Det är ju inte varje dag man åker på 50 års kalas. Så M fick på sig finkläder, man får ju passa på.
Nästan hela tjocka släkten va där, förutom mamma :( Men henne träffar vi nästa helg.
Så roligt(å ganska skönt ;))när don yngsta kusinerna tar M å springer iväg å busar å leker. Kan man slappna av en stund å bara vara social!

Moster å Evve hade fixat jätte god mat å fika. En riktigt lyckad å trevlig kväll.

Nu sitter jag här med ett glas rödvin å lite chirre, men jag vet inte riktigt vad jag ska välja. Mello eller att läsa en bok. Det är inte ofta jag sitter i den situationen, haha!


Stor hund

Maximilians pappas moster va här från igår till idag. Hon hade med sig Siri, sin lilla hund. Eftersom hon va ett huvud högre än M trodde jag att han skulle vara lite observant mot henne. Nej då. Han klappa å gosa hur mycket som hellst på henne. Idag tog han hennes koppel å ville gå på promenad :)


Kalas

Vi ska till moster på 50års kalas idag. Synd att vädret från igår inte är kvar. När jag gick upp så satte jag på mig shorts å t-shirt, det fick jag byta när jag kom upp å fick höra om dom nordliga vindarna :(
Hoppas kalaset blir lyckat endå.


Odjur

Igår kväll hitta jag ett stort flygfä i fönstret i uterummet. Den va riktigt jäkla stor 4cm ungefär. Vet inte vad det är men misstänker getingdrottning, men kan dom va så stooora???


Maskinexpo

På förmiddagen va syster här med barnen. Det blev en massa lek i sandlådan, efter det visade Maximilian grävmaskinen på baksidan för Gabbe. Dom hittade snöslungan me å börja köra å meka med den. Verktygen va två små grenar :)

Till lunch blev det en smarrig kycklingsallad. Vi hade picknick på gräsmattan. Tyvärr så hade barnen tid att äta, åt några pasta å kycklingbitar å ville springa iväg sen. Två barn på ett år å en på tre, inte lätt att sitta stilla. Efter tio min gav vi upp..

Senare mötte vi upp pappan å åkte till maskinexpo. M sov i bilen dit, vi la över honom i vagnen, han sov vidare. När vi gått runt i en 40min blev vi tvugna att väcka honom. Vi va vid liebherr å det va massa stora gräv-, lastmaskiner.
Borta vid volvo fanns det minigrävare. Både M å pappan tyckte dom va jätte roliga.


Kvällstur

Vi tog en cykeltur ner till Sandviken camping. Jag har aldrig varit där förut å det va ju supermysigt! Det fanns två vägar dit. På vägen ner åkte vi på asfalten å den va lite längre än grusvägen hem, men satan va mycket knott å mygg det va. Jag hade kunnat skippa middagen å blivit mätt av odjuren.
Det blev väl en sväng på ca1-1,5mil.

Maximilian sprang över sandstranden å hade gärna velat bada om vi inte stoppat honom.


Förskolans dag

Idag va vi på förskolans dag i älmsta park. Alla fyra förskolor häromkring va där å så några från öf.
Det va tre kyrkråttor som höll i föreställningen, en på piano å två sjöng.
Jag blev så impad över att alla barnen satt så stilla när vi sjöng å fikade.
Maximilian fick spring i benen efter bara ett par låtar, men jag lyckades hålla honom i styr hela sångstunden, den va nästan 30min.
Frågade en dagisfröken när dom lärde sig det, att sitta stilla asså.
Fick till svar att det kom när dom började på dagis å alla andra gjorde så, grupptrycket trodde hon.
Skönt å veta :)


En sväng in till vår lilla stad

Det är så lätt att man bara är här i byn å inte åker in till storbyn. Här finns ju Ica, BVC, öf, Apoteket mm. Så om man inte har någon anledning att åka härifrån blir det att det kan ta en vecka innan man tar sig till norrtan.

Men idag tog vi en sväng in. Maximilian fick solglajjer, svincoola :) Sen blev det en cykelkorg, som va efterlängtad å en vindfleece till M som han kan ha i höst.

Lunch på sushistället på lilla torget. Det är galet gott å bra priser.

Lekplatsen i societetsparken är helt outstanding. Hur uppskattad som helst av M. En riktig hit!

När vi kom hem körde vi hårt med veden. Nu är det äntligen klart, phuu.. Varför gå på gym när man kan arbeta hemma å få något nyttigt gjort samtidigt.


Resultatet av hårt slit

Sambon har suttit i grävmaskin non stop sen söndags morse. Förutom två avbrott för att åka till jobbet igår å idag då, en sisådär 16 tim har det blivit. Men rackarns va han har gjort mycket. Tänk att det bara va åkermark å massa jordmassor i högar från början.

Stenen i hörnet har jag envisats om att få dit. Den låg i marken på framsidan från början, där den inte skulle va. Sen sa älskling att jag fick placera en sten någonstans på tomten om jag ville. Jag ville ha den, fast den va störst å otympligast. Först valde jag en annan, för sambon tyckte den va för stor. Men sen gav han med sig å så fick jag som jag ville å allt blev bra. Haha!

Nu är det bara 10 cm jord på det här så kan man börja så sen. Hårt jobb lönar sig :)


Bruuum bruum

Snacka om att jag å sambon fick oss ett gott skratt igår kväll när Maximilian börjar köra grävmaskin i sömnen :) Ööörrnn öörrn.

Han fick åka lite grävmaskin med pappsen på em, så det va nog därifrån det kom.

På fredag ska vi på maskinmässan. Kan tänka mig att han kommer bli helt galet glad över att se alla grävmaskiner, traktorer mm :)


Sova kan man göra när man blir gammal

Blev ett besök på öf på fm. När vi kom hem åt vi lunch å så sängen för M. Efter en hyfsat strulig natt hoppades jag på en lite längre sovstund. Men tji fick jag. Efter en 40min vaknade M å d gick inte å få honom att somna om, fast han va dödstrött. Jag provade allt, i hans säng, jag låg bredvid honom i vår säng, bar på honom å drog han i vagnen. I 1,5tim kämpade jag. När han låg i vagnen slutade han iaf gråta efter 5 min, men började prata om bilar ist. Då gav jag upp.
Nu håller jag tummarna för en hel natt utan avbrott.


Me&I

Hämtade ut kläderna nu på em. Dom va jätte fina å sköööna!


Fint på tomten

Nu har vi (sambon) börjat fixa i ordning tomten/trädgården. Det har ju mest sett ut som en byggarbetsplats, vilket det iof är, med stora jordmassor lite här å där. Så nu flyttas det runt å jämnas till. Nästa helg ska vi få lite träd att plantera, har redan kommit på vart dom ska stå. Så om det går bra å enligt planerna kanske vi kan så gräs om ett par veckor!
Bara för att huset inte är klart än på ett bra tag hindrar det inte oss från att köra järnet med allt annat ;)

Maximilian fick sitta i pappas knä å köra grävmaskin en stund. Han va helt koncentrerad å lugn. Kunde säkert suttit där ett par tim! Efter ett tag började han att testa att dra i spakarna å trycka på lite knappar. Helt överlycklig!

Eftersom sambon kommer vara där hela dan tog vi med lite fika. Att äta mellis ute är ju så mysigt :)


Äntligen fria

Koutsläppet va fyllt av förväntansfulla människor! Säker ett par hundra. Kossorna blev mycket glada å spralliga när dom fick komma ut i friheten. Några trodde tom att dom blivit tjurar å började stångas å kicka mot varandra. Vi tog oss dit på cykel med morfar som sällskap. Eftersom vi va lite sena iväg så trampa jag på. Vi har ju hojjat runt endel på sista tiden, men det hade inte morfarn, så han fick en genomkörare av sin dåliga kondis ;)
När vi kollat klart på kossorna tog vi oss ner till handelsträdgården å syster handla hallonbuske.

Hemma igen hade dom kört hårt med veden hela dagen. Nu har vi bara några bjässar kvar som ska köras manuellt å så en lagom liten hög att trava.


Första parkett

Jag å Maximilian tittar på när farfarn håller på med veden.

Vi laddar för en händelserik dag. Om en stund kommer syster å barnen. Då ska vi bort till huset å se hur det går. Idag skulle dom lägga på takpannorna :) Efter det blir det en tidig lunch å så iväg på ko-utsläpp!
Första gången för både mig å M att se dom glada kossorna springa ut på grönbete :)


Hårda dagar

I två dagar har vi kört ved nu. M:s farfar kör vedprosessor å vi andra staplar. Det tar endel på armarna, orkar knappt hålla i tandborsten. Å det är inte lite heller, 50kubik...puhh. Tur att vi bara kommer ha kamin för mysfaktorn. Inte som här, där man tom måste elda på sommaren för att få varmvatten.
Men det är ju bra träning för armarna iaf, man ska alltid se det positiva ;)


Vissa dagar

Är jag riktigt effektiv. Städat huset, dammsugit å kört igång en tvättmaskin. Nu är vi på g tillbaka från affären. Tänkte baka leilas new york fudge brownie.
Om vi är riktigt snabba å är klara till lunch kanske vi tar en sväng till malsta å tittar på lite go cart med frida å c:o!


Heldag på soliga Skansen

Nio imorse rullade bussen iväg. Fylld med förväntansfulla barn å föräldrar. Det va lite molnigt så vi fick sjunga en solsång. Det gjorde susen!

Vi började med att åka lite karusell. Maximilian körde lastbil med sin pappa på släpet. Såå gulligt. Båda tyckte det va kul :)
Efter det gick vi till nya lill-Skansen. Dom hade gjort jätte stort å fint. Mycket roliga saker för barnen att leka med å undersöka. Pettsson å Findus rummet med kattungarna å napparna som kom från nappmaskinen va helt klart det sötaste av allt.

Sen va det dags för lunch. Gissa om jag va glad över att vi hade tagit med matsäck. Kim å fam hade inte det utan hade planerat å äta där. Dom fick stå i kö i drygt en tim. När dom hade fått mat va vi redo att gå vidare. Helt galet.

När vi va på väg för att titta på dom nordiska djuren såg vi en ekorre brevid vägen. Vi stannade för att titta på den å snacka om att jag blev förvånad när han går fram till min fot å klättrar upp en bit på mitt ben! Den gjorde det på sambon me å sen upp på barnvagnen som Maximilian låg å sov i. Snacka om tam.

En glass va ett måste denna härliga dag. Å att äta den på filt i gräset när solen gassade va bara helt underbart!


Va gör vi idag då?

Igår gjorde vi inget speciellt. Det vill jag inte göra idag oxå. En tvättmaskin ska igång, sen får vi komma på nått skoj.

Ibland undrar jag hur det står till med min lillkille. Just nu går han runt å slår sig själv i huvet med händerna. Försöker säga att det gör ont å är ajaj. Men det går liksom inte in. Det kan tom va roligt att dunka huvet i ett fönster. Why?? Jag hoppas att det är en fas som går över. I övrigt verkar han ju va rätt smart ;)


Brödbak

Svärmor slängde ihop några limpor när hon kom hem. Jag hjälpte till å äta :D


Planerar

Försöker komma på va vi ska ha i matsäcken på torsdagens utflykt. Då blir det Skansen! Kanske pannkakor eller salami å brieost mackor. Eller varför inte både och ;) Någon som har några bra förslag. Gärna något barnvänligt me.


Picknick i det gröna

Vi packade vagnen å gav oss iväg på tur. En motionsrunda för mig å upptäcksfärd för Maximilian. Det är verkligen hur mysigt som hellst här ute på landet! Vi rundade sjöfartsmuseet å gick ner för kaplandsbacken (tror jag det hette) Fullt med vitsippor, gullvivor å en å annan maskros. När vi gick över färristen å in i kohagen såg jag inga kossor. Vi hittade ett mysigt ställe där vi la ut filten å packade upp matsäcken. När vi ätit upp å bara satt där å mös såg jag bortåt på stigen vi gått ett tiotal fjällkor (eller nån annan sorts ko, dom va lite krämfärgade) komma gående. Hmm.. Kossor som precis kommit ut på bete, blandat med ungdjur å kor. Vi va ju nästan mitt i hagen så det hade inte varit så lätt att fly med barn, barnvagn, filt å matsäck. Märkte att dom sett oss, men höll sig en bra bit bort. Jag började plocka ihop å förberedde för att gå. Men Maximilian hade ingen lust med det, han knatade upp å ner för kullar. Kände på stubbar, buskar mm. Å fick oxå syn på kossorna. Vad gör ungen. Jo, sätter full fart mot dem. Helt överlycklig. Efter lite övertalning va det ok att gå vidare. Han vinkade å ropade Ejå, ejå (hejdå) till dem flera ggr.
Han är så rolig, alla vi ser eller möter får en hälsning, antingen hej eller hejdå :)


Saknaden är enorm

Vi la ut min fina bil på blocket i söndags. 20 min senare ringde en kille å ville komma å titta på kvällen. Han ville ha bilen men hade egentligen tänkt sälja sin först. Idag ringde han å sa att han varit på banken å ordnat det ekonomiska. Min snälla pappa tar med bilen ikväll å gör en service imorrn. Sen på kvällen är den såld, puts väck. Jag fäller en tår för det är den finaste, roligaste å bästa bil jag någonsin kommer ha haft.

Så nu är det dags att leta efter nytt vrålåk!


Ser bra

Sitter i systers bil med 3 sovande barn. Hon handlar å jag slappar :) Jag å M följde med dem in till Danderyds ögonmottagning när kusinerna skulle på undersökning. När dom va klara gled vi in en snabbis så kollade hon på M. Vi har tyckt att hö öga glider in lite ibland. Den supertrevliga läkaren kunde förstå va det va jag hade observerat. Men som tur va så skelar M inte. Utan det vi ser är pga av att hans näsa inte växt utåt så mycket än å han är ganska rund i ansiktet. Så då blir det ett hudveck längst in vid ögat som hans öga glider innanför lite å då kan det se ut som en skelning. Härligt att träffa en bra läkare som kan förstå å lugna en orolig mamma <3


Så fel det kan bli

Det va ju inte alls mors dag. Sambons mobil hade sagt så, men det kanske är i något annat land idag :)
Hur som haver så gör ju det inget att fira det två ggr!
Chokladen va ljuvlig :)


Mors dag

När jag kom upp å skulle äta frukost låg det en tidning med två chokladkakor på! Vilket lyft för morgonhumöret det blev :) När vi ätit klädde vi på oss å gick ut. Fick ett infall å började rensa svärmors rabatt. Sambon tvättade å polerade min bil. Snällt! Å nu har vi satt ut den på annons. Bara komma å köpa!!!


En fullsmockad dag

Vi är på väg till Micha å Cissi för att grilla å umgås lite. Bara det att på vägen dit ska vi slänga en fylld släpkärra på tippen. Åka förbi syster å hämta lite pärmar som vi behöver för att räkna ut reavinsten på förra huset. Vi började även med det imorse..kul. Körde en tvättmaskin då med. Å så ska vi trycka i oss lite lunch me.
En typisk dag hos fam Karlsson/Öhman :) Man måste kombinera roligheter med effektivitet!


Spontant!

Fridisen ringde å frågade om jag ville följa med in till stan å käka. Älsklingen va snäll å tog M så jag fick träffa tjejerna lite :)
Nu sitter vi på koh phangan å väntar på mat, det känns nästan som att vi är i Thailand :)


Kompisar å fina kläder

Igår kom Linda å Amanda på besök. Blev massa bus å lek. Sandlådan är en favorit för båda. Självklart blev det en promenad till huset med. Super mysig dag!

På kvällen åkte jag hem till Kim. Det kom dit en tjej å visade me&I kläder. Dom va verkligen jätte fina, skulle velat ha nästan alla. Jag köpte ett par magic yoga pants till mig å ett par mjukisar med en ficka på benet som det sticker upp en kanin ur. Hur söta som hellst. Det va långa muddar på benen som man kan vika ner efter hand när han växer. Super duper!

Men några saker jag inte kunde köpa som jag hade velat. Alla söta barnklänningar ååååhh va gulliga. Dessutom så fanns det kläder som matchade med mamma. Nu bara måste jag få en liten tjej när det är dags för nr 2 :) Då ska det vara fina klänningar varje dag! Haha!


Bättre än så här kan det inte va

När Maximilian va yngre fick jag ofta höra att runt 4 mån va den bästa tiden när dom är små. Då bara ligger dom där å är söta. Jag håller inte alls med, alla barn är ju givetvis olika, men den första tiden med M va väldigt intensiv. Det va först efter 4-5mån det började bli lättare. När han va 10mån jobbade jag 2mån å sambon va hemma. En välbehövlig pause. Sambon är en underbar pappa å mycket älskad av sin lille son. Avgudad skulle man nästan kunna säga ;) Om inte pengarna hade spelat så stor roll som dom ofta tyvärr gör så hade vi säkert bytt roller i 2 mån till.
När jag va hemma igen så uppskattade jag både M å att vara hemma mycket mer än va jag gjorde strax innan jag började jobba. Att en sån liten pause kan göra så mycket!
Nu tycker jag det är helt underbart å va hemma. Vi kan göra så mycket roligt tillsammans å flytten har bidragit till mycket av det. Allt från fina promenadvägar å trevliga människor. Nu skulle jag bara vilja frysa tiden å ha det så här mysigt för alltid! Var å varannan dag kommer det nya ord eller nya färdigheter. Börjar fundera på om det skulle vara möjligt att skjuta på dagis en månad börja i sep istället för aug. För att få va med min lille prins lite längre.


Å så va det tisdag

Dagarna rullar på i en ryslig fart. Den här veckan har vi 3 lekdagar inplanerade. Idag va vi med Kim å Linus i frötuna på ÖF. Det va lika härligt å avslappnat som öf här hemma :)

På torsdag kommer Linda å Maximilians favvo tjej Amanda å leker. Å på fredag kommer Mia å Ludde. Ska bli roligt. Va ett tag sen vi såg alla!

En annan som det va länge sen vi såg är pappan i huset. Igår va han me min pappa å Anders å tränade banracing nere i Lindköping, kom hem mitt i natten. Ikväll är det möte inne i stan å det beräknas bli sent det med. Saknar min älskling.


Utflykt

Från början hade jag tänkt att vi skulle gå på ÖF idag. Men det va så fint väder så vi hojjade iväg på en tur istället! Först bort till mejeriet, hälsade på kalvarna som stod å åt ensilage. Sen vidare ner till handelsträdgården å utforska deras utbud. Det va supermysigt med små dammar, broar, spaljeer (stavning?) mm. Får ta en sväng dit sen igen när det börjar bli lite grönare å hunnit växa lite mer. Maximilian tyckte att kärrorna man har plantorna i va det roligaste :)

Det finns verkligen jätte mycket fina cykelvägar här omkring. Skulle vilja ta me mig sambon snart igen för lite mer guidade turer!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_201600970.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2999519/images/2012/pic_201600971.jpg" class="image">


Möhippa

Igår va jag me på Cissis möhippa! Det va jätte roligt. Temat va star wars då hon älskar det. Hon fick en prinsessan leia peruk å vi andra va storm trupers med vita kläder. Eller som vanligt körde jag all in med vita byxor, t-shirt, tröja å jacka å dom andra hade ett vitt linne under eller lite ljusa byxor. Varför lyckas jag alltid så extremt.. Haha!
Vi åkte till cybertown å spelade laserdome. Det va blondinerna mot brunetterna. Tyvärr förlorade blondie båda matcherna, men Cissi va me i vinnarlaget å det va det viktigaste :)
Sen gick vi hem till Cissi 2 å fick lite förfriskningar å mat. Cissi fick i uppdrag att hålla tal om hur man håller liv i sexlivet i äktenskapet. Ganska passande då det sedan plingade på dörren å två tjejer kom in för att ha ett homeparty :) Lite ostfrosseri å mera vin på det så va vi nöjda å kröp ner i sängen. Super trevlig dag å kväll. Nu ser jag fram emot bröllopet!


Missat

Jag fick höra att ponnyakuten har gått hela våren. Å jag som inte sett ett enda avsnitt..har missat det helt. Tur att man kan gå in på svt play å se allt. Förra våren satt jag å Maximilian som klistrade när det gick :)
Om det hade funnits när jag va liten hade jag lätt sökt dit. Min rodeo ponny Zick-Zack hade varit en utmaning för Tobbe! Haha!

Nästan klart

Efter middagen blev vi tvungna att ta en sväng bort till huset för att se hur det gick för dem. Det va bara taket över lilla vinkeldelen som va kvar. Blev en sen kväll för då de skulle jobba tills det va på. Konstigt att det nästan står ett färdigt hus där nu å endå får vi inte flytta in förrän i slutet på oktober.


Här va det hus!!!

Äntligen händer det grejer! Som vi har längtat :) Wihoooo!!!


Status på husbygget

På vägen hem från utflykten svängde vi in på tomten. Där stod byggställningarna uppe å allt va förberett för i morgon. Jag pratade med byggbasen å han sa att jag kunde komma dit vid 8-8:30 i morgon, för då skulle några väggar ha kommit på plats. Wihooo!!!
På fredag skulle det komma regn, så dom kommer jobba i morrn tills taket är på! Fatta att dom bygger vårt hus på en dag, helt galet!


Vilket äventyr

Jag å Maximilian hoppade upp på hojen å gav oss iväg på utflykt. Fickorna hade jag fyllt med riskakor å mellis/smothie. Målet va att vi skulle ta oss till en sjö här borta som heter Bornan. Igår cyklade vi halvvägs dit med sambon som guide. Så tar du bara vänster här istället för höger som vi gör nu, så kommer du ner till sjön instruerade han mig.
Jo tjena. Vi har tagit oss över granris, kalhyggen, gyttjepölar på flera meter, bäckar å gud vet allt. När jag kom till en korsning som jag inte visste något om ringde jag sambon. Det va tydligen en sisådär 15 år sen han hade varit där sist, så det hade tydligen hänt endel. Tillslut kom vi fram till ett litet torp å där tog vägen slut. Vi såg vattnet därifrån så helt fel va vi inte iaf. Släppte ner M så han fick springa runt lite å så åt vi mellis. Tur att jag tog med det! Jag behövde lite energi efter den persen å M höll på å somna där bak. Så det va perfa. När vi va klara för att bege oss iväg igen ringde jag sambon igen för att fråga om den väg han berättat om. Men han visste inte riktigt var vi va å va osäker på hur den gick. Tyckte att vi kanske skulle vända hemåt så vi inte kom vilse.
Inte då. Jag är envis som få å förstod ju hur vi borde ta oss i förhållande till sjön. Det va nu dom stora vattenpölarna kom å större delen fick jag gå. Efter ett par mil kändes det som, men va nog bara nåra km, kom vi fram till en grusväg som slutade där med en båtplats. Med uteslutningametoden tänkte jag att om jag följer den borde jag komma ut på stora vägen. Jo visst. Vi kom ut precis där vi skulle. När vi närmade oss gårdarna kom en barnvagn å hundar emot oss. Det va Kim, Linus å Disco som skulle ut på promenad. Blev en liten pratstund :)

9km visade sig att vi cyklat. Inte så långt om det skulle va plant å assfallt. Men med lera, rötter, vattenpölar å bäckar så kändes det bra jäkla långt. Kommer jag nog märka av i morgon :)


Håll i hatten

Idag börjar dom bygga byggställningar för huset! Tjoho!!! Vet inte om huset(väggarna) kommer senare idag eller i morgon. Maximilian å jag tänkte ta en cykeltur bort å se hur det går. Ska passa på å fråga då med.


Cykeltur

Igår kom ett paket till Maximilian med posten. Han hade fått en sommarpresent av snällaste farmor, en cykelsits. Han älskade den direkt! När han provsatt den å skulle gå av blev det krokodiltårar. När vi senare tog en lite längre sväng med pappan så blev han överlycklig. Satt å stutsade som en boll å pekade på allt vi passerade. Bilar, traktor, katten, hojen, båten mm.
Den kommer vi ha mycket roligt med :)

Härliga vår

Solen skiner underbart, men tyvärr blåser det nordan. Då är det bara att klä på sig å gå ut. Maximilian älskar att vara ute å jag älskar att sitta i solen å titta på honom när han kutar runt å leker. Bra kombo :)

När vi va i Ingelheim hade dom en super fin trädgård, inte så stor, med massa leksaker till barnen. Det va gungställning, klätterställning med rutschkana, sandlåda, tält med kryprör å så hade dom en uppblåsbar pool som barnen tjatade om att dom ville ta fram. Sandlådan va Maximilians favvo.

När vi skulle äta lunch skulle jag borsta av M å byta blöja lite fort. Hela jäkla blöjan va ju fylld med sand. Fast han haft byxor å tröja på. Sen va det solkräm på å så ut å leka igen efter maten. På kvällen blev det bad för M å kusinerna. Det va välbehövt efter solkräm å sand.

Igår åkte vi å köpte en liten plastbåt som man antingen kan ha vatten eller sand i. Sambon kommer ta me sig sand från jobbet imorrn. Funderar på å skaffa en stor hink brevid sandlådan som man kan doppa ner barnen i när dom lekt klart. Fastnar ju över allt. Vi köpte ett lock me. På det va d en väg där man kan köra med bilar mm å nersänkt där man kan fylla med vatten å köra med båtar å två broar. Både roligt å praktiskt.


RSS 2.0