Ösregn på medeltidsmarknaden

Sambon skulle snickra klart stommen till garaget idag. Så då passade jag å bubbisen på att först åka till norrtan å ta en sväng på skördemarknaden. Där va det mycket folk. Vid sennebyträdgårds stånd så va det en kö på nästan 100m. Helt galet.

Vi gick ett varv, köpte inget. Sen åkte vi vidare ut till penningby. Där va det medeltidsmarknad. Svärföräldrarna va där å hjälpte till, stod i entrén å va parkeringsvakt.

När vi kom stod dom i kö till kolbullarna. Perfekt! Vi va sugna på lunch, så vi haka på. Efter mycket väntan så fick vi våra godbitar. Mumsade i oss dem. Sen gick vi runt å tittade. Det fanns allt från krukmakeri, läderhantverk, och smedja till brända mandlar å fårskinn.
När vi gått runt å tittat på allt, började det småstänka. Vi gick å köpte brända mandlar å knäckklubba. Då öppnade himlen sig. Som tur va så hade det ståndet lite tältduk som stack ut på varje sida. Där klämde sig ett tiotal människor ihop sig. Maximilian satt i vagnen med regnskydd, skaljacka å solhatt. Så honom gick det ingen nöd på.
När det regnade ganska rejält så tänkte jag, värre än det här kan det inte bli. Jo då. Det tog i ännu mer å började även hagla, sen kom det ännu kraftigare.
Det va nog den värsta renskuren jag varit med om den här sommaren.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0