Vad hände i helgen egentligen

Från en dag till en annan har Maximilian verkligen börjat prata i mer sammanhang. Han har väldigt länge nu kunnat mycket ord. Men det har mest varit kakka= katt, bila, traktor, macka, mjölk mm. Han har bara sagt orden var för sig. Ibland kanske Hej å så lite tyst sen pappa. Så då tänker man att det är hej pappa. Men nu bubblar det ur sammansatta ord i ett. Ajaj, kakka, där. Å så pekar han på sin hand och visar ett märke molly gjort efter att hon har blivit dragen i svansen 10ggr. Eller som när vi äter, mer mjölk eller bläpple lamla. Det tjata han hela dagen om i lördags efter att vi ätit på Max och han tappade en äppelbit på golvet. När det hänt en sån grej måste han berätta det om och om igen och gärna för alla :)
Ett litet utvecklingssprång helt enkelt. Har även märkt på honom att han har haft väldigt nära till gråten. Så jag märkte att något va på väg, han brukar inte riktigt vara så i vanliga fall.
 
Nu på morgonen när vi åt frukost, ringde jag sambon för att prata lite. Körde på högtalaren. Då fick jag knappt en syl i vädret. Pappa, traktor. Ja, svarar sambon. Pappa kör traktor på jobbet. Stooor traktor, svarar Maximilian. Ja, precis, säger sambon. Han kör hjullastare i en grusgrop. Å så pratar vi vidare lite. Stooor lul, ten, säger M. Ja, svarar sambon, traktorn har stora hjul och i skopan har jag sten.
Hahaha så gullig han är. Så va det hela samtalet. Han skulle prata om allting. I vanliga fall brukar han gärna vilja prata i tel men när han väl får det blir han tyst, men inte nu inte :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0